Страница 81 от 109 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,201 до 1,215 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Ама човекът иска един... и си е свикнал с един. Неудобствата вече трябва да са му ясни.

2.  

3. Тук е от
    Sep 2009

Здравейте ,
    Предстои ни покупка на климатик за две помещения с основна цел отопление. Вчера един приятел на мъжа ми който се занимава с това го е консултирал и му е препоръчал мултисплит инвентор TOSHIBA за двойно тяло RAS-M18GAVE. Цената с двете вътрешни тела (едно 13-ка и едно 10-ка) излиза 3800 лв., ще ни направят 10% отстъпка и няма да плащаме монтаж. Отделно ще се пробваме за енергиен кредит, въпреки че още въобще не съм наясно как стоят нещата там...
    Преди да попитам за мнението ви за горенаписаното и да ви питам струва ли си, какво е качеството на тази система и т.н. да ви дам инфо за жилището:
    Изложение юг, ново строителство (санирано и с дограма), едната стая е 22 кв.м, а другата - 16 кв.м.
    Моля тези от вас които са наясно да споделят до колко тази система е икономична, любапитно ми е колко ли ще е тока само от климатика.
    Забравих да напиша, че държим да си оправим проблема с отоплението с нещо надеждно, защото чакаме и бебче през декември и не искаме да студуваме.
    Благодаря на всички за споделените мнения!

4. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Моя съвет...По добре два отделни климатика, отколкото мултисплит...Така винаги ще сте подсигурени с климатици. А и цената на две машини, ще е много по малка от тази която си посочила...

5. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Моя съвет...По добре два отделни климатика, отколкото мултисплит...Така винаги ще сте подсигурени с климатици. А и цената на две машини, ще е много по малка от тази която си посочила...
    Благодаря ти! Вече съм наясно с това че цената излиза по-добра при 2 отделни, но нямаме възмоност да поставим 2-ро външно тяло...Иначе какво ще кажеш за функционалност, икономичност качества на тази машина?

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Заповядай...Това са техническите характеристики на машината....

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Кой ти каза, че няма възможност за второ външно тяло? Аз съм мансарда и при мен е доста сложен въпроса, тъй като от едната страна (спалните) нямам външни стени само тераса със скосени прозорци като в терасата не изкам да ми ги сложат а около нея е покрив с керемиди.Казах какво искам да направят и те така направиха-сложиха ги там където казах като преправиха стойките така че да паснат на местото което посочих.Ако трябва да ти изработят специални стойки за твоя монтаж.така и така като гледам ще засилите куп пари- поне да си ги заслужат.ДВА климатика с ДВЕ външни тела е по-добре от мултисплит.Ако не искат или много мрънкат им кажете сбогом се ориентирайте към друга фирма.Един приятел казва-"Докато парите са в клиента, той има право!".Ако мрънкат няма да направят това което искате, който има желание ще намери и начин без да мрънка.Казват ви че не може защото ги мързи да свършат малко повече работа просто искат да Ви вземат ПАРИТЕ.Аман от такива.Аман и от ПРИЯТЕЛИ.Изберете фирма която ше ви свърши работа а не ПРИЯТЕЛИ. ЗА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ и ДА ТИ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ДАЛ ГОСПОД ПРИЯТЕЛИ КОЛКОТО ИСКАШ, ИСТИНАТА ЛЪСВА КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА СЕ БАЧКА и ДА СЕ ВЪРШИ РАБОТА.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2009

Съжалявам, не съм се изразила правилно - освен че няма достатъчно място за второ тяло (не е казано че е невъзможно...), аз самата не искам да имам две външни тела на фасадата...Можете ли да ми кажете освен че мултисплита е по-скъп от два отделни и че ако се развали оставаме без нищо какви други недостатъци има?
    P.S. Все си мисля че ако вземем два хубави инверторни цената няма да е драстично по-ниска от 3000-3300 лв...

10. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars
    Заповядай...Това са техническите характеристики на машината....
    За съжаление не разбирам нищо от тези технически характеристики...Ако разбирах, едва ли щях да търся мнения от специалисти тук..
    Все пак Благодаря!

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

И двете вътрешни тела могат да работят само в един режим-отопление, охлаждане или изсушаване.За отоплението и охлаждането съм сигурен, че трябва да работят в един режим вътрешните тела.Възможно е режим изсушаване(подобен на охлаждане) да може да работи заедно с режим охлаждане на другото вътрешно тяло.Може също така режим вентилатор да работи с какъвто и да е режим на другото вътрешно тяло.

за два хубави инвертора цената няма да е под 3200-3300лева, но винаги в различинте стаи ще имате избор за самостоятелен климатичен режим.

12. Тук е от
    Sep 2009

За режима - ОК, мисля че няма да се налага едната стая да е на режим охлаждане, а другата на отопление, по скоро ще се избират различни температури...Предполагам че в това няма проблем? И също предполагам че е възможно единият да е изключен, а другият да работи? Знаеш ли нещо за нивата на шум? Това е също нещо което ме притеснява...

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от Hrissy
    Съжалявам, не съм се изразила правилно - освен че няма достатъчно място за второ тяло (не е казано че е невъзможно...), аз самата не искам да имам две външни тела на фасадата...
    Ако не желаете да си загрозявате фасадата, винаги може да изберете алтернативно отопление /газ, кюмур, радиатори./.

Можете ли да ми кажете освен че мултисплита е по-скъп от два отделни и че ако се развали оставаме без нищо какви други недостатъци има?
    P.S. Все си мисля че ако вземем два хубави инверторни цената няма да е драстично по-ниска от 3000-3300 лв...
    Два хубави инвертора, ще бъдат доста по ефективни от "това". Ще го усетите по разходите за ток, респективно изплащането на инвестицията. Освен това, имате по-голяма свобода в избора на параметри и екстри.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Голямото тяло на мултиспит-а ще е по шумно с по високи вибрации. Аз също преди да купя 2 машини проучих въпроса с мултисплит, осъзнах, че наистина 2 машини е по-добрия вариант. Сумата е достатъчна за 2 НОВИ японски климатика с КОП 5 + и "гълтащи" по 20-ина лева ток всеки месец

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Hrissy
    За съжаление не разбирам нищо от тези технически характеристики...Ако разбирах, едва ли щях да търся мнения от специалисти тук..
    Все пак Благодаря!
    Hrissy,незнам какво те кара да мислиш че тук ще получиш компетентно мнение от "специалисти" особенно когато получиш отговор като този:
    Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ако не желаете да си загрозявате фасадата, винаги може да изберете алтернативно отопление /газ, кюмур, радиатори./.
    Нали се сещаш че в България има към 7 милиона "специалисти" по футбол,политика а от известно време и по климатична техника...дейсвително по мое скромно мнение тук във форума има един специалист,който е един от модераторите,но той вече много рядко взима участие в разискваните теми...
    Аз лично лятото бях на почивка в апартамент от около 100 кв.метра който беше климатизиран с Дайкин при това едно външно тяло и три вътрешни подови.Честно казано на охлаждане си вършеше чудесно работата,а предполагам че и на отопление ще е така без да съм забелязал да е по-шумен от единичен сплит...

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Тук можеш да видиш някой от + и - на мултитата
    http://v-clima.com/faq.php?id=za-i-p...vytreshni-tela

18. Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Hrissy,незнам какво те кара да мислиш че тук ще получиш компетентно мнение от "специалисти" особенно когато получиш отговор като този:Нали се сещаш че в България има към 7 милиона "специалисти" по футбол,политика а от известно време и по климатична техника...дейсвително по мое скромно мнение тук във форума има един специалист,който е един от модераторите,но той вече много рядко взима участие в разискваните теми...
    Аз лично лятото бях на почивка в апартамент от около 100 кв.метра който беше климатизиран с Дайкин при това едно външно тяло и три вътрешни подови.Честно казано на охлаждане си вършеше чудесно работата,а предполагам че и на отопление ще е така без да съм забелязал да е по-шумен от единичен сплит...
    Много благодаря за споделеното мнение! Наистина коментарите на някои "съфорумци" ме разочароваха, просто очаквах че някой ще може да даде конкретен отговор на въпросите ми - относно икономичността, ефективноста, живота на машината. Все пак инвестицията не е малка и всеки си задава въпроса - заслужава ли си парите? Останала съм с впечатление, че наистина тук има хора които разбират от климатици и са "специалисти". Плюсовете и минусите на мултисплита горе долу си ги разбрах сама. Не търсех мнение дали да е мултисплит или 2 отделни климатика, защото както споменах по-горе не искам 2 климатика с 2 външни тела освен това е ясно, че разлика в цената няма да има кой знае каква...Може би горе пропуснах да кажа че жилището е много малко - 54 кв.м. и двете стаи които искам да отоплявам са преходни (ако въобще това има някакво значение)....

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 81 от 109 ПърваПърва ... 3171798081828391 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе