Стаята е детска и явно с деветката ще е по-добре.
Стаята е детска и явно с деветката ще е по-добре.
Момчета,
при моята стая от 12кв.м и само една външна стена с изолация и PVC дограма с К стъкло, не е ли проблем да сложа FTXS25G с този минимум от 1.3kW? Имам чувството, че ще включва много рядко. То самото рядко включване ме притеснява, че ще влоши енерго ефективността на отоплението, а не от самият звук при включване. Мога да купя и 09LD, но ме притесняват малко думите Ви, за всевъзможни странни шумове от преливане на фреон и тракане на втулки и пластмаси.
Още един глас за комфортната работа на климатика с по-ниска минимална мощност,спомената от Kasap.В семейната стая(26 кв.)сме с General 12 ASHB 12 LD,в момента е на 22 градуса настроен,и се чувстваме добре,приятно топло е.В стаята на детето(12 кв) имаме Daikin подова 9ка,и за да се чувстваме по същия начин като с фуджата, го настройваме на 24 градуса.Явно по-високият минимал на дайкина е дискомфортен за нас,но,разбира се,това е съвсем субективно и строго индивидуално за всеки.
В преходните сезони ще има някакъв дискомфорт, минимума е много висок за стаята ти.Аз имам 09LDC и нямам проблеми.
моя 12-лдц ще ме отоплява за първа година. за сега толи и няма никакви пукания и преливания на фреон и други някакви стрнни звуци. тръбния път е около 3.5м. хола е с бокс общо 27кв.м.
Помогнете ми в избора на климатик.Трябва ми за отоление на стая 14мв.м но с опция да се топли и кухня около 13кв.м която е срещу стаята,дели ги коридор от 2,5 м.Стаята е южно изложение с една външна стена,на която има вътрешна изолация.Бюджетът ми е ограничен до 1000лв.Спрях се на 2 модела
HITACHI RAS/RAC-E14H2 или HITACHI RAS/RAC-S14H3A.Не че държа много да е HITACHI но имам колега който е доста доволен от E14H1 японското производство.Аз понече съм с по малко парици ще се надявам да ме топли китайското.Но все пак това е модел от преди 2,3 години и се чудех дали има нещо по добро за тея пари.
Той сигурно е първият. Повечето хора май са доволни от другото китайско, H2.Първоначално публикувано от dimdeep
Аз пък не съм доволен от Хитачи, ама ако държиш да е Хитачи ела да ти дам едно Малайзийско за 500лв.
Добре каква е разликата между:HITACHI RAS/RAC-S14H3A и HITACHI RAS/RAC-E14H2.?
И двата са 12ски и са на една цена.Кой е по добрият?
Н2 работи вече 5-6 години и има много доволни от него, радко се оплаква някой, докато Н1 много народ пропищя.Н3 е от скоро на пазара и не е ясно как се държи, макар, надали ще има някаква разлика в хладилната част, повече ще е софтуерна.
ами излъгали са те. Аз като питах в официалния вносител - Булклима, могат ли да ми гарантират, че климата ми ще е джапанска, те ми казаха, че не могат и това се разбирало, че като се отвори климата, а от кутията не можело. На мен веднага ми стана ясно, че ще получа китайска клима и затова се отказах от Нокриата и взех 12 ЛД - за какво да давам 1000 лева отгоре и пак да получа китайска стока. Без да съм спец, смятам, че тук се получават основно китайски клими (за Фуджитсу говоря, за останалите нямам поглед) и ако някой има някаква друга клима си е жив късмет, аз нямах този късмет. Дано твоята клима да не е китайска, ама от това дето са ти отговорили - 100% е такава - на мен работата ми е да давам подобни клиширани и уклончиви фрази, т.е. винаги знам кога ме лъжат...Първоначално публикувано от colin_bg
Не че 12 ЛД е лош климатик (е, аз го имам от 5 дни, де), ама да ме лъжат че прадават японки клими, а да ми носят китайски сглобки не е коректно, все пак нито 12ЛД, още повече пък Нокриата, са евтини клими, а като даваш кинта искаш качество, а те не могат да ти го осигурят и да заглавичкват със захаросани фрази - лъжци.
П.С. Все пак живеем в Бг, така че не се учудвай, а стискай палци чините дет са го сглобявали да не са спестили нещо....
П.П.С. Купувал съм си стоки правени в Китак или Бангладеш, но от САЩ и качеството им е страхотно, само дето в САЩ контролът е жесток, а тук не е - дано да имаме късмет с "японските" фуджицута, правени в Китай
Почти всички машини се правят в Китай, с някои изключения, така, че мястото на производство не е от значение за качествата на машината.Независимо къде се прави, НОКРИЯ е префектна машина, заслужава си всеки лев.
Така е!Първоначално публикувано от edi1
Има китайски и китайски... евтино и хубаво обаче няма! .... всъщност има втора употреба, но там компромиса е с надеждността и е до късмет.