Виж и конвенционалните машини на ДАЙКИН също са добри.
Виж и конвенционалните машини на ДАЙКИН също са добри.
така мен си ме влече към Дайкин-а(нали е "Мрецедеса" на климите) и това си е,
та затова имам следния въпрос - каква е разликата между
daikin_ftxs_rxs35g
daikin_ftxg_rxg35e_UX1
daikin-emura-ftxg35j-rxg35j
освен цената и дизайна разбира се и кой е най-добър от тях, не само ценово, а изобщо и защо?
Тъй като май няма как да си сложа подов (изчетох темата, която ми прато бобово, ама май не съм фен на подовото, благодаря все пак за инфото), то кой от горните климатици и препоръчания от бобово fujitsu_asyb_12_ldc_plazma бихте си сложили и защо - цената не е маловажно, но честно казано не е решаващ фактор в избора ми, основните ми изсквания са: да не се сбъгяса за 2 месеца (т.е. да не викам техник на минус 10 градуса), да загрява/изстудява ефективно и при високи/ниски теператури, да е възможно най-малко шумен, да овлажнява, филтрира и прочие, да има добър дизайн (подредил съм ги по приоритети за мен)
благодаря.
А да пере, простира и да глади? Това само един климатик го може ^Първоначално публикувано от new one
ако може и свирки да прави, цена няма да имаПървоначално публикувано от Kasap
Хубаво, заеби го това с овлажняването, явно само Уруру-то го прави (все пак благодаря, не го знаех това инфо), кажи ми от гораните климатици кой би избрал и по какво се различавт трите Дайкина, освен по цена и дизайн.
Благодаря.
Ми бих отнесал профи-то (FTXS35G). Ама много трябва да ме бият
П.С. Дайкините не ги разбирам, за това и не бих посегнал...
Още един глас за FTXS35G.Най-много си струва парите от горните три модела и е най-икономичен.Другите са скъпи заради дизайна.
тъйцък, разбрах, че не си фен на Дайкин, аз нямам претенции за марката, просто искам нещо добро и качествено, та затова какво мислиш за Нокриа 14 и Фуджицу 12 лд? Има ли плазма Нокриата и дали няма да ми е голяма за хола (27 кв.) - това не болка за умиране - ще отворя вратата към коридора и другата стая ако трябва. Изобщо заслужава ли си Нокриата близо 1000 лева отгоре? Добри ли са Фуджицуто за зимите в Бг(щото това ми е най-сериозния проблем).Първоначално публикувано от Kasap
Благодаря.
Погледни го по друг начин, че е с 200 кинта над Дайчовците дето заглеждаш. И тези пари определено си струват. Ако можеш да си позволиш, взимай я Нокрия без колебание. Няма да те предаде и в люта зима. Няма и да ти е голяма. Виж, плазмата ще я прежалиш за сметка на UV-лампа. Но това да ти е кахъра...Първоначално публикувано от new one
Чета и гледам си падаш по екстрите на климатиците, така че като мощност, качество, екстри и цена няма друга машина като Нокрията. Имаш ли ги парите отнасяй я
значи смяташ, че Нокриата ми е оптималния избор, така ли? И няма да се прецака зимата? Плазма няма, но УВ върши същата работа? Ако е така се ориентирам към нея, следам, че май най-добрата цена е във в-клима (тази фирма не я бях чувал, но то май освен атаро другите не ми бяха известни, така или иначе ) - 2 600 кинта с монтажа. Тази фирма как е? Читава ли е, щото тук гледам повечето линкове са към нея?Първоначално публикувано от Kasap
благодаря.
чак пък екстри, просто искам да пусна копчето и да работи, без аз да се правя на майстор и да го бърникам, някакси ми липсва - "Българската нация - нация-техническа" . Та затов и търся климатик, който да не му се занимавам много - да го мия, бърникам и т.н. - имам си с какво да си играяПървоначално публикувано от gnf
благодаря и за твоето мнение - май се насочвам към Нокриа-та, но ще викна и специалист вкъщи, за да огледа на място разположението. Все пак помощта на форума е безценна - винаги е по-добре да чуеш 5 мнения, отколкото само едно, пък било и на най-големия капацитет - всеки кръстник си има кръстник, нали
Купи си японче ! Като ще даваш една торба с пари поне да знаеш за какво !Първоначално публикувано от new one
какво разбираш под японче -дайсейкай ли?Пусни оферта и ми обясни защо него, а не Нокриата - не робувам на марки, но искам надеждност при ниски температури (все пак в София си е студено зимата) и отлични показатели.Първоначално публикувано от wizard2000bg
Благодаря.
Има предвид Емерсона
Взимай Нокрията, и не бери грижа!
Оферта няма да ти пусна тъй като не съм търговец. За европейската нокрия съм слушал само добри отзиви. Харесвам Тошиба и най-вече ако в модела присъстват буквичките DR . Признавам, че съм пристрастен.Първоначално публикувано от new one
С прискърбие Ви съобщавам, че днес се разделихме с ЕмерсонЯ след 8 годишна лИбоф !Първоначално публикувано от Kasap
...to be continued