Страница 9 от 109 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Дидо,а конвенционалните ДайкинFTYN 50 пък работят като инверторни,хахаха...

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Неправдата е голяма

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако визираш конкретно твоя МХИ ,верно е неправда.Такъв фен като теб и да го загубят, за МХИ ще е пагубно,хахахаха...Да го полеем тогава

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Не виждам нищо лошо в това компресорът на инверторен климатик да изключва, когато си достигне зададената температура в помещението.

Мисля, че това, което все още се пише в рекламните диплянки, че едно от предимствата на инвертора пред не-инверторът била икономията постигната от това, че компресора работел постоянно и не изключвал не е вярно и е остатъчен отзвук от първоначалните маркетингови стратегии за продажба на инверторни модели.

Няма нищо лошо в това компресора на инверторен климатик да изключва. Нито консумацията на електричество се увеличава, нито нещо ще се развали, ако изключва. Трябва да има някаква минимална скорост за движение на фреона, която да осигури връщането на маслото движещо се с фреона обратно в компресора.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това изключване при МХИ не е точно "нормално" и при достигане на температурата. Ще пусна отделна тема само за този проблем с идеи за решение. Засега ще кажа, че ако го сложа на 30*, ги вдига на следния принцип - 10 минути работа, 5 почивка, 10 работа, 5 почивка. И така. Изключва си постоянно, без да е достигнал градусите. Това вече ОК ли е? Щото аз от колкото инвертори имам наблюдения, никой не се държи така.
    ПС: под почивка разбирам изключване на компресора и вдигане на клапите. После се чува "цък" от реле и наново.

7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Това изобщо не е нормално...На 100% има проблем в който трябва да се отстрани.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

[quote=deian ]
    Това изключване при МХИ не е точно "нормално" и при достигане на температурата.
    Мисля че при ZG-S(не хиперинвертора не е така). Скоро наблюдавах работата на такъв и при задаване на 28 на дистанционно при 23 в стаята, при 5 външна повече от час и половина не изключи.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

deian, нещо не е таман работата.И моят днес се изключваше(зададени 24*), а при 22* зададени не ще да се включи, оказа се, че вече "имам" комшии и от горе и отдолу. Не съм пробвал 28, но по-късно ще къпем детето и ще напиша.. Комшиите ти от горе да не са с подово? или пък ти, при пробата да си насочил клапите вертикално надолу или максимално нагоре? или вентилатора на минимум? Едва ли аз(точно на теб), трябва да ти обяснявам как се ползва климатик, по вероятно е, да е повреден..

11. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009

Помещението ми е високо 2и 20м. с изолация на стени, под и таван.Както по рано описах температурата в него не пада под 17 при минус 15 външна.Искам да поддържам 21 градуса -затова смятах ,че една качествена седмица ще ми върши работа.Ако не сте на това мнение -Моля препоръчаите какъв климатик да монтирам.Изискванията ми са да е с консумация до 700вата-средно.

12. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Това изключване при МХИ не е точно "нормално" и при достигане на температурата. Ще пусна отделна тема само за този проблем с идеи за решение. Засега ще кажа, че ако го сложа на 30*, ги вдига на следния принцип - 10 минути работа, 5 почивка, 10 работа, 5 почивка. И така. Изключва си постоянно, без да е достигнал градусите. Това вече ОК ли е? Щото аз от колкото инвертори имам наблюдения, никой не се държи така.
    ПС: под почивка разбирам изключване на компресора и вдигане на клапите. После се чува "цък" от реле и наново.
    климатика изключва след като достигне зададената температура ...или за размразяване... явно при теб има някакъв проблем...

13. Junior Member
    Тук е от
    May 2007
    Живее в
    София

Здравейте отново обиколих няколко фирми предлагащи климатици и според моя бюджет и за 50м2 помещение ми предложиха следните два инверторни климатика:
    Fujitsu asha24lc
    Toshiba 22-ka но забравих как продължаваше името й
    Та сега коя от двете марки е по надеждна или горе долу са еднакви?

14.  

15. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,

Предстои ми избор и поставяне на климатици. Прочетох доста по въпроса и имам нужда от вашите съвети.
    Моля да ми предложите марки и модели климатици за следните помещения (строителството е тухла и бетон; прозорците и вратите към терасите са 5-камерна пвц дограма; външната изолация е 5 см):

1. Хол-трапезария-кухня (едно помещение) - 73 куб.м,, изложение - изток, 2 външни и 2 вътрешни стени (едната външна, южната, е калкан и вероятно някога в бъдещето ще стане вътрешна), прозорци и врата към тераса - 6.5 кв.м.
    2. Детска – 37 куб.м., изложение – запад, 2 външни и 2 вътрешни стени, прозорец и врата към тераса – 4.05 кв.м., над нея етажа е мансарден – 1/3-та от тавана се явява външна тераса на гония етаж.
    3. Спалня – 36 куб.м., изложение – запад, 2 външни и 2 вътрешни стени (едната външна, южната, е същия калкан като при хола), прозорец и врата към тераса – 4.05 кв.м.

Искам да използвам климатиците както за отопление (20-22 градуса), така и за охлаждане. Препоръчаха ми инверторните климатици на Mitsubishi Heavy Industries, но моля, предложете модели и от други марки. Максималния бюджет ми е 3500-4000 лв.

Извинявам се за дългото изложение и благодаря предварително за отговорите ви!

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Тези пари няма да ти стигнат.Трябват ти поне 5000 лв.

17. Тук е от
    Jan 2009

Здравей jori и благодаря за отговора.
    Какви възможности имам до 5000лв тогава?
    От една фирма ми предложиха Мицубиши SRK/SRC 35 ZGS за хол-трапезарията и SRK/SRC 20 ZGS за спалните. Как смятате, отговарят ли на описаните помещения тези климатици, и ще топлят ли добре през зимата?

Благодаря и поздрави

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

ASYA 09 LGC за двете малки помещения и ASYB 12 LDC за трапезарията на Fujitsu

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 109 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе