Страница 99 от 123 ПърваПърва ... 4989979899100101109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

За детето бих ти препоръчал 10SAVP-E, ако ти влиза в бюджета, около 1900 лева без монтаж е.За него ще ти трябват и малко по-високи температури, добър комфорт, а ТОШКО е перфектен в това отношение.И 7-цата ще се справи с помещението, но при много ниски темперутари, под -10, не се знае дали ще можеш да качиш 25-27 градуса за къпане, обличане и други подобни.Другия вариант е 09LDC, също добра машина, около 1450 лева се намира.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2005

Мсс за бързия отговор. 10 SAVP ми надскача бюджета - макс 1200/ преко сили 1400 с монтаж/. Къпането мислим да го правим в друго помещение 40 м2, но там работи Daikin FTX 50 GV, мисля че ще се справи, самото помещение е по-топло.
    Да обръщам ли внимание на филтри и подобни?

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

10SAVP-E е ТОШИБА ДАЙСЕЙКАЙ ІІІ.Хубаво е в детската да има машина с плазмен филтър, но не е задължително. 09LDC и ТОШКО също имат.И двата ги имам и работат перфектно.ТОШКО е в стаята на малкия и когато е настинал и се сополиви / на 8 и нещо години е/, плазмения филтър работи постоянно и осезателно има облекчение и по-бързо подобряване на състоянието му, особено когато спи.Явно стерилизацията донякъде помага.покрай бебчо е очевидно, че имаш разходи и бюджета е ограничен, но помисли за 09LDC - още 200 лева ще дадеш, но ще имаш машина, която ще ти върши работа при всякакви ситуации.

5. Тук е от
    Dec 2005

Напълно съм съгласен с теб за филтрите. Всъщност като си купувах Дайкин FTX-a, избрах да си взема отделно и това MCK75JVM-K http://klimafrost.com/index.php?opti...=19&Itemid=68, сега ни е в стаята където спи детето /когато спи де .

Ще се опитам да убедя жената за 09 LDC.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Убеди я, няма да сбъркаш.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от vesko_iotov
    Мисля че тук е мястото да попитам,за тази кухня 15 м2 какъв климатик ще ми трябва като бюджета е 1300-1500 лв с монтажа,и най вече каде ще е най подходящо да се монтира вътрешното тяло.Само една стена е външна тази с прозореца.По моя преценка мисля че монтаже ще е най добре да стане на мястото на стенния часовник,но дали няма да пречат шкафчетата на кухнята на въздушната струя когато е насочена надолу.Прилагам снимки на кухнята и моля за компетентни мнения по въпросите ми ,мисля че в форума има достатъчно хора които могат да помогнат.
    пс.избора ми се свежда до тези модели:http://www.daricclima.com/Klimatici/...N1-DC-Inverter,http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_56.html,
    Никой ли не може да изкаже мнение по моите въпроси ,и заслужават ли си 200 лв разлика между дженерала и мидеята

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Над кухненските шкафове не е добре да бъде. Ще се връща топъл въздух от тях и ще лъже климатика че е достигната зададената температура, а няма да е така. На отсрещната стена до трегера или над вратата е по-добре.

Заслужава си да дадеш 200лв повече за Фуджицу-то.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Досега четох темата за проблема с свистенето "щурчето " при Дженерал 12ЛГЦ https://forum.setcombg.com/index.php/topic,45767.0.html и почти се отказах от този модел ,проблема явно е масов и не ми се иска да съм поредния пишещ в тази тема,та явно ще е мидеята поне от нея няма такива оплаквания.Сега дилемата ми е м/у тези 2 модела http://www.midea-bg.com/bg/products/...2_hrdn1_black/ и http://www.midea-bg.com/bg/products/...msv1_12_hrdn1/ гледам параметрите а еднакви но на MSV1 външното тяло е по тежко има ли някой впечатление от тези 2 модела и кой е по удачния

11. Тук е от
    Aug 2009

.... и моля за компетентни мнения по въпросите ми ,мисля че в форума има достатъчно хора които могат да помогнат.
    Приятел, аз не съм от компетентните лица от форума, но при наличието само на едно мнение, ще взема и аз да се включа.
    Поглеждайки снимките на пръв поглед се набива местенцето до трегера, срещу кухнята. Да ама...през лятото студа директно ще бие във врата на оператора на мивката. И както му е на кеф от извършваната операция, може да има домашни бунтове. През зимата пък струята ще топли ракията на масата и ще поддържа топлината на тавата с мръвките (важи и за консумиращия също). Това може да има известен положителен ефект разбира се, стига да нe си наредил студени мезета като натънко нарязана луканка или сланинка, че току виж стана'а на бекон.
    Може би си обмислял и възможноста за монтаж върху трегера срещу вратата или плазмата. Вярно,че височината е малка, но при избор на подходящ по габарити климатик, или подходяща схема на окачване на вътрешното тяло, комфорта при използване ще бъде задоволителен. Също така при това разположение ще подгряваш "плазмата" ама ти си решаваш чий комфорт ти е по-важен, твоя или на техниката. От снимката не става ясно за реалното разстояние от трегера до отсрещната стена и ако е по-малко от 3 метра , предложеното разположение май няма да е подходящо. То в тези малки български стайчета, където и да го "изтипосаш" все ще пречи на някого или нещо.

Хайде умната, успешната, ако пък има и русата, още по-добре.

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

IMonev ,благодаря за отговора(чесно казано ми повдигна настроението с точното ти описание на възможните ситуации) явно ще е там кадето е часовника и струята няма да се насова надолу а пъл и имам прекаран ток до мястото(пароуловитела) само остана да избера от двете мидеи и да поръчвам.

13. Тук е от
    Oct 2010

Кой от двата модела да избера :
    този климатик http://climavent.eu/product/4 - ASY 12LG
    или този http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc ASHA12LGC ?

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

xyz123 и 2-та са един и същ модел само кадето на 1-вия цената е яко натопорена.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

vesko_iotov щом си се спрял на MIDEA взимай този :MSV1-12HRDN1

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

За същите пари може и този а и е със срахотен дизайн двоен топлообменик и още екстри. http://www.midea-bg.com/bg/products/...2_hrdn1_black/

18. Тук е от
    Aug 2009

IMonev ,благодаря за отговора(чесно казано ми повдигна настроението с точното ти описание на възможните ситуации) явно ще е там кадето е часовника и струята няма да се насова надолу а пъл и имам прекаран ток до мястото(пароуловитела) само остана да избера от двете мидеи и да поръчвам.
    Пак примисли. При това разположение имаш всички шансове да ти се наложи да се топлиш с русата.
    Справка:В подфорума на Тошиба един господин тия дни описва неволите си от шкафове на пътя на въздушната струя. А машинката му е Хай-техноложи-и-супер-и-дупер готина.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе