Страница 34 от 123 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Ее, европейския панасоник го изкара най-лошия климатик. Моделите, които излизат, не са върха на сладоледа, но чак толкова... Скандинавските и особено японските модели на марката пък са много по-добри от доста други марки.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Казвам го от челен опит. Откак аз самият изпатих с Панасоник започнах внимателно да следя отзвуците и при други хора. Досега не съм срещнал наживо човек, който да е безусловно доволен от Панасоник за нашия пазар. Навсякъде и при всички модели се повтарят едни и същи оплаквания, сред които най-неприятните са: недостатъчна мощност при температури под -10; чести и продължителни дефрости; висок разход, некореспондиращ с дадения от производителя; необичайно хладно духане в режим на отопление, водещо до неприятно усещане. Има и други.
    Изключение правят някои конвенционални модели на марката, който работят много добре, дори и при ниски температури, тихи са и двете тела, но проблемът с разхода си стои.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

А каква е разликата между Fujitsu ASY-A12LGC и Fujitsu ASY-A12LCC, гледам че са на една цена, и кой е по-добър?

http://www.don-techno.com/cgi-bin/in...=8&ordby=price

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Fujitsu ASY-A12LCC е стария модел който е доста по добър.

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от root666
    Здравейте, може ли да ме посъветвате за климатик с най-добро съотношение цена качество за около 1300 лева без монтажа за вътрешен хол 3,20 Х 7,5 Х 2,55. Дограмата е 5-камерна, изолация каменна вата межди двойна стена, като единствената външна стена е по-малката. Най-вероятно се нуждая от 12-ка. Изискванията са ми следните наредени по приоритет:
    1. Да е тих.
    2. Да е надежден
    3. Да е икономичен

Бях се ориентирал към Fujitsu 12LGC, но прочетеното за бълбукащ фреон, шумно вуншно тяло при максимална мощност и втвърдяващи се тампони на компресора почти ме отказаха. Има ли модели с подобна цена ма Mitsubishi Electric или Daikin, и мобже ли да ми препоръчате някои от тях, защото въобще не мога да се ориентирам в означенията им. Както и фирма която ги предлага и монтира в Пловдив, евентуално. Предварително ви благодаря.

Погледни това:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...kin_ftx_rx35gv

аз бих сложил обаче това:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Аз бих заложил на това http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._12_ldc_plazma много е близо до цената на http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f но доста по мощен.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Цитат Първоначално публикувано от chachoto
    Аз бих заложил на това http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._12_ldc_plazma много е близо до цената на http://v-clima.com/prod.php?id=klima...txs35d_arxs35f но доста по мощен.
    Подкрепям те, но LDC е на тази цена без монтажа, а дайкина за същата цена е с монтажа...Наистина, ако за човек не са проблем тези пари като разлика, това решение е добър избор.

10. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

човека да не се излъже да сложи дайкин, да си слага фуджитсу и да си свирка
    тия дайкини големи тояги, па и ручат яко

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

При -10о ще се справи. Верно, при -15о може и да се поогъне. Но пак си зависи от спецификата на помещението.

Виждам, че си събрал цялата колекция... Би ли коментирал разликата в качеството на пластмасата на 3те си климатика, че имахме дискусия с един "колега" наскоро.

12. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

freelander - " FTX35G според вас тази девятка при -10C и под няма ли просто да изтръпне"

Кой ти каза че това е "девятка"...?А дали ще изтръпне под - 10 зависи от много неща,да слаб модел е "комфорта" затова съм му предложил "профешънъл",но да ми кажеш че и той е слаб е вече несериозно - не познаваш моделите .

"Това за да са ти приоритетите, трябва да добавиш още едно изискване
    0. Да е правилно оразмерен и най-вече да не е недооразмерен :default
    Ако то не е изпълнено и останалите няма да са"

С това разбира се съм съгласен и оттам трябва да се тръгне - викаш човек да ти каже какво ти е нужно на място.

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

rkk нима искаш да ме обедиш ,че тоя Daikin FTX35G си заслужава повече от Fujitsu ASYA12LGC?

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010

ВЧЕРА ПОРЪЧАХ 2 FTXS25D ЗА 10 И 16 КВ УТРЕ ЩЕ ГИ МОНТИРАТ

16. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от freelander
    Ако FTXS35D е 12-ка, то какво е FTX35G? Моите 9-ки са по-мощни... Миналата зима в подобно помещение, изолирано, с една външна, дограма, даже малко по-малко като квадратура 12LGC се задъхваше при под -10C...
    И двете са 12-ки но не съвсем - докато профешанъла издържа на -15 ,то комфорта не може да се справи и никога не съм твърдял друго.Но за малки помещения не е проблем да се монтира и комфорт.
    Цитат Първоначално публикувано от m_dikov
    човека да не се излъже да сложи дайкин, да си слага фуджитсу и да си свирка
    тия дайкини големи тояги, па и ручат яко
    В този коментар е казано всичко ...аз просто ще си замълча - имаше една приказка "убий простака с мълчание"

Цитат Първоначално публикувано от dobrinov
    ВЧЕРА ПОРЪЧАХ 2 FTXS25D ЗА 10 И 16 КВ УТРЕ ЩЕ ГИ МОНТИРАТ
    Ще останеш доволен - добри и икономични машинки ,само тази в 10 кв. е доста мощна - ако може отваряй врати да топли коридори...

17. Banned
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    И двете са 12-ки но не съвсем - докато профешанъла издържа на -15 ,то комфорта не може да се справи и никога не съм твърдял друго.Но за малки помещения не е проблем да се монтира и комфорт.
    В този коментар е казано всичко ...аз просто ще си замълча - имаше една приказка "убий простака с мълчание"
    Ще останеш доволен - добри и икономични машинки ,само тази в 10 кв. е доста мощна - ако може отваряй врати да топли коридори...
    прав си, пич, ще те убивам с мълчание, има защо, а и без това не сте в час!

18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Ето какво си писал за твоя Дайкин :
    m_dikov
    какво не си доволен от сиестата? за топлене, топли за страх, но наистина е малко шумничка, но дали от монтажа или са си така, кой ти казва
    [/quote]
    Виж сега ,ако са ти сгафили монтажа недей да си мислиш че климатика ти е скапан и толкова си може .В грешка си и само се заблуждавате взаимно че модела е лош ...намерете си пичовете дето ви взеха парички за монтаж и да ви ги оправят гаранционно .
    А дали аз съм в час с моделите - тука също си в грешка ,но няма значение.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 123 ПърваПърва ... 2432333435364484 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе