що пък за след година.....я кажете за предстоящите промоции като сте толкова светнати
що пък за след година.....я кажете за предстоящите промоции като сте толкова светнати
Ако имаш повече излишни пари и искаш когато навън е -15 при теб да е +26 взимай general/fuji/fujitsu 12LD(1700 лева), ако не ти дават толкова пари взимай фуджитсу 9LCC(1360 лева) и двете ставатПървоначално публикувано от McLarenist
Около 1500 лв ми се дават за стая 15 квадрата а и тишината на работа е от доста голямо значение ...
FUJITSU GENERAL ASHA09LCC за по-малко от 1360лв. с монтажа - ей това е добър вариант.
А за 1600лв. с монтаж пък, можеш да вземеш най-доброто FUJITSU GENERAL ASHB09LD Plasma.
Здравейте,
Благодаря на всички за отговорите. Вдъхнахте ми надежда, че ще успея да се побера в бюджета. Както писах и по горе климатиците ще ми трябват за следващата зима. Ремонта също започва догодина и може би ще се наложи да се консултирам отново след известен период от време. Подови климатици мисля че няма да имам място къде да монтирам. Относно отоплението на коридора, то беше по скоро като въпрос. Ако оставям на по-нисък режим климатиците в едната спалня и хола да работят и през деня, да отварям ли вратите им за да може температурата между коридор и 2те стаи да се изравнява или няма смисъл. Мисля че за втората спалня не е задължително да купувам климатик сега, тъй като тя ще се използва само при наличието на гости с преспиване.
Поздрави.
И аз съм за 9ЛД плазма 12 е много за такова помещение.
http://www.dekom.bg/?page=product_de...112bdf8f023d69
A за този какво ви мнението ? Тих ли е икономията на енергия ?
Точно за 5000лв. можеш да вземеш 1бр. fujitsu-general 12LD за хола и 2бр. 09LD с монажи за спалните и като отвориш вратите няма да ги тормозиш изобщо, че и за кухнята ще има запас.
Та няма да е зле докато си в ремонт да извикаш някоя фирма да ти пусне тръбите предварително.По този начин можеш да закараш всяко тяло където пожелаеш без да ти се виждат тръби кабели и т.н..
Fujitsu и General са една и съща марка само вносителите са различни.
Точно този модел ти предлагат а дали ще е Fujitsu или General поразпитай в твоя град коя фирма е с по добри монтажници и избери едната.
Но според мен не се води от цената а от качествена услуга климатика не е евтин и не си залужава за 50лв. примерно да дойдат някви неграмотници и климатика ти да работи като тези от 500лв.
Здравейте, предстои ми покупка на климатик. Ше го ползвам предимно за отопление. Апартамента е тухла, вътрешен, източно изложение, пвц дограма, външна изолация, изолация на пода с фибран и на тавана с вата. Ще трябва да топли две помещения(хол и кухня), които са свързани помежду си с отвор 2.20х1.50. Общата им квадратура е около 36кв. на височина 2.50. Спрял съм се на този модел- Fujitsu АSYA 14LG или 14LC, ако успея да го открия. Как мислите,дали ще са достатъчно мощни за отопление на помещението? Мерси предварително на отзовалите се.
Само 14LC, другата 14LGC ще е слаб за по сериозните студове(под нула градуса).Според мен е най добре да имаш 7кв отолителна мощност(например дайкин FTYN 60F-1800/1900лева или саньо sap-DK56U2 3000 лева смонтаж), но и 14LC горе-долу ще "устиска" положението.Първоначално публикувано от usernamer
То май най-добрия вариант са 2 климатика, ама з а 2 климаитка пиши размера на всяко едно от помещенията.
Kухнята е 14кв. ,а хола е 22кв.
Няма ли да му свърши на човека работа 50-ка? (FTYN50F)Първоначално публикувано от justify
Навсякъде дават 50-ката за помещения до 40 кв.м. ?
за хола: фуджитсу/ fuji или general 12 LD 1730 лева смонтаж или ако не ти стигат парите фуджитсу/ fuji или general 12 LGC(okolo 1300 с монтаж) или сега им апромоция н аминалогодишни дайкини FTXS35D(1500 лева)Първоначално публикувано от usernamer
за спалнята фуджитсу.генерал/фуджи 9LCC (1300) лева
според мен FTYN50F е малка за 36кв.м.(ще е подходяща за температури до +2 + 3 градуса градуса, за по-ниски ще е недостатъчна, а пък и става въпрос за две помещения с преходна врата). Тези данни за 40 кв.м. са дадени при +7 градуса външна температура и 20 вътрешна, ами по-надолу като падната темепературите какво става с климатика и отоплението?От утре дават минимални темпераури -2 -3 градуса, а е още октомври.какво правим през ноември декември януари и февруари когато е истинската зима?
Може да свърши, ама ако погледнеш подписа на justify, ще разбереш, че е топлолюбив и обича сигурността...Първоначално публикувано от scorpia