Страница 101 от 123 ПърваПърва ... 519199100101102103111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Стаята е детска и явно с деветката ще е по-добре.

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Да, вземи си 9-ката.

4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Момчета,
    при моята стая от 12кв.м и само една външна стена с изолация и PVC дограма с К стъкло, не е ли проблем да сложа FTXS25G с този минимум от 1.3kW? Имам чувството, че ще включва много рядко. То самото рядко включване ме притеснява, че ще влоши енерго ефективността на отоплението, а не от самият звук при включване. Мога да купя и 09LD, но ме притесняват малко думите Ви, за всевъзможни странни шумове от преливане на фреон и тракане на втулки и пластмаси.

5. Тук е от
    Jul 2007

Още един глас за комфортната работа на климатика с по-ниска минимална мощност,спомената от Kasap.В семейната стая(26 кв.)сме с General 12 ASHB 12 LD,в момента е на 22 градуса настроен,и се чувстваме добре,приятно топло е.В стаята на детето(12 кв) имаме Daikin подова 9ка,и за да се чувстваме по същия начин като с фуджата, го настройваме на 24 градуса.Явно по-високият минимал на дайкина е дискомфортен за нас,но,разбира се,това е съвсем субективно и строго индивидуално за всеки.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

В преходните сезони ще има някакъв дискомфорт, минимума е много висок за стаята ти.Аз имам 09LDC и нямам проблеми.

7. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

моя 12-лдц ще ме отоплява за първа година. за сега толи и няма никакви пукания и преливания на фреон и други някакви стрнни звуци. тръбния път е около 3.5м. хола е с бокс общо 27кв.м.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

Помогнете ми в избора на климатик.Трябва ми за отоление на стая 14мв.м но с опция да се топли и кухня около 13кв.м която е срещу стаята,дели ги коридор от 2,5 м.Стаята е южно изложение с една външна стена,на която има вътрешна изолация.Бюджетът ми е ограничен до 1000лв.Спрях се на 2 модела
    HITACHI RAS/RAC-E14H2 или HITACHI RAS/RAC-S14H3A.Не че държа много да е HITACHI но имам колега който е доста доволен от E14H1 японското производство.Аз понече съм с по малко парици ще се надявам да ме топли китайското.Но все пак това е модел от преди 2,3 години и се чудех дали има нещо по добро за тея пари.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от dimdeep
    имам колега който е доста доволен от E14H1 японското производство.Аз понече съм с по малко парици ще се надявам да ме топли китайското.
    Той сигурно е първият. Повечето хора май са доволни от другото китайско, H2.

11. Тук е от
    Jan 2010

Аз пък не съм доволен от Хитачи, ама ако държиш да е Хитачи ела да ти дам едно Малайзийско за 500лв.

12. Тук е от
    Nov 2008

Добре каква е разликата между:HITACHI RAS/RAC-S14H3A и HITACHI RAS/RAC-E14H2.?
    И двата са 12ски и са на една цена.Кой е по добрият?

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Н2 работи вече 5-6 години и има много доволни от него, радко се оплаква някой, докато Н1 много народ пропищя.Н3 е от скоро на пазара и не е ясно как се държи, макар, надали ще има някаква разлика в хладилната част, повече ще е софтуерна.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

16. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от colin_bg
    здравейте.имам следния въпрос.вече си поръчах нокрията 14.обадиха ми се че днес е пристигнал.така че утре живот и здраве ще е у нас.та въпроса ми е как да разбера къде точно е произведен.изрично ми казаха че е японски в магазина.но от прочетеното по форума разбрах че се правят в китай.и някои им слагат лепенки маде ин жапан.има ли всъщност начин да разбера.благодаря
    ами излъгали са те. Аз като питах в официалния вносител - Булклима, могат ли да ми гарантират, че климата ми ще е джапанска, те ми казаха, че не могат и това се разбирало, че като се отвори климата, а от кутията не можело. На мен веднага ми стана ясно, че ще получа китайска клима и затова се отказах от Нокриата и взех 12 ЛД - за какво да давам 1000 лева отгоре и пак да получа китайска стока. Без да съм спец, смятам, че тук се получават основно китайски клими (за Фуджитсу говоря, за останалите нямам поглед) и ако някой има някаква друга клима си е жив късмет, аз нямах този късмет. Дано твоята клима да не е китайска, ама от това дето са ти отговорили - 100% е такава - на мен работата ми е да давам подобни клиширани и уклончиви фрази, т.е. винаги знам кога ме лъжат...
    Не че 12 ЛД е лош климатик (е, аз го имам от 5 дни, де), ама да ме лъжат че прадават японки клими, а да ми носят китайски сглобки не е коректно, все пак нито 12ЛД, още повече пък Нокриата, са евтини клими, а като даваш кинта искаш качество, а те не могат да ти го осигурят и да заглавичкват със захаросани фрази - лъжци.
    П.С. Все пак живеем в Бг, така че не се учудвай, а стискай палци чините дет са го сглобявали да не са спестили нещо....
    П.П.С. Купувал съм си стоки правени в Китак или Бангладеш, но от САЩ и качеството им е страхотно, само дето в САЩ контролът е жесток, а тук не е - дано да имаме късмет с "японските" фуджицута, правени в Китай

17. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Почти всички машини се правят в Китай, с някои изключения, така, че мястото на производство не е от значение за качествата на машината.Независимо къде се прави, НОКРИЯ е префектна машина, заслужава си всеки лев.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Почти всички машини се правят в Китай, с някои изключения, така, че мястото на производство не е от значение за качествата на машината.Независимо къде се прави, НОКРИЯ е префектна машина, заслужава си всеки лев.
    Така е!
    Има китайски и китайски... евтино и хубаво обаче няма! .... всъщност има втора употреба, но там компромиса е с надеждността и е до късмет.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе