Страница 35 от 123 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно
Резултати от 511 до 525 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

това, че топли е ясно, но както ти и разни други "специалисти" твърдите трябва и да е безшумен, нали така?! то на практика не се получава, не ми се търси сега на биро записа на неговия, който е същия да видиш за какъв шум става на въпрос, направо е като хеликоптер, пък и не е само той от оплакващите се дайкини, има цяла тема, която сигурен съм си я чел! едва ли пък всички пичове монтажници са усрали монтажа

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    И двете са 12-ки но не съвсем - докато профешанъла издържа на -15 ,то комфорта не може да се справи и никога не съм твърдял друго.Но за малки помещения не е проблем да се монтира и комфорт.
    В този коментар е казано всичко ...аз просто ще си замълча - имаше една приказка "убий простака с мълчание"
    Ще останеш доволен - добри и икономични машинки ,само тази в 10 кв. е доста мощна - ако може отваряй врати да топли коридори...

Спора ще бъде решен от следващата зима.

Не се горещете оставете нещо и за лятото.

Пилците ще се броят зимата 2010/2011г. ...

4. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от di4ko
    Здравейте, планирам закупуването на инверторен климатик това лято,който ще се използва основно за отопление.
    Особености на помещението

1.Южна слънчева стая.
    2.Размери 3.50 * 5.50 ;височина 2.50.
    3.а.Външна стена 5.50 * 2.50 със 5см. изолация от вътре,а от външната няма защото съседния вход е почти плътно.
    3.б.Външна стена 3.50 *2.50 със PVC прозорец 1.60 *2.00 и врата 0.65 *2.00. Стъклопакет 24мм ,бяло стъкло. Изолация от вътре 5см,от вън 2см фибран. Терасата е остъклена.
    4.Средна температура в студените зимни дни около +15* без да включвам отоплителен уред.В слънчеви дни температура +17* +18* .В най-студените дни когато на вън е -15*-20* в стаята не пада под +13*.
    5.Съседите на долния и горния етаж се отопляват с печки на дърва.
    За климатика
    1. 9BTU или 12ВТU ?
    2.Очаквана температура +21*- +23* и повече.В края на лятото чакаме бебе .
    3.Тиха работа на вътрешното тяло.
    4.Икономичен.
    5.Климатика ще работи без спиране есен,зима, пролет.
    6.Бюджет до 1500лв
    До тук съм се спрял на тези модели Fujitsu General - ASYA12LGC или АSYA09LGC ;Mitsubishi -MSZ/MUZ-GE25VA ,DAIKIN - ATHXS25E
    Очаквам и други предложения
    Иска ми се да взема ASYB 12LDC plasma и през деня да отварям вратите към коридора и кухнята. Дали ще е грешно ?Знам за температурните разики и че е по скъп .Друг модел който съм си избрал е ASYA12LGC

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

di4ko, драсни една скица на разположението на този хол, коридор и кухня. Ако можеш да си позволиш 12LDC, не падай до 12LGC. Браво за кухнята, кога ще се пренесеш да поработиш и вкъщи . Струва ми се, че се знаем от един друг форум с теб, но за това на ЛС.

6. Тук е от
    Dec 2008

Ами приблизително така изглеждат хол ,коридор и кухнята
    [img width=800 height=600]http://prikachi.com/files/1518591V.jpg[/img]

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така като гледам, май няма да стане. Кухнята е доста отдалечена и има много чупки до нея.

8.  

9. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Здравейте на всички в този форум.
    Както си личи от самата ми регистрация във форума съм доста нов на тема климатици и съм голям лаик. Та сега на въпросите, които се надявам тук да разискаме и да получа адекватни отговори. Прочетох доста неща за климатиците Panasonic и в предвид на това, че в Техномаркет - Габрово ми предлагат само тази марка, знам ли и аз де, но нейсе.
    Става дума за следната стая 3,30х4,30х2,50=35,475 кубични метра. Стаята е тухлена, с южно изложение и следните характеристики - PVC дограма Salamander, външна изолация 5 см стиропор /бял/, вътрешна фибран - 2 см /розов/, окачен таван с 5 см вата, на земята изолация и паркет. Лошото в случая е че всичките ми комшии са доста "лоши", т.е. отникъде не ме отопляват, иначе стаята си е вътрешна само с една външна стена. Сега ще кажа нещо на което всеки ще се очуди, но вкъщи имам локално парно с водна риза и въобще не се оплаквам за топлото, но на есен големият ми син тръгва на училище и както се сещате ние с майка му сме на работа, а той ще ходи първа смяна. Та търся си климатик, който да се използва за следните нужди. Да има таймер, който да се включва няколко часа преди детето да си дойде от училище, за да е топло в стаята. Дядо му ще го взема от училище и след като си дойдат ще палят камината. Та сега втори странен въпрос, след като се запали камината и се повиши темпеартурата в стаята, климатика ще изключи ли или ще продължи да бачка. Като цяло ми се иска да си работи и когато се редуцира температурата сутрин към 8-9 часа да се включи и да поддържи топличко. Второ ще го ползвам и в преходните периоди - пролет, есен. Предполагам, че няма да се лишим или поне ще го пробваме и лятото, когато в Габрово става 34 градуса и нагоре.
    Препоръчвайте какъв да е климатика 9-ка или 12-ка след като казах за какво ще се ползва. Много е важно за мен да попадна на подходящата серия, т.е. гледам че имат различни буквички след цифрите. Бюджета за тази ми покупка е около 1700-1800 лв с поставянето /е ако препоръчате наистина нещо добро, може и 2 000 да прежаля/, все пак става дума за детска стая. Дето се вика след 2-3 години и малката тръгва на уичлище, та искам на децата да им е комфортно поне в тяхната стая. Оставам в очакване на отговор от всички потребители на форума.
    Поздрави

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от MrD
    Здравейте на всички в този форум.
    Прочетох доста неща за климатиците Panasonic и в предвид на това, че в Техномаркет - Габрово ми предлагат само тази марка, знам ли и аз де, но нейсе.
    Става дума за следната стая 3,30х4,30х2,50=35,475 кубични метра. Стаята е тухлена, с южно изложение и следните характеристики - PVC дограма Salamander, външна изолация 5 см стиропор /бял/, вътрешна фибран - 2 см /розов/, окачен таван с 5 см вата, на земята изолация и паркет. Лошото в случая е че всичките ми комшии са доста "лоши", т.е. отникъде не ме отопляват, иначе стаята си е вътрешна само с една външна стена. Сега ще кажа нещо на което всеки ще се очуди, но вкъщи имам локално парно с водна риза и въобще не се оплаквам за топлото, но на есен големият ми син тръгва на училище и както се сещате ние с майка му сме на работа, а той ще ходи първа смяна. Та търся си климатик, който да се използва за следните нужди. Да има таймер, който да се включва няколко часа преди детето да си дойде от училище, за да е топло в стаята. Дядо му ще го взема от училище и след като си дойдат ще палят камината. Та сега втори странен въпрос, след като се запали камината и се повиши темпеартурата в стаята, климатика ще изключи ли или ще продължи да бачка. Като цяло ми се иска да си работи и когато се редуцира температурата сутрин към 8-9 часа да се включи и да поддържи топличко. Второ ще го ползвам и в преходните периоди - пролет, есен. Предполагам, че няма да се лишим или поне ще го пробваме и лятото, когато в Габрово става 34 градуса и нагоре.
    Препоръчвайте какъв да е климатика 9-ка или 12-ка след като казах за какво ще се ползва. Много е важно за мен да попадна на подходящата серия, т.е. гледам че имат различни буквички след цифрите. Бюджета за тази ми покупка е около 1700-1800 лв с поставянето /е ако препоръчате наистина нещо добро, може и 2 000 да прежаля/, все пак става дума за детска стая. Дето се вика след 2-3 години и малката тръгва на уичлище, та искам на децата да им е комфортно поне в тяхната стая. Оставам в очакване на отговор от всички потребители на форума.
    Поздрави
    Човек според мен:
    1.ти не си позлвал досега климатик
    2. ти си от многото които си правят илюзии, че ще продължиш да палиш печката и след като вкусиш от благинката климатик,
    3.Правиш си много тънки и неправилни сметки да включваш и изключваш климатика зимата.
    но на въпросите:

1.С панасоник малко или много рискуваш особено в Северна България
    2.9-ка или 12-ка? Ако беше за мои деца- 12-ка за да съм сигурен при минусови температури.Между дригото колко беше най-ниската температура в габрово през изминалата зима?
    2.таймер има всеки климатик, но: -едни трябва да ги програмираш след всяко изключване да се включат имат само за еднократно включване функция, други като FTXS серията на дайкин имат седмичен таймер с възможност до 4 пъти на всеки 24 часа да зададеш температура за определен час и минута 7 дни в седмицата , тоест програмираш климатика в началото на сезона и забравяш .
    3. може да се изключва и включва, но не е здравословно за самият климатик при минусови температури, по-добре е да си го оставиш да работи постоянно ако има и друг топлинен източник той докато е достигната зададената температура в стаята ще работи почти без консумация, особено ако има печка или камина на дърва.

4.накакво разстояние ще е външното тяло от прозореца-едни са с по-шумни външни тела други почти не се чуват?

5.мислил ли си какви екстри искаш-например плазма филтър-създава озон -мирише както при нагряване с кварцова лампа(накога в училище в салона по физическо ни нагряваха с цел повишаване н а имунитета през зимния сезон-премахва вируси, бацили и други гадини във въздуха и по този начин пречи за разспространие на инфекции и заболявани предавани чрез въздуха).

Пиши колко беше най-ниската температура зимата при теб и какви градуси искаш да поддържаш зимата в стаята на децата(ваземи предвид че когато се къпят температурата трябва да е по-висока) за да преценим колко моищен да е климатика.

ето няколко линка да разгледаш климатици
    1.http://v-clima.com/products.php?brand_id=1
    2.http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_94.html
    3.http://www.termo-klima.com/bul/grupa...t=8&group_id=4

Иначе ето няколо линка да разгледаш

11. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Здравей Justify,

благодаря ти за бързия отговор. Сега направо давам отговори на твоите въпроси.
    1. Напълно си прав човек, никога, ама никога не съм ползвал климатик. Когато се нанасяхме в нашето жилище бях във финансов колапс /след първоначалната инвестиция/ и съвсем закономерно си направих парно с водна риза, което ми стъпи 2200 лв. за апартамент 90 кв.м., като имаш на идея, че един климатик струва толкова, а аз имам 3 стаи плюс кухня, баня и тоалетна /които към настоящият момент също се отопляват от парното/.
    2. Със сигурност ще паля печката след като монтирам климатика, защото засега искам да монтирам само в детската /това ми е приоритетно - както казах малкия тръгва на училище/.
    3. Явно доколкото разбирам климатика щом се включи не трябва да се изключва - ОК, това не е проблем. Доколкото рабрах от постта ти, той ще се изключва щом запалим камината и се достигне желаната температура. Не си правя тънки сметки за електроенергията.
    4. Разбирам че рискувам с Панасоник - ОК, аз и затова писах тук в този форум, за да мога да бъда насочен от професионалисти, които се занимават в този бранш.
    5. Последната зима в Габрово беше както и на останалите места в Бг, до януари температурите бяха положителни, но след това това си беше куча студ. Най-студено беше февруари, като се зацепи една седмица -17, -21, -24, -25 градуса, по обяд едвам ставаше - 10 : - 12 градуса, все отрицателни температури.
    6. Детската стая има тераса, мисля да монтирам външеното тяло на терасата, но има място и на външна стена на кооперацията, но тя е между мен и комшията, не знам дали няма да се иска някакво разрешение за монтиране на тялото там. Иначе разстоянието от дограмата е 1 метър, на външната сетна да е 1,50.
    7. По отношение на екстрите, колкото повче толкова повече, все пак е детска стая и е хубаво да ги има тези филтри и озони.

Оставам в очакване на отговор. Помагайте.

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от MrD
    Здравей Justify,

благодаря ти за бързия отговор. Сега направо давам отговори на твоите въпроси.
    1. Напълно си прав човек, никога, ама никога не съм ползвал климатик. Когато се нанасяхме в нашето жилище бях във финансов колапс /след първоначалната инвестиция/ и съвсем закономерно си направих парно с водна риза, което ми стъпи 2200 лв. за апартамент 90 кв.м., като имаш на идея, че един климатик струва толкова, а аз имам 3 стаи плюс кухня, баня и тоалетна /които към настоящият момент също се отопляват от парното/.
    2. Със сигурност ще паля печката след като монтирам климатика, защото засега искам да монтирам само в детската /това ми е приоритетно - както казах малкия тръгва на училище/.
    3. Явно доколкото разбирам климатика щом се включи не трябва да се изключва - ОК, това не е проблем. Доколкото рабрах от постта ти, той ще се изключва щом запалим камината и се достигне желаната температура. Не си правя тънки сметки за електроенергията.
    4. Разбирам че рискувам с Панасоник - ОК, аз и затова писах тук в този форум, за да мога да бъда насочен от професионалисти, които се занимават в този бранш.
    5. Последната зима в Габрово беше както и на останалите места в Бг, до януари температурите бяха положителни, но след това това си беше куча студ. Най-студено беше февруари, като се зацепи една седмица -17, -21, -24, -25 градуса, по обяд едвам ставаше - 10 : - 12 градуса, все отрицателни температури.
    6. Детската стая има тераса, мисля да монтирам външеното тяло на терасата, но има място и на външна стена на кооперацията, но тя е между мен и комшията, не знам дали няма да се иска някакво разрешение за монтиране на тялото там. Иначе разстоянието от дограмата е 1 метър, на външната сетна да е 1,50.
    7. По отношение на екстрите, колкото повче толкова повече, все пак е детска стая и е хубаво да ги има тези филтри и озони.

Оставам в очакване на отговор. Помагайте.
    За такива температури вземи едно фуджитсу 12 LD(показал съм го в линк горе-има плазма филтър ще го купиш за около 1650 лева с монтаж) и ако може го монтирай от външната страна на парапета на терасата ти.Купи го от фирма която продава климатици, а не то техно****** без значение кое техно******.
    Накрай ги да ти махнат задната пластмасова решетка на външното тяло(може да тропа и да е неприятно) и да оставят само в горният ляв ъгъл предпазната пластмасова кутийка на външния температурен датчик.Накарай ги да ти сложат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО тампони межди стойките стената и стойките както и между стойките на климатика и външното тяло на климатика-във форума има теми монтаж на климатик и правилен монтаж н а климатик-показан е монтаж както и тампони.Без тампони може да има неприятни вибрации, които да те дразнят.
    Двете медни тръби за фреона да са всяка една в отделна изолация-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Могат да ти ДУДНАТ много, че може без тампони, ама ти им кажи че искаш задължително и ако искат да купиш от тях да си приготвят тампони.
    Не им плащай нито капаро нито каквото и да е докато не изпълнят горните условия както и всички условия за правилен монтаж написани във форума.

Ако имаш в повече пари ей това е перфектно за децата и дори няма да ти трябват тампони.Сигурен съм че никой от форума няма да възрази срещу саньотата.Въпроса е за евентуален сервиз при тях?!?Което и от 2-те саньота 1. http://www.altoklima.com/buy.php?id=...26calculate%3D 2. http://www.altoklima.com/buy.php?id=...26calculate%3D да избереш няма д сгрешиш.единственото ми притеснение е че капак по време на работа леко се отваря да не би децата да хвърлят нещо отгоре му за забавление или за да видят какво ще стане..

или може и тошиба, но там отиваш доста нагоре...

НЕ СЪМ ОТ ТОЗИ БРАНШ.
    ИМАМ ОПИТ С МОИТЕ КЛИМАТИЦИ.ПОЛЗВАТЕЛ СЪМ

Има други колеги съфорумци, част от тях с търговци други са монтажници и техници.Има го донякъде и положението че всеки търговец си хвали собствента стока, така ,че чети и гледай какво пишат и такива като мен(потребители).

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Според мен ето това http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._hiperinvertor ще му е напълно достатъчно пада се малко над 90Вата на кубичен метър и при положение, че има локално парно и толкова добра изолация и при посочените отрицателни температури ще го улесни още повече. Дори и без парното ще отопли стаята без проблеми.
    МрД успех в правилния избор на климатик

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

gnf, ти какъв климатик си взе, че не се похвали... Доволен ли си, и по колко вата на кубик ти вади?

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

И аз залагам на Тошибата RAS-B10SKVP-E много стабилем климатик и с висок максимум 6.1 кв.

17. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

След като прочетох условиата на човека аз съм твърдо за http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._09_ldc_plazma

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 35 от 123 ПърваПърва ... 2533343536374585 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе