Страница 40 от 123 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно
Резултати от 586 до 600 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Благодаря за корекцията. Но който и да вземе от двата, доволен ще остане. Няма да го съветвам да си преразглежда квадратурата /Здрасти Коен!/, но за бюджета може да помисли. За тези пари - толкова /което съвсем не е малко де.../.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Джъсти,как успяваш да гадаеш толкова безуспешно относно управленията на компресорите и вентилаторите на Дайкините,за мен си остава загадка....Едно,че не си в час с материята,второ - новите Дайчовци влязоха оня ден в БГ,а ти вече си ги разнищил....Поне едно сервизно с алгоритмите за управление на компресорите и вентилаторите отворил ли си в живота си ???

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Джъсти,как успяваш да гадаеш толкова безуспешно относно управленията на компресорите и вентилаторите на Дайкините,за мен си остава загадка....Едно,че не си в час с материята,второ - новите Дайчовци влязоха оня ден в БГ,а ти вече си ги разнищил....Поне едно сервизно с алгоритмите за управление на компресорите и вентилаторите отворил ли си в живота си ???
    Това е твоя работа, аз затова съм написал ВЕРОЯТНО, ако има нещо ново кажи.Аз няма претенции да разбирам техническата част-писал съм го много пъти
    Отворих, но разбрах малко-само това което няма технико-инженерни термини за специфичната работа и четох само това което разбрах...

Както и да е нямам желание да се заяждам и споря и дори да пишеш и спориш няма да ти отговарям.

5. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Потвърждава ми се мнението че работата на климатиците за тебе е загадка въпреки че си отварял сервизното им.

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Потвърждава ми се мнението че работата на климатиците за тебе е загадка въпреки че си отварял сервизното им.
    "По-добре първи на село, отколкото втори в Рим" - Юлий Цезар

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Здравейте отново.
    Дойде време на ремонта в къщи. Миналата година Ви бях помолил за консултация относно избор на два климатика, с които ще се отоплявам. Тогава горе долу си избистрих картинката и мислих да купувам Фуджитсу. На скоро случайно се видях с един познат, които работи в фирма за климатици и го помолих за оферта по моя случай. Имам налични около 3000-3200лв за 2 устройства. Конкретно детайли относно помещенията може да се видят в първият ми пост. (спалня 12кв, хол 25кв, височина 2.5м, север, изолация, PVC). Моя познат ми предлага Daikin FTX25J+FTX35J , Fuji Electric (било същото като Fujisu) RS 09LGC + RS 12LGC или Hitachi RAS 10EH1+RAS 14EH1. И при трите варианта цените са що годе близки и влизащи по мярка в бюджета.
    Моля да ме посъветвате има ли на пазара по-изгоден вариант за момента или нещата които ми предлагат са напълно достатъчни и оптимални от към цена/качество.
    Поздрави.

8.  

9. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Смешно е предложението на твоят "познат",ако го послушаш ще съжаляваш страшно много.Хал хабер си няма от климатици.Хитачи и отопление с него са две взаимно изключващи се понятия.Моделите на Дайкин са много слаби и единственно този в 12 кв. спалня може да се справи ,но аз лично не бих сложил в спалнята си този модел.Единственно Фуджи може би е на ниво ,но не искам да го коментирам защото не съм наясно с конкретният модел.

За спалнята това е което предлагам:

http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f
    или
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs20g
    А за хола:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...in_ftxs_rxs35g

или ако е възможно това:
    http://v-clima.com/prod.php?id=klima...35g_multisplit

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Хитачи и отопление

За спалнята слагай: http://v-clima.com/prod.php?id=daikin_ftxs25d_arxs25f
    За хола слагай : http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._12_ldc_plazma

11. Тук е от
    May 2010

Здравейте,
    Нов съм във фоума, изчетох повечето информация която намерих, но бих желал да получа мнение от хора които са "навътре" в материята относно климатиците.
    Става на въпрос за жилище ново строителство, местоположение гр.В.Търново, изложение на изток със една стена на север, жилището ще бъде изолирано отвън със 5см НЕОПОР (мисля че така се казва графитния стериопор), от вътре 3см фибран на пода и външните стени тавана е 2см фибран, апартамента под мен е със 2см стиропор на тавана (ако това има значение) иначе стените са стандартна тухла "4-ка" измазани. светла височина след всичките изолации и замазки 2,54. Прозорците са троен стъклопакет на 5камерна дограма.
    Имам желание да се отоплявам основно на климатици, нямам място за подови такаче ще се ходи на "нормален" стенен тип бюджета за 3-те климатика е 5000лв. +-500лв., нямам нищо напротив да са на 100в основното е да не ги мисля, искам просто да ги купя веднъж и толкова а не през година да се чупят и да се нервя. Не по-малко важно е да са "икономични" не съм правил толкова изолации ейтака, високия COP винаги е за препоръчване стига да е възможен (имам съмнения относно работата като инвертори на двата "малки" климатика)

Ето и разположението на апартамента
    вариянт 1

вариянт 2

какви климатици биха били удачни за мен, и кой вариянт на монтаж е по добър според вас , с оглед на това че се намирам на 6-я етаж

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

За двете по-малки стаи може да сложиш по един FTXS20G, а за голямата FTX50GV. Вписват се добре в бюджета.

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Щом си от В. Търново виж тази фирма за климатици на 100 Волта.
    За двете по-малки стаи някой от тези три модела, Тошибата е по-добрия вариант http://www.victoria2000.com/?id=46 или http://www.victoria2000.com/?id=34 или http://www.victoria2000.com/?id=29, а за голямата стая ето този модел http://www.victoria2000.com/?id=47 ще ти свършат идеална работа.
    Само нямат цена в сайта, ще трябва да идеш на място. Дори и да надхвърлят бюджета ти при покупката на 3 климатика поискай да ти направят по-голяма отстъпка, а ако имаш възможност купи ги през фирма и изтегли ДДС-то впоследствие

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Разкошни климатици, но ме съмнява да ги имат в наличност. Все пак трябва да се провери.
    И аз съм за двете малки стаи за япончета 22-ки - ще ти работят като инвертор. За голямата може и евро дайкина или нокрийка.

16. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Само нямат цена в сайта, ще трябва да идеш на място. Дори и да надхвърлят бюджета ти при покупката на 3 климатика поискай да ти направят по-голяма отстъпка, а ако имаш възможност купи ги през фирма и изтегли ДДС-то впоследствие
    А тото, да пуска ли? Може и без пари да му излязат...

Една Нокрия и две японки 2-ра ръка е решението на задачата.

17. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Разкошни климатици, но ме съмнява да ги имат в наличност. Все пак трябва да се провери.
    И аз съм за двете малки стаи за япончета 22-ки - ще ти работят като инвертор. За голямата може и евро дайкина или нокрийка.
    наличности ще ми трябват след около месец два... сега е времето да ги избера, за да мога да мога да опроводя тръбите и кабелите че приключвам със мазилките ...

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    А тото, да пуска ли? Може и без пари да му излязат...
    Една Нокрия и две японки 2-ра ръка е решението на задачата.
    И тото да пуска, може да му излезе късмета.
    Без пари няма да стане, за 100 Волтови нови машини ще трябва да се бръкне повечко
    Тази Търновска фирма предлага и втора употреба 100 Волтови климатици.
    Варианти много, всичко опира до парички

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 40 от 123 ПърваПърва ... 3038394041425090 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе