Страница 11 от 109 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1633
Like Tree1Одобрявам

Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.

За хола 14 Fujitsu Nokria а за останалите стаи Fujitsu ASYB9LDC плазма.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2009

Здравейте,забелязвам,че за климатици Хюндай много трудно се намира информация.Харесал съм един ACH-1218 INV от "Денси",ама не знам дали ще е добър избор.Ще се ползва главно за отопление.

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от pe6oyank
    Здравейте,забелязвам,че за климатици Хюндай много трудно се намира информация.Харесал съм един ACH-1218 INV от "Денси",ама не знам дали ще е добър избор.Ще се ползва главно за отопление.
    Ако ни кажеш кой е производителят на този климатик със стикер Hyundai и реалният модел съм сигурен, че ще намерим в интернет информация за него и ще получиш мнения за евентуалната негова работа.

Разбира се, ако някой ползва климатици с този стикер залепен на тях може да даде по-достоверно мнение за тяхната работа.

5. Member
    Тук е от
    May 2003

pe6oyank, какво ти трябва да си правиш експерименти с такива екзотични марки/модели? Малко ли ти са популярните в БГ за които има и инфо и части и т.н.? Ако ти го подаряват е друг въпрос. Мисля че избора ти не е добър. Машината може и да топли но ... сега да гадаем при положение че я няма на сайта на производителя, не се ли сещаш и сам че няма смисъл? За тия пари има поне 5 машини за които се знае че ще те топлят, с леки уговорки разбира се: на тая цена ще горят повечко и ще се развалят честичко но какво да се прави - 700лв са малко за нов свястен инвертор! Помисли за добър конвенционален(нов) или машина на 100в(втора употреба). Ако намериш още парички се мятай на нещо ново японско(1000лв+ конвенционален, 1400лв+ инвертор) и въпроса ти ще приключи.

6. Тук е от
    Jan 2009

Благодаря! Май,ще се ориентирам към изпитаната марка Мидеа! Имам една 18-ка,и съм доволен!Помещението ми е около 25квадрата!Четвърта зима ме топли много добре!А какво вие мнението за Нипон,Хаиер и Осака?За Осаката специално чувам доста противоречиви мнения,пък като тръгна из града всеки четвърти климатик е Осака!Имате ли инф. за Осака CH-12-SPEn? В магазина ми го предложиха,но е нов модел и не могат да ми кажат как се държи при работа!Иначе параметрите му са добри: охл.1.08/3.5 ; отопл. 1.1/4.02. А дали може да им се вярва на тези данни.....

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Точно тези 3 марки са едни от най оплюваните напоследък старите осаки и хайери бяха горе долу свестни затова и парите им тогава бяха доста по големи но сега.......
    За тези пари бих те насочил към 12HRI на мидя в момента даже е на промоция http://forum.setcom.bg/index.php?topic=39141.0 модела е най сполучливия на мидея като цяло само малко повечко ток гълта ама поне топли за разлика от другите си събратя на тази цена.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

След 3 дена ровене в нета май намерих това което искам National Panasonic Japan CS-228XB . Сега трябва да видя дали ги има реално и има ли за по малки помещения. Ако някой има по -подробна информация, каталог или пък притежава такъв модел нека ми пише.

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Брех, че той по-скъп от Урурото на Дайкин. Браво, браво Само внимавай с мощноста, 2.5кВ на отопление му е номинала - тия на сайта където са го дали "От 25 до 35 кв.м." = пълна смешка ... не подценявам изолацията на къщата ти, но все пак?

Fenko, позволи ми един личен въпрос: Порше ли караш? Щото 3бона за 2.5киловата си е не "изхвърляне" ами трябва от злато да са ти дръжките на банята. Извинявам се предварително ако нещо съм те засегнал. Ако нямаш ограничения финансови те съветвам да отидеш във вносител на Дайкин и да си вземеш най-скъпия - гаранция че ще имаш мерцедес в къщи! Тоя Панасоник ... не ми вдъхва доверие.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от Fenko
    След 3 дена ровене в нета май намерих това което искам National Panasonic Japan CS-228XB . Сега трябва да видя дали ги има реално и има ли за по малки помещения. Ако някой има по -подробна информация, каталог или пък притежава такъв модел нека ми пише.
    Дефинирай "по-малки помещения". По-малък от 22-ка (7-ца) не може да намериш никъде, а и какво ще е това толкова малко помещение - килер? :D
    Моделът е подходящ за стая до 15 кв.м. И смени фирмата, че тази цена е нереално висока. Иначе моделът е страхотен!

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Гледам-писали са,че има аспирация.С вкарване на свеж въздух ли е ? И как има контрол на влажността,като Дайкин непрекъснато афишират,че само Уруруто го има като възможност с този външен модул за улавяне на влага от външния въздух?

13. Member
    Тук е от
    May 2003

В този ред на мисли за да не подведа човека да попитам: Урурото на Дайкин, верно ли е че е най-супер климатика към днешна дата? Качеството отговаря ли на космическите цени? http://www.mmc.bg/admin/pics/new_pic_262.pdf

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Като комплексно решение за пълен комфорт- да. За мен си е N1. Не отричам,че има по-добри(на книжка) клими по някои показатели,но като цяло това е климатика. И цените на ММС не са реални поне с 400-500 лв. И виждам друго-защо имат разлика в цената на монтажите ( вярно минимална е ) ,като и двете тела за трите мощности са напълно еднакви по тегло,габарити,консумативи и т.н. Демек монтажите са си еднакви и за 28 и за 42 и за 50?

16. Тук е от
    Oct 2008

Абе Порше некарам и банята ми е с PVC врата но пък за техника ми са много широки пръстите. Още повече че климата си е далавера освен първоначалната инвестиция, ако се топля с духалка ще ми гори 2кв а ще отдава 1,5кв и жената ще умре от студ (зиморничева е), а климата гори 1- 2 кв и отдава 3,5,6 -далавера както и да го погледнеш, а и лятото рахат.Между другото за този модел дават че СОР: 6.75 реално ли е? или са се престарали.
    И Daikin има отговарящ на притенците ми но на място ще ги видя и тогава на външен вид който си харесам.
    Абе решил съм че климатика ми трябва да има Кислороден генератор и йонизатор (като съм препил няма да ме боли глава на сутринта ) и да се чисти сам и ще си взема такъв.
    А иначе 22-ка я дават от 25 кв до 35кв а хола ми е (22кв) за спалните(15кв) ще ми трябват по малък. Незнам така ги разбирам аз абревиатурите може стандартите да са за Япония на място ще уточня това.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз бих заложил на панасоника пред дайкина.
    Помнете никога не купувайте от лидери те диктуват само цените ))
    Погледнете на пик колко харчат и колко дават и ще видите огромната разлика в полза на панасоника пред дайкина.

Купих си МХИ лидер в климатичната техника ))) сега се чудя как да ги махна.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Fenko- не гледай това,че ти давали 22ка за 35 м2. 22ката дава около 2,5 до 3.0 Квт на отопление и то при +7 гр. А като му падне топлоотдаването при - 10,-15 до 1,5-2,0 Квт,а в това време загубите ти са се увеличили двойно
    chachoto- какво значи "огромна разлика" .Ако си го сметнеш,ще видиш,че става въпрос за огромните 5 лв на месец. И защо да гледам на пик,като климатика не може да работи повече от 20-30 мин в този режим? Не е ли по-ясно да се сравняват номиналите? Разхода на лека кола се нормира при 90 и 120 км/ч,а никой не го интересува колко харчи при 250 !

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 109 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе