Страница 23 от 123 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте, от всички клими в подписа ми с удоволствие бих си купил пак Тошко, той бе единствения, на който не му чух гласа таз зима и нямаше проблеми с ниските темп. и мъглата а и най- икономичен. Като се има в предвид, че външното тяло стои на 50см. от главата ми и няма вопъл и стон. а пък за филтрите да не говорим - само проверявам дали си върши работата.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2009

Здравейте момчета.Имам едно въпросче към вас.Понеже братми иска да си вземе едно климатиче за 15 кв. средна стая - панелка със стара дървена дограма да ме насочите към някоя марка като мидея и моделче около 500 лв обикновен или инвертор който е изпитан и добър.Благодаря ви предварително.Ванко помагай

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

brankicha, този бюджет е недостатъчен за свестна машина. Съвета ми е, братока да сложи още 200 пари отгоре, и да си вземе една хубавка японка /малко употребявана/.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    В грешка си за климата в Япония. ....и това съвсем не е изключение. Климата в Япония е много по-тежък от този в България.
    +1

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    brankicha, този бюджет е недостатъчен за свестна машина. Съвета ми е, братока да сложи още 200 пари отгоре, и да си вземе една хубавка японка /малко употребявана/.
    +1 много по-добър вариант от безработна Мидеа на -10 С

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Е joro,е bul,твоята GDR има само един кусур,ако ти се оплачеш,значи че ние зимата сме ходили в гората за дърва.

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Касап прав си само дето аз на лампи много -много доверие нямам, пък били те и ултравиолетови.Предпочитам плазма филтър.
    Думам, да четеш, вуйче... ма ти предпочиташ да пишеш. ЕХ-ите след 2006-та имат и плазма.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Е joro,е bul,твоята GDR има само един кусур,ако ти се оплачеш,значи че ние зимата сме ходили в гората за дърва.
    Не се базикай с малката ми работлива Японка, angel всяка сутрин ходи да цепи дръва.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Думам, да четеш, вуйче... ма ти предпочиташ да пишеш. ЕХ-ите след 2006-та имат и плазма.
    На твоето мнение в този форум най-много се доверявам. Не съм прочел досега твой пост с невярна информация...
    Жалко, че 100-волтовите ги спират от износ от Япония.

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ей тук можеш да погледнеш как изглежда.
    А износа на японки, не е по-забранен, от колкото беше миналата година...

13. Member
    Тук е от
    Jul 2008

За малко над 500 лв Panasonic UW 12 -не блести с нищо, но за паричките си е ОК. По- добре от Мидейката. Иначе надолу избор колкото щеш Нео, Беко, Санг, Бард и т.н.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

[Blue1 ако говореше за Гренландия безусловно бих се съгласил с теб, н о Япония е на същата георграфска ширина като България.Разликата между двете е че България е на Балканския Полуостров, а Япония отвсякъде е заобиколена от морета и океани.Вярно е че има много снегове, но това сами по себе си не означава драстични темпертурни колебания и задържането на ниски темпертури със седмици.
    Аргументите ми че климата дори и на Хокайдо е по умерен от този в България са следните:
    1.Твоето препращане към укипеда където е казано "Температурата на острова не надвишава 27°C, а времето е по-скоро пролетно." ясно сочи климата през повечето време от годината;
    2.Ако там се задържаха 1 или повече седмици темпертури от порядъка н а -10 до -30 то през този период Япшония щеше да има "сухопътна връзка по море с ***** и остров Сахалин, който е по на север и също е руска територия.Засега "сухопътно-ледена" връзка не ми е известно да е съществувала, което ще рече че такива ниски темпертури в Хокайдо едва ли има често, а когато ги има са за кратко и това "краткотраене" на ниските темпертури не достатъчно на морето да замръзне.
    3.да си спомним че през Втората световна война при -17;-19 -22 морето и езерата край Ленинград(днешен Санкт Петербург) са били замръзнали което е помогнало на руснаците за снабдяването да достигнат града чрез камиони по замръзналото море и езера.
    [/quote]

Джъсти аз не искам да споря по климатични въпроси, но даже и от препратката която ти частично си цитирал е написано в какви граници варират температурите на остров Хокайдо, а що се отнася до моретата, то те наистина замръзват. Наистина прочети малко за климата на Хокайдо. Надявам се че не се обиждаш.

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    [Blue1
    Джъсти аз не искам да споря по климатични въпроси, но даже и от препратката която ти частично си цитирал е написано в какви граници варират температурите на остров Хокайдо, а що се отнася до моретата, то те наистина замръзват. Наистина прочети малко за климата на Хокайдо. Надявам се че не се обиждаш.
    Не се обиждам.Няма претенции да знам всичко.В спора се ражда истината.Радвам се че има кой да ме коригира/поправя когато греша.

Така няма да заблуждавам потребителите четящи този форум.

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Явно пропускате един-два факта - че Япония освен островна страна е и планинска.Връх Фуджи е "само" 3776 м.Така отговара за екстремно ниските температури си идва от само себе си- горе високо в гората...А втория елементарен факт,пак в подкрепа на Джъсти - къде в света още живеят в хартиени къщички ??? Къде се спи на пода направо ??? В Япония,но не с температури от - 20,-30 гр...

18. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте, планирам закупуването на инверторен климатик това лято,който ще се използва основно за отопление.
    Особености на помещението

1.Южна слънчева стая.
    2.Размери 3.50 * 5.50 ;височина 2.50.
    3.а.Външна стена 5.50 * 2.50 със 5см. изолация от вътре,а от външната няма защото съседния вход е почти плътно.
    3.б.Външна стена 3.50 *2.50 със PVC прозорец 1.60 *2.00 и врата 0.65 *2.00. Стъклопакет 24мм ,бяло стъкло. Изолация от вътре 5см,от вън 2см фибран. Терасата е остъклена.
    4.Средна температура в студените зимни дни около +15* без да включвам отоплителен уред.В слънчеви дни температура +17* +18* .В най-студените дни когато на вън е -15*-20* в стаята не пада под +13*.
    5.Съседите на долния и горния етаж се отопляват с печки на дърва.
    За климатика
    1. 9BTU или 12ВТU ?
    2.Очаквана температура +21*- +23* и повече.В края на лятото чакаме бебе .
    3.Тиха работа на вътрешното тяло.
    4.Икономичен.
    5.Климатика ще работи без спиране есен,зима, пролет.
    6.Бюджет до 1500лв
    До тук съм се спрял на тези модели Fujitsu General - ASYA12LGC или АSYA09LGC ;Mitsubishi -MSZ/MUZ-GE25VA ,DAIKIN - ATHXS25E
    Очаквам и други предложения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 123 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе