За хола 14 Fujitsu Nokria а за останалите стаи Fujitsu ASYB9LDC плазма.
За хола 14 Fujitsu Nokria а за останалите стаи Fujitsu ASYB9LDC плазма.
Здравейте,забелязвам,че за климатици Хюндай много трудно се намира информация.Харесал съм един ACH-1218 INV от "Денси",ама не знам дали ще е добър избор.Ще се ползва главно за отопление.
Ако ни кажеш кой е производителят на този климатик със стикер Hyundai и реалният модел съм сигурен, че ще намерим в интернет информация за него и ще получиш мнения за евентуалната негова работа.Първоначално публикувано от pe6oyank
Разбира се, ако някой ползва климатици с този стикер залепен на тях може да даде по-достоверно мнение за тяхната работа.
pe6oyank, какво ти трябва да си правиш експерименти с такива екзотични марки/модели? Малко ли ти са популярните в БГ за които има и инфо и части и т.н.? Ако ти го подаряват е друг въпрос. Мисля че избора ти не е добър. Машината може и да топли но ... сега да гадаем при положение че я няма на сайта на производителя, не се ли сещаш и сам че няма смисъл? За тия пари има поне 5 машини за които се знае че ще те топлят, с леки уговорки разбира се: на тая цена ще горят повечко и ще се развалят честичко но какво да се прави - 700лв са малко за нов свястен инвертор! Помисли за добър конвенционален(нов) или машина на 100в(втора употреба). Ако намериш още парички се мятай на нещо ново японско(1000лв+ конвенционален, 1400лв+ инвертор) и въпроса ти ще приключи.
Благодаря! Май,ще се ориентирам към изпитаната марка Мидеа! Имам една 18-ка,и съм доволен!Помещението ми е около 25квадрата!Четвърта зима ме топли много добре!А какво вие мнението за Нипон,Хаиер и Осака?За Осаката специално чувам доста противоречиви мнения,пък като тръгна из града всеки четвърти климатик е Осака!Имате ли инф. за Осака CH-12-SPEn? В магазина ми го предложиха,но е нов модел и не могат да ми кажат как се държи при работа!Иначе параметрите му са добри: охл.1.08/3.5 ; отопл. 1.1/4.02. А дали може да им се вярва на тези данни.....
Точно тези 3 марки са едни от най оплюваните напоследък старите осаки и хайери бяха горе долу свестни затова и парите им тогава бяха доста по големи но сега.......
За тези пари бих те насочил към 12HRI на мидя в момента даже е на промоция http://forum.setcom.bg/index.php?topic=39141.0 модела е най сполучливия на мидея като цяло само малко повечко ток гълта ама поне топли за разлика от другите си събратя на тази цена.
След 3 дена ровене в нета май намерих това което искам National Panasonic Japan CS-228XB . Сега трябва да видя дали ги има реално и има ли за по малки помещения. Ако някой има по -подробна информация, каталог или пък притежава такъв модел нека ми пише.
Брех, че той по-скъп от Урурото на Дайкин. Браво, бравоСамо внимавай с мощноста, 2.5кВ на отопление му е номинала - тия на сайта където са го дали "От 25 до 35 кв.м." = пълна смешка
... не подценявам изолацията на къщата ти, но все пак?
Fenko, позволи ми един личен въпрос: Порше ли караш? Щото 3бона за 2.5киловата си е не "изхвърляне" ами трябва от злато да са ти дръжките на банята. Извинявам се предварително ако нещо съм те засегнал. Ако нямаш ограничения финансови те съветвам да отидеш във вносител на Дайкин и да си вземеш най-скъпия - гаранция че ще имаш мерцедес в къщи! Тоя Панасоник ... не ми вдъхва доверие.
Дефинирай "по-малки помещения". По-малък от 22-ка (7-ца) не може да намериш никъде, а и какво ще е това толкова малко помещение - килер? :DПървоначално публикувано от Fenko
Моделът е подходящ за стая до 15 кв.м. И смени фирмата, че тази цена е нереално висока. Иначе моделът е страхотен!
Гледам-писали са,че има аспирация.С вкарване на свеж въздух ли е ? И как има контрол на влажността,като Дайкин непрекъснато афишират,че само Уруруто го има като възможност с този външен модул за улавяне на влага от външния въздух?
В този ред на мисли за да не подведа човека да попитам: Урурото на Дайкин, верно ли е че е най-супер климатика към днешна дата? Качеството отговаря ли на космическите цени? http://www.mmc.bg/admin/pics/new_pic_262.pdf
Като комплексно решение за пълен комфорт- да. За мен си е N1. Не отричам,че има по-добри(на книжка) клими по някои показатели,но като цяло това е климатика. И цените на ММС не са реални поне с 400-500 лв. И виждам друго-защо имат разлика в цената на монтажите ( вярно минимална е ) ,като и двете тела за трите мощности са напълно еднакви по тегло,габарити,консумативи и т.н. Демек монтажите са си еднакви и за 28 и за 42 и за 50?
Абе Порше некарам и банята ми е с PVC врата но пък за техника ми са много широки пръстите. Още повече че климата си е далавера освен първоначалната инвестиция, ако се топля с духалка ще ми гори 2кв а ще отдава 1,5кв и жената ще умре от студ (зиморничева е), а климата гори 1- 2 кв и отдава 3,5,6 -далавера както и да го погледнеш, а и лятото рахат.Между другото за този модел дават че СОР: 6.75 реално ли е? или са се престарали.
И Daikin има отговарящ на притенците ми но на място ще ги видя и тогава на външен вид който си харесам.
Абе решил съм че климатика ми трябва да има Кислороден генератор и йонизатор (като съм препил няма да ме боли главана сутринта
) и да се чисти сам и ще си взема такъв.
А иначе 22-ка я дават от 25 кв до 35кв а хола ми е (22кв) за спалните(15кв) ще ми трябват по малък. Незнам така ги разбирам аз абревиатурите може стандартите да са за Япония на място ще уточня това.
Аз бих заложил на панасоника пред дайкина.
Помнете никога не купувайте от лидери те диктуват само цените))
Погледнете на пик колко харчат и колко дават и ще видите огромната разлика в полза на панасоника пред дайкина.
Купих си МХИ лидер в климатичната техника))) сега се чудя как да ги махна.
Fenko- не гледай това,че ти давали 22ка за 35 м2. 22ката дава около 2,5 до 3.0 Квт на отопление и то при +7 гр. А като му падне топлоотдаването при - 10,-15 до 1,5-2,0 Квт,а в това време загубите ти са се увеличили двойно
chachoto- какво значи "огромна разлика" .Ако си го сметнеш,ще видиш,че става въпрос за огромните 5 лв на месец. И защо да гледам на пик,като климатика не може да работи повече от 20-30 мин в този режим? Не е ли по-ясно да се сравняват номиналите? Разхода на лека кола се нормира при 90 и 120 км/ч,а никой не го интересува колко харчи при 250 !