Страница 75 от 123 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

MITSUBISHI MSZ FD35 VA- има ли силиконово покритие на платките?Всички или имат?
    ?
    MITSUBISHI SRK / SRC 25 ZGX-S-за него съм сто процентат сигурен, че има силиконово покритие на платките.
    Моля за първия, да дадете мнение.Общи впечатления.
    Някой друг да е чувал за това силиконово покритие по електрониката

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

е ако не е силиконово,а лаково,къф е проблема???

4. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Инженерите на Mitsubishi Heavy знаят какво да слагат. Хората вече изкуствен интелект в програмата за управление залагат, ракети конструират и спътници в околоземна орбита извеждат.

Сигурно преди силиконовото са пробвали и с лаково покритие, но вероятно не ползват лак тъй като се втвърдява след като изсъхне. Вероятно при продължително въздействие на топлина и студ особено върху външната платка лака се напуква от разширенията и свиванията на материалите за разлика от силикона.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2008

.... мога да покажа нагледно 30-35 годишно немско лаково покритие как се е "напукало", че и още продължава да работи при много сходни с условията в които работи едно външно тяло .. Що не ги зарежете тези глупости? А откъде става ясно, че силикона няма да се напука или ще е по-дълготраен от лака, ами в трафовете може и там силикон да започнат да слагат скоро, че е по-издръжлив... Ами за лаковото покритие на руските платки отпреди незнамси колко години дали няма някой да се изкаже???

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Хубаво е платките да са защитени с покритие срещу влажност и замърсявания като прах особено, ако климатика е инвертор.

Прочетох и видях сега някой разлики между лаковото и силиконово покритие. Силиконовото покритие издържа на по-голям температурен обхват от -65 до 350 °С, докато за лаково покритие видях температура до 150 °С. Друго предимство на силиконовото покритие на платките е, че осигурява ударо и виброустойчива защита на компонентите.

Ако някой е виждал или знае дали платките на моделите от които се интересува konstantinopol са защитени с покритие може да каже.

7. Тук е от
    Aug 2010

Здравейте. От Русе съм. Искам да сложа в две спални по 16кв.м. климатици. Единствено за отопление ще ги ползвам. Стаите са сравнително топли, тухла + 5см. външна изолация. Най-важната функция за мен е да вкарва пресен въздух. Всички други екстри за мен нямат значение. Прочетох за Sanyo DS22 че има аспирация. Според вас ще ми свършат ли работа ? Ако някой има друго предложение, моля да ме насочи. Също така се чудя какво да сложа в хола? 26кв.м. Двуомя се между Fujitsu 14LB или Daikin FTX 71. Знам че ще дойдат малко преоразмерени, но имам възможност да отварям врата към коридора. Хола също е сравнително топъл. Трите помещения са с височина 2,60 и по един PVC прозорец. В Нокрията ми харесва копа и цената. В Дайкина голямото външно тяло и два пъти по големия дебит на въздух отново във външното.Търсих графики за мощноста на Дайкина, но не можах да намеря. Интересно ми е да разбера какъв ли коп би имал при 6kw. номинал ? За Нокрията намерих графики които показват 4kw. при -26гр. на максимал. Та чуденето ми е, 71кг. външно срещу 39кг. и два пъти по голям дебит в полза на Дайкина. Да не забравяме също така че е скопена 100-ка. Дали няма да се окаже че FTX 71 слага в малкия си джоб Нокрията ? А като прибавим и по рядките дефроствания, при едни и същи условия, поради по-големия си топлообменик и по-голям номинал,май ще се окаже че Дайкина е по икономичен при минусови температури и натоварвания от 6kw. Много ще се радвам ако някой ми даде съвет. До 20 дена трябва да съм ги монтирал. Благодаря Ви за вниманието.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Ivan10
    Здравейте. От Русе съм. Искам да сложа в две спални по 16кв.м. климатици. Единствено за отопление ще ги ползвам. Стаите са сравнително топли, тухла + 5см. външна изолация. Най-важната функция за мен е да вкарва пресен въздух. Всички други екстри за мен нямат значение. Прочетох за Sanyo DS22 че има аспирация. Според вас ще ми свършат ли работа ? Ако някой има друго предложение, моля да ме насочи. Също така се чудя какво да сложа в хола? 26кв.м. Двуомя се между Fujitsu 14LB или Daikin FTX 71. Знам че ще дойдат малко преоразмерени, но имам възможност да отварям врата към коридора. Хола също е сравнително топъл. Трите помещения са с височина 2,60 и по един PVC прозорец. В Нокрията ми харесва копа и цената. В Дайкина голямото външно тяло и два пъти по големия дебит на въздух отново във външното.Търсих графики за мощноста на Дайкина, но не можах да намеря. Интересно ми е да разбера какъв ли коп би имал при 6kw. номинал ? За Нокрията намерих графики които показват 4kw. при -26гр. на максимал. Та чуденето ми е, 71кг. външно срещу 39кг. и два пъти по голям дебит в полза на Дайкина. Да не забравяме също така че е скопена 100-ка. Дали няма да се окаже че FTX 71 слага в малкия си джоб Нокрията ? А като прибавим и по рядките дефроствания, при едни и същи условия, поради по-големия си топлообменик и по-голям номинал,май ще се окаже че Дайкина е по икономичен при минусови температури и натоварвания от 6kw. Много ще се радвам ако някой ми даде съвет. До 20 дена трябва да съм ги монтирал. Благодаря Ви за вниманието.
    Мойто мнение е да взимаш NOKRIA-та.
    1-во има по голям коп.
    2-ро комфорта ще е по голям от 71-цата на ДАИКИН-а .
    3-то и на -20 ще се справя с това помещение дет си го написал /26м2+коридора/
    4-то NOKRIA-та има къде къде повече екстри и по готин вид от DAIKIN-а.
    5.то NOKRIA-та ще е по икономична за това помещение от DAIKIN-на.

Успех!!!

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Ivan10

Утрепа ма.И аз съм същия като теб

Ако приемем, че коридора е 6-7 квадратни метра и общо с хола стават 32-33 кв.м. при -10 градуса ще имаш на разположение 5.24 кв. и ще те топли без всякакъв зор.През декември, януари и февруари в Русе средномесечните температури са нискиhttp://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8, но с този булдозер и -30 да стане в Русе той безпроблемно ще ти поддържа 26 градуса в хола и коридора взети заедно дори и около теб да няма кьорав съсед...

Такива като нас тук ни мислят за чалнати, ам а нали на нас когато навън е -15 ни е гот на 26 градуса вътре...

Хубаво е да се замислиш за климатик с плазма филтър(- по нататък ще взимам само с плазма струва си).
    Честно казано съм доста пристрастен в полза на мощността(дайкин), аз на твое място бих избрал фуджитсуто, САМО ако вместо с УВ лампа беше с плазма филтър(но той за съжаление не е.

За пресния въздух и саньо се надявам Касапа да каже, може да погледнеш и тошиба даксекай и дайкин(също имат модели).

11. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Джъсти дори и ти в подобно помещение си сложил 50ца, тая 71ца направо ще избие рибата, баси тя е с 2,3кв минимум.
    Иване Deian е от твоя град и има Саньо и доста е писал за него и неговата работа, доста е доволен. Иначе можеш да сложиш и Тошиба DR серия, която също има аспирация и са много тихи и имат много екстри.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Човече, тая 71-ца ще те отвее, ще ти вдига вестниците в хола... защо ще си го причиняваш?! На помещението ти дори Нокрията му идва голяма. Не е само COP, има и други неща като комфорт при ползване и ниво на шум.
    Климатик с аспирация за спалнята е чудесно... само, че това Саньо едва ли можеш да го намериш ново вече. Ако излезе като втора ръка евентуално - може.

13. Тук е от
    Aug 2010

Здравеите,имам 3 стаи(ПВЦ,Външна изолация)с източен изглед:

-Хол (22 кв.м2) Fujitsu ASYA 12 LGC-Лява
    -Детска(12 кв.м2)-Средна
    -Кухня(12 кв.м2)-Дясна

Ако сложа в кухнята Фуджитсу ASYB-09LD,дали ще може да отоплява и детската стая?

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Джъсти дори и ти в подобно помещение си сложил 50ца, тая 71ца направо ще избие рибата, баси тя е с 2,3кв минимум.
    Иване Deian е от твоя град и има Саньо и доста е писал за него и неговата работа, доста е доволен. Иначе можеш да сложиш и Тошиба DR серия, която също има аспирация и са много тихи и имат много екстри.
    Зимата която мина 2009/2010год. видя малко зор когато при мен около 2 седмици беше под нулата, а последните 7 дни беше -7 - 8 градуса, като най-студено беше на 26 януари сутринта в 8.00 часа -11.3 градуса, но аз си ходех по фанелка къс ръкав.Това без съседи.Тази година ще имам под мен постоянно живеещи съседи, топлещи се на локално парно на природен газ и ще липсват съседите(те и без това липсваха в най-студените месеци-бягаха си в Гърция) до мен и предполагам, че подовия дайкин няма да се напъва като миналата година, като изпълнява програмата по програматор в 17.00 часа да вдигне температурата от 22 на 26 градуса.Тогава му идваше малко нанагорно при -8 -9 градуса навън и правеше дефрости на всеки 50 минути.Честите дефрости комбинирани с падащата навън температура след като се скрие слънцето(след 16.30 часа) и без съседи го мъчеше, но тази зима ще е друго.

gavabg по -добре го сложи в детската.В кухнята така или иначе готвиш и имаш източници на топлина-фурна, котлони може да минава и комин(затоплен от пушека от чудата на съседите), а на децата трябва да им е топло.

Принципно ще го мъчиш, особено ако искаш да поддържа нормална температура в детската в студеното време ще го напъваш постоянно.Дори и 12 LDC да беше ще му е трудно да поддържа нормална температура в 2 помещения с врата(преход) помежду им.Ако е едно помещение то 12-ката ще се справи, но не е 1 помещение.

16. Тук е от
    Aug 2010

justify,благодаря за бързият отговор...Идеята ми беше дали с помоща на 12lgc и 09ЛД,
    ще се справят с отоплението на детската?И коридора евентуално... Тоест да отоплявам целият
    апартамент с двата климатика,ако имаш идеи сподели...

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Климатик с аспирация за спалнята е чудесно... само, че това Саньо едва ли можеш да го намериш ново вече.
    Няма да го намери. Знам, кой купи последните 3 бройки Но има доста други варианти - Hitachi, National, Toshiba и Sharp предлагат сносни модели с аспирация.

18. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте, нуждая се от съвет.
    Помещение с 36м2 и югоизточно изложение, в тухлена кооперация, ново строителство.
    На югоизточната стена има два прозореца и врата и на срещуположната стена на помещението дървена врата. ПеВеЦе дограма. Тъй като помещението съдържа и кухненския бокс, там обикновено се включва аерогрил на 1киловат за 1 час на ден. Други консуматори са осветлението - 200вата, телевизор, приемник на Булсат и много рядко ДиВиДи.
    Молбата ми е да ми препоръчате климатик, който да се справи с гореописаното. Бюджет до 1500 лева без монтажа.
    Благодаря Ви предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 75 от 123 ПърваПърва ... 2565737475767785 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 17:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 22:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе