Страница 31 от 109 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

От личен опит ( монтирани 4-5 000 ) знам,че малко повече е по-добре(ако може да си позволи цената),отколкото да си на ръба като теб.Сам казваш,че при -10° е работил на макс,а при -15° да си включим духалката ли ? По-добре за климатика да работи около номинала си при ниски температури,голям праз,че при плюсови температури щял да изключва.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Много е важно кой модел как работи под номинал, защото производителите си спестяват тази информация. Някои под номинал са по-икономични, с по-висок COP, но при други не е така. Преоразмеряването не винаги води до добра икономия, а времето, в което ще работи под номинал, е поне 90% от общото време на работа на машината. Моите и двата тази зима са работили все на половината от номиналната си мощност. Дори при -15° не са качвали на номинала, а какво остава за над него.

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Така е - на ръба е бил и е харчил повечко от номинала предполагам-не е сигурно обаче - не съм го засичал. "личен опит" от "монтирани" до "ползван лично от теб" има известна разлика, но си прав че повечко мощност никога не е излишна(след тази зима обаче колко повече е под въпрос). Просто давам за пример моя случай за база за сравнение ... духалка не се наложи да включвам въпреки че на теория от четеното във форума имаше такава вероятност.

П.С> ето виж и на deian машините. Есента ни наплашихте че толкова по толкова трябвало за да не стоим на студено а се оказа че не е баш така ... и по-слаба но качествена машина дори и с 70вата на м3 във къща със над 60% външни стени без изолация се справи чудесно тази зима

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Genov,тази година нямаше зима.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

Много се радвам, дано и догодина да е така в Пловдив Не драпам да си хваля машината - все ми е тая дали някой ще си го купи или не - просто споделям каквото мисля че ще е от полза на сега правещите избор ... спомням си есента и аз бях като "пате в кълчища" докато се реша какъв климатик да взема - не казвам че е кой знае какво цвете, но бива.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    ...спомням си есента и аз бях като "пате в кълчища" докато се реша какъв климатик да взема...
    Каква еволюция само...от пате в кълчища,до компететност от най високо ниво...за няколко месеца...

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

Не бих оценил компетентноста ми в тая посока с "най-високо" ниво, но определено добих известни теоретични+практични знания. Прилагането на които ще правя както вече съм писал(май пак във връзка с твое заяждане) когато и както преценя за нужно - моля въздържай се от иронични постове по мой адрес за в бъдеще - не ми е приятно, пък и не ти прави чест.

10. Тук е от
    Feb 2009

И така дойде и нашето време да си закупим климатик.Спора с мъж ми е голям.Той смята,4е трябва да си вземем климатик,който е произведен за Е.С.,а аз смятам,4е трябва задължително да е Японски.Но да си дойдем на думата,става въпрос за панелно жилище,изложение-северозапад,с една външна стена към терасата,пвц-дограма,без изолация,висо4ина на тавана 2.50, 23кв.м.на 3ет.Бургас(ако има зна4ение де),стаята се пада на завет,защото около нас има други блокове.Аз съм по зиморни4ева така 4е искам дългда ми е топло,(т.е. по мощен,но и икономи4ен) и да е по тих.Бюджета с монтажа ни е 2200лв.О4аквамда ми предложите и Японски и такива,които са на Японски модели произведени другаде.(дано не искам много)

11. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте,

моля, да ми помогнете при избора на климатик.
    Става въпрос за 2 стаи в мезонет с пвц и вътр/външ изолация. Без работещо парно темп/ в строителен вид/ е около 15 гр. при външна около 0-та.

1-та стая е 35-40 куб.м с една външ стена.
    2-та стая е 150-160 куб.м, тъй като помещението е мезонет, половината от 44 кв. м. на стаята стига до 5 м височина. Има една външна - стена с пвц- френси прозорци.

Климатиците ще се използват главно за охлаждане, за отпление главно през полусезони, през зимн сезон ще се иползва центр парно.

Също, бих искал да попитам- тръбите, които се залагат зависят от мощността на климатика или от бранд-модела? Идеята ми е, могат ли да се заложат на първо време тръби на база на мощността а на по-късен етап да избера/купя/ бранд-климатика? Да поясна, че в момента тече ремонт на мезонета, който не бих желал да спирам.

В допълнение мн. ми се иска да избягам от 'белият цвят' на вътр тяло.

Благодаря ви, разчитам на професионалното ви мнение.

12. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от pepita_78
    И така дойде и нашето време да си закупим климатик.Спора с мъж ми е голям.Той смята,4е трябва да си вземем климатик,който е произведен за Е.С.,а аз смятам,4е трябва задължително да е Японски.Но да си дойдем на думата,става въпрос за панелно жилище,изложение-северозапад,с една външна стена към терасата,пвц-дограма,без изолация,висо4ина на тавана 2.50, 23кв.м.на 3ет.Бургас(ако има зна4ение де),стаята се пада на завет,защото около нас има други блокове.Аз съм по зиморни4ева така 4е искам дългда ми е топло,(т.е. по мощен,но и икономи4ен) и да е по тих.Бюджета с монтажа ни е 2200лв.О4аквамда ми предложите и Японски и такива,които са на Японски модели произведени другаде.(дано не искам много)
    Мъжът ти е прав по спора за климатиците, ето и аргумент за това - http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=7
    А ето го и климатикът - японски, който е произведен за ЕС - http://v-clima.com/prod.php?id=19

От "Интерсервиз-Узунови" може да си го вземеш на изплащане, без оскъпяване в рамките на 1 г.!

13. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от InternetZombie
    Мъжът ти е прав по спора за климатиците, ето и аргумент за това - http://www.ekomatik.com/magazine.php?sub=articles&aid=7
    А ето го и климатикът - японски, който е произведен за ЕС - http://v-clima.com/prod.php?id=19

От "Интерсервиз-Узунови" може да си го вземеш на изплащане, без оскъпяване в рамките на 1 г.!
    Да и други ме убедиха,4е мъжът ми е прав.Какво ще кажете за този моделMSZ FD35-VA,като цена напълно ни удоволетворява,но дали ще ми е топло с него?

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

Мисля че да, но не е много сигурно - пък и за тия пари ... не че нещо ама навлизаме в излишния лукс - лично мнение. Предлагам ти не толкова луксозен модел, но е доста по-евтин/надежден/по-мощен и гарантирано ще ходиш по къси гащи зимата! http://v-clima.com/prod.php?id=5

П.С> обърни внимание на номиналните мощности: Фужитсото е 4.8 срещу 4.0 на Митсубиши. Съвета ми е да търсиш нещо над 4 киловата ако искаш в тая северна стая да държиш над 24° зимата. По-високата мощност дава възможност за по-високо топлоотдаване при по-ниски скорости на вентилатора - така се изпълнява и условието ти за "по-тих".

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Dann, загледай моделите на Sanyo.
    http://www.e-life-sanyo.com/products...25U/index.html
    Има различни цветове панели.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

pepita_78, като ще давате над 2000лв, разгледайте и подовите. Не са много популярни заради цената си, но иначе доста ги хвалят като начин на топлене - само като идея ти го давам. http://v-clima.com/prod.php?id=7

18. Тук е от
    Feb 2009

Цитат Първоначално публикувано от dgenov
    pepita_78, като ще давате над 2000 лв, разгледайте и подовите. Не са много популярни заради цената си, но иначе доста ги хвалят като начин на топлене - само като идея ти го давам. http://v-clima.com/prod.php?id=7
    Да,като идея не е лошо,но не знам нищо за тях,пак с външно тяло ли са всъщност монтажа същия,като на таванните модели ли е.

--------------------------------------------------------------------------------
    Цитат на: dgenov в Днес в 15:21
    Мисля че да, но не е много сигурно - пък и за тия пари ... не че нещо ама навлизаме в излишния лукс - лично мнение. Предлагам ти не толкова луксозен модел, но е доста по-евтин/надежден/по-мощен и гарантирано ще ходиш по къси гащи зимата! http://v-clima.com/prod.php?id=5

П.С> обърни внимание на номиналните мощности: Фужитсото е 4.8 срещу 4.0 на Митсубиши. Съвета ми е да търсиш нещо над 4 киловата ако искаш в тая северна стая да държиш над 24° зимата. По-високата мощност дава възможност за по-високо топлоотдаване при по-ниски скорости на вентилатора - така се изпълнява и условието ти за "по-тих".

Ок.хареса ни но в Бургас май не го предлагат,гледах в сайта но нямат дистрибутори тук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 109 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе