Страница 91 от 123 ПърваПърва ... 41818990919293101 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,351 до 1,365 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Благодаря за отговорите реших да поръчам тошиби за спалните, но сега проблем с хола

След огледа днес се замислям сериозно дали да местя FUJITSU-то стенен монтаж ABYA24LAT в новия хол 21м2 заедно с кухня +7м2 общо 73м3.
    Поради спецификата на помещението няма място да се монтира долу на стената и трябва да го монтирам на тавана, но е доста голямо вътрешното тяло 199x990x655см. -27кг.
    1. Пак искам съвет за това дали 24-ката 8,0(0,9÷9,1)KW не е преоразмерен за тази квадратура .
    2. Стария климатик е бил между 2-та прозореца, където съм го означил. Въпроса е дали ще има добра циркулация на въздуха към диваните.
    3. Чудя се дали да не поръчам една нова AWYZ14LB NOCRIA (по-малко е вътрешното тяло 250х890х298 -13.5кг., има плазма и е по-безшумен от 24-ката 49/45/41/36 дб), а тази 24-ка да я запазя за някое по-голямо помещение или да я продам.

ПС - Учудвам се , че външните тела са почти еднакви на 24-ката 578x790x315 -44кг. и 14-ка NOCRIA 578х790х300 -39кг.

Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Здрвейте някой знаели нещо за климатиците монтирани ниско до пода чух че зимата насочвали топлия въздух по пода а лятото студения въздух по стената към тавана има ли разлика с класическите?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, наричат се подови климатици:

при отопление осигуряват добър комфорт.

5. Тук е от
    Oct 2010

Привет и от мен.
    Изправен съм пред избор на климатик за ОТОПЛЕНИЕ и нямам опит в това.
    Параметрите на помещението което трябва да отоплявам са следните:
    1. Размери 4х5х2.5 м = 50 м3 приблизително
    2. Стени тухла (30 см широчина на зида), 2 външни стени , на едната от които има прозорец 3 м на 1,5 м (вкл. вратата към терасата) с алуминиева дограма с двоен стъклопакет.
    3. Липсва каквато и да е изолация
    4. Врата към коридор , която е почти изцяло стъклена.
    5.Отдолу е каменен постамент (и скала) тъй като къщата е на склон, а отгоре е неотопляем етаж.

Предишната зима се отоплявах със съществуващата инсталация от стоманени радиатори Корадо (тип 22), и има такъв в тази стая, които е с размери 2,3 на 0,5 височина, и отдавана мощност го казват че е към 3 kW.
    При под -5 градуса беше ужасно трудно да се стопли стаята, да не кажа невъзможно.

Трябва да поясня че през зимата през деня няма да има друго отоплително съоръжение включено в апартамента (етажа), а доколкото разбрах климатика трябва да е пуснат през целия отоплителен сезон, за да работи оптимално ефективно. Възможно ли е някои от следните климатици да се справи със задачата да поддържа някаква нормална температура (17-18 градуса) на целия етаж през деня. Апартамента е 60 кв.м. с височина 2.5 м средно.

Спрял съм се на марката Дайкин, но съм отворен за други предложения от водещите японски марки.
    Ето кои са моите варианти:

DAIKIN 28-КTNV
    BTU 14
    Държава: Япония (произведен в Япония)
    Вид: Хиперинвертор
    Охлаждане: 0.9-2.8-3.4kw
    Отопление: 0.9-3.2-5.2kw
    Консумация: 0.59-0.60kw
    СОР: 5.4
    За кадратура: От 25 до 35 кв.м.
    Нормална работа при -20 градуса.

или по-известния:

DAIKIN FTX50GV
    BTU 18
    Държава: Япония (производство Тайланд или Чехия)
    Вид: Инвертор
    Охлаждане: 1.7-5.0-6.0 kw
    Отопление: 1.5-5.8-7.7 kw
    Консумация: 1.55-1.60 kw
    СОР: 3,63
    За кадратура: От 35 до 45 кв.м.
    Нормална работа при -15 градуса.

Благодаря предавително за анализите и предложенията!

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от zwan
    Привет и от мен.
    Изправен съм пред избор на климатик за ОТОПЛЕНИЕ и нямам опит в това.
    Параметрите на помещението което трябва да отоплявам са следните:
    1. Размери 4х5х2.5 м = 50 м3 приблизително
    2. Стени тухла (30 см широчина на зида), 2 външни стени , на едната от които има прозорец 3 м на 1,5 м (вкл. вратата към терасата) с алуминиева дограма с двоен стъклопакет.
    3. Липсва каквато и да е изолация
    4. Врата към коридор , която е почти изцяло стъклена.
    5.Отдолу е каменен постамент (и скала) тъй като къщата е на склон, а отгоре е неотопляем етаж.

Предишната зима се отоплявах със съществуващата инсталация от стоманени радиатори Корадо (тип 22), и има такъв в тази стая, които е с размери 2,3 на 0,5 височина, и отдавана мощност го казват че е към 3 kW.
    При под -5 градуса беше ужасно трудно да се стопли стаята, да не кажа невъзможно.

Трябва да поясня че през зимата през деня няма да има друго отоплително съоръжение включено в апартамента (етажа), а доколкото разбрах климатика трябва да е пуснат през целия отоплителен сезон, за да работи оптимално ефективно. Възможно ли е някои от следните климатици да се справи със задачата да поддържа някаква нормална температура (17-18 градуса) на целия етаж през деня. Апартамента е 60 кв.м. с височина 2.5 м средно.

Спрял съм се на марката Дайкин, но съм отворен за други предложения от водещите японски марки.
    Ето кои са моите варианти:

DAIKIN 28-КTNV
    BTU 14
    Държава: Япония (произведен в Япония)
    Вид: Хиперинвертор
    Охлаждане: 0.9-2.8-3.4kw
    Отопление: 0.9-3.2-5.2kw
    Консумация: 0.59-0.60kw
    СОР: 5.4
    За кадратура: От 25 до 35 кв.м.
    Нормална работа при -20 градуса.

или по-известния:

DAIKIN FTX50GV
    BTU 18
    Държава: Япония (производство Тайланд или Чехия)
    Вид: Инвертор
    Охлаждане: 1.7-5.0-6.0 kw
    Отопление: 1.5-5.8-7.7 kw
    Консумация: 1.55-1.60 kw
    СОР: 3,63
    За кадратура: От 35 до 45 кв.м.
    Нормална работа при -15 градуса.

Благодаря предавително за анализите и предложенията!
    оптимален вариант http://www.fujielectricbg.com/ е фуджито 12 ЛД

50-ката дайкин ще дойде доста голям, освен ако го сложиш срешу вратата на коридора и държиш да ти се топли коридора от климатика в хола дори при -15 градуса външна температура.Но 50-ката ще е голям все пак.

7. Тук е от
    Oct 2010

Относно Фуджи RSB-12LDC:
    За него при отопление пише 16 BTU (което е странно как са го изчислили)
    и номинална отдавана мощност 4.8 kW , което ми се струва добре ,
    но въпроса е при -10 градуса какъв е COP-а и дали ще вдига до 3-4 kW отдавана мощност,
    тъй като под 3 kW смятай че ще стоя на студено?

Мерси за напътствията!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ако си сигурен, че при -10°С са необходими поне 3kW за отопление, вземай FTX50G.

Само че едно е да се опитваш тепърва да стопляш стаята при този студ, съвсем друго отоплителния уред да си поддържа постоянно 20-22°С.

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Досега как си ползвал отоплението? Включваш само като си вкъщи ли? Така няма да се стоплиш никога.
    Относно 12LDC - предвид максимума му от 6.7 kW (няма 12-ка с такъв висок максимум!), то да, дори при -15° ще може да вдигне 3 kW, но не може да работи постоянно така. Но ще си има мощност.

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

И този ги има 3 KW , но пък с голям разход, при LDC ще бъдат в повече.Прави впечатление че обявените 5,6 KW максимална мощност не ги достига при температура от 7°.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

С 12LGC има вероятност да студува.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Само като информация за КОП и отдаване, съответно LDC -то ще го превъзхожда и по двата показателя.

14.  

15. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Тази таблица на Fujitsu LGC е фалшива.

Fujitsu в официалните сервизните ръководства на продаваните в момента модели вече не дават таблици за изменение на мощността спрямо температурите.

Има няколко фалшиви сервизни ръководства съставени вероятно от руски търговци с цел да представят моделите на тази марка, като най-доброто на пазара. Руските потребители преди да купят нещо първо го проучват внимателно задават въпроси и чак след това когато са убедени какво правят действат. Вероятно и те като нас са много лъгани от търговци и лесно не се доверяват. С цел да ги убедят, колко хубави са тези климатици, а пък и да отговорят на въпросите на клиентите какво става с отдаваната мощност при спадане на температурата е създадена тази уж оригинална сервизна инструкция с нагласени цифри да се радва народа и да върви търговията.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от zwan
    Относно Фуджи RSB-12LDC:
    За него при отопление пише 16 BTU (което е странно как са го изчислили)
    и номинална отдавана мощност 4.8 kW , което ми се струва добре ,
    но въпроса е при -10 градуса какъв е COP-а и дали ще вдига до 3-4 kW отдавана мощност,
    тъй като под 3 kW смятай че ще стоя на студено?

Мерси за напътствията!

В кой град е отопляемото помещение, за да видим какви са най-ниските температури зимата и евентуално какъв ще е спада на мощността на двата климатика.

иначе при -10 дейкина има 3.69 кв номинална мощност

17. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте отново,
    Благодаря за мненията!
    Къщата е във Велико Търново , и на южен склон - така че относно най-ниските температури, миналата година една седмица беше околко -20 , като падаше през нощта до -25 градуса.
    Вярно е че миналата зима отоплявах помещенията само вечер , и затова най-вероятно не са ми стигали 3 кв отдавана мощност за да успея да отоплявам 50 м3.
    Като цяло и Daikin ftx-50gv и Fuji RSB-12LDC са на една цена, като първия е номинална (осреднена) мощност 4.7 kW а втория 3.6 kW , като не знам тази средна мощност при каква температура е изчислена.
    Спора за COP при -10 градуса е най-интересен (отдаваната мощност имам предвид) , тъй като това е което ме интересува - при -5 всичко може да те стопли , дори и духалка, но под -10 става сериозна работата тъй като трябва отоплителния уред да работи постоянно.
    А относно обледеняване и изобщо качество на единия и другия климатик, имате ли някакви забележки?

Ще следя темата и ще се опитвам да давам информация доколкото ми е възможно.

18. Тук е от
    Oct 2010

Моя грешка - Фуджито има номинална мощност 4.8, а Дайкин 5.8 , но казвате че дайкина при -10 ще има 3.7 номинална мощност, което ми се струва добре.
    Притеснява ме единствено какви проблеми ще има ако има преоразмеряване (в случая с daikin ftx-50gv).
    Също някой да има информация къде ги правят тези Fuji или респективно Fujitsu General, тъй като в Търново има офис на Булклима, а разбрах че няма никаква разлика между Fuji и General... поне показателите по спецификации са еднакви.
    А да - и ми е интересно какво значение имат тези плазмени филтри - по някакъв начин улеснява ли поддръжката, защото честно казано не ме интересува да има антиалергични и т.н. филтри, тъй като вярвам че колкото повече бактерии във въздуха, толкова по устойчив и борбен организъм

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе