Страница 36 от 123 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте потребители на този уникален форум ,

Благодаря на всички отзовали се на моето запитване . Инфото което ми предоставяте е многообразно и все още неразбираемо /т.к. всеки климатик има своите индивидуални характеристики/ за мен ще се опитам да обобщавам данните и да представя какво е вашето мнение, за да можем да сведем избора до 2-3 модела и тогава вече да направя своя окончателен избор.

Подходящият форум, с подходящите участници - какво по-добро от това .

Поздрави

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Тошиба RAS-B10SKVP-E е най тиха най мощна и с най висок коп(коефицент на трансформация) от горе споменатите.
    Аз,. ако трябва да купувам европейски климатик веднака ще скокна точно на тази Тошиба.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Тошиба RAS-B10SKVP-E е най тиха най мощна и с най висок коп(коефицент на трансформация) от горе споменатите.
    Аз,. ако трябва да купувам европейски климатик веднака ще скокна точно на тази Тошиба.
    +1

Стига човека да реши да жертва мако повече пари в сравнение с фуджитсуто.Тошибата има всички плшсове на фуджитсуто, но с един плюс повече доста по тихо външно тяло.

5. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Здравейте отново ,

предлагам информацията, която обобщих преди малко. Тя се базира на мнения тук във форума и такива, които са ми изпратени като Лични съобщения. Инфото е актуално към 11:40 часа на 19.04.2010 и ще го актуализирам постоянно. Както казах искам да ги сведа само до 2-3 модела.

1. Fujitsu General ASYB09ldc plasma – 3 гласа /1 495 лв./
    2. Fujitsu General ASHB 12 ld – 1 глас /1 549 лв./
    3. Fujitsu AS-E25V – 1 глас /1420 лв./
    4. Daikin FTXS25G/RXS25G серия Professional – 2 гласа /1 599 лв./
    5. DAIKIN ATXS25E / ARXS25F серия Professional – 1 глас /1 480 лв./
    6. DAIKIN FTXG25E/RXG25E UX1 серия Prestige – 1 глас /1 795 лв./
    7. Sanyo sap-krv126ehds/ sap-crv126ehds – 1глас /2 260 лв./
    8. Sanyo krv96ehds / sap-crv96ehds – 1 глас / 2 114 лв./
    9. Toshiba ras-b10skvp-e/ras-b10savp-e super daiseikai – 4 гласа /1 890 лв./
    10. Mitsubishi MSZ-SV259 – 1глас /1 450 лв./
    11. Sanyo SAP-ZK28X – 1 глас /1 650 лв./
    12. National Panasonic CS-229XB – 1 глас /нямам цена/

Сега на дневен ред стои вече и един много важен за мен въпрос. Какъв да е климатика: т.е. произведен за Японския или Европейски пазар. Сигурно ще ми кажете, че има много изписано по въпроса или както вече някои ме посъветваха "само за японския пазар".
    Ще се вслушам във вашите съвети.
    Поздрави

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Ми то не е много за тази тема... съвсем стана. Моля, някой добър човек, да премести мненията в темата за избор 2010.
    MrD каква сума си готов да похарчиш?

7. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Ами аз съм го казал в началото 1 800лв, но мога с някой друг "напън" да стигна и до 2 000лв., но при все условия с монтажа.

Извинявам се ако съм сгрешил темата, но в началото всичко се започна с това какъв модел Панасоник да е, а то след това хората дадоха съвет да е всичко друго, но не и тази марка. Така, че ако искате местете темата, където е най-подходящо.

Аз ще продължавам да си я поддържам. Климатика ще трябва да съм го монтирал през м. Май.

Поздрави

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от MrD
    7. Sanyo sap-krv126ehds/ sap-crv126ehds – 1глас /2 260 лв./
    8. Sanyo krv96ehds / sap-crv96ehds – 1 глас / 2 114 лв./
    9. Toshiba ras-b10skvp-e/ras-b10savp-e super daiseikai – 4 гласа /1 890 лв./
    12. National Panasonic CS-229XB – 1 глас /нямам цена/[/color]
    Ми тогава защо се опитваш да избираш между тези, които са ти извън бюджета?

11. Sanyo SAP-ZK28X – 1 глас /1 650 лв./
    Твърдо не. По-добре Sanyo SAP-ZK25Х.

10. MrD
    MrD е офлайн

Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ми тогава защо се опитваш да избираш между тези, които са ти извън бюджета?
    Това, което направих е да обобщя данни, които ми предложиха участиците във форума както в официални постове, така е на Лични съобщения, а дали нещото е над или извън бюджета ми си определям лично аз. Не мисля че сумата от 100 или 200 лв на фона на 2 000 лв. /варира между 5 и 10%/ си заслужава да се коментира в момента. Та така местете темата там където й е мястото /просто не съм забелязал, че има такава, а както казах тръгнах с това да купувам панасоник/. Та сега много ми привлича вниманието ТЕМАТА: Климатици произведени в Япония и продавани в Бг. Как стои въпроса? Явно на там ще се насочвам.

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от MrD
    ТЕМАТА: Климатици произведени в Япония и продавани в Бг. Как стои въпроса? Явно на там ще се насочвам.
    Няма такива. Има климки за японския пазар. http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33366.0.html

12. Member
    Тук е от
    Apr 2003

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Така като гледам, май няма да стане. Кухнята е доста отдалечена и има много чупки до нея.
    Напълно съгласен съм имам подобно разположение и няколко климатика-мисията "инпосибле" - забрави да топли кухнята ....

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Как да няма такива ??? Уруруто на Дайкин, вътрешното подово,както и всички клими на 100 или 200 В, внасяни от фирми като Димели,Термоклима и т.н.Друг е факта,че тези вторите не са правени за Европата,но това не е във въпроса в горния пост...

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Как да няма такива ??? Уруруто на Дайкин, вътрешното подово,както и всички клими на 100 или 200 В, внасяни от фирми като Димели,Термоклима и т.н.Друг е факта,че тези вторите не са правени за Европата,но това не е във въпроса в горния пост...
    Май за това става дума http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=179

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Има Уруру за Европа и друго за Япония ...ако се чувствате японци си купете това с ченгелите ,после ще пишете с ченгели писмо на "братята японци" да ви пратят платка или нещо друго на 100 В.
    Не мога да схвана какви хора сте...все едно да си купиш кола от Англия с десен волан и да се излиташ да задминаваш като слепок ...не искам да обидя никой - това е моето мнение ,а всеки рашава сам .

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Румба, ти англичанин ли се чувстваш, като ползваш клими с английски надписи по тях? А с братята японци си пишем на ингилизки. Поназнайват го, поне колкото теб...

18. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Премествам мнението на marian1 тук:

Моля за консултация за избор на номинална мощ на климатик за отопление на къща.

Къща 46.15 кв -гр.София етаж 1 от 4 височина на етаж 2.5
    разположение-най дългата стена на хола вц и кухнята е северно разположена
    идеята е следната: В хола да се монтира на посоченото от мен място климатик,който да работи за хола а за кухнята колкото стигне (но да стига) ,за спалнята според мен е необходим още един,така с 2 броя да става отоплението през зимата с отворени врати( в краен случай ако стане издънка вратите се затварят и пак ще има достатъчно мощ за отопление на хола и спалнята-но не искам този лош вариянт.
    марки не обсъждам,спрял съм се само на санйо и тошиба само ДР от вас моля само за сметки с каква мощ да са климатиците, до сега е отоплявано с печка 6 кв и понеже холчето е малко вътре е мор, та стига и за стаите а и за бойлер.Къщата е тухла с малко прозорци-според мен.По таваните има стиропор,стените някой ден ще имат външна изолация,но нека се смята без за презапас.Дограмата е двуредова в отлично състояние.Ако нещо друго е необходимо ще добавям.

Благодаря предварително!
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 123 ПърваПърва ... 2634353637384686 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе