Страница 41 от 123 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

@rkk, @bobovo - Благодаря Ви отново, Вашето мнение е важно за мен. Ще Ви послушам при закупуването на новата техника. Дано не ставам нахален, но дали може да ми препоръчате фирма в София от която да ги закупя. Ако по правилата не е позволено, може да очаквам предложенията Ви на ЛС.
    Още веднъж благодаря.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Здравейте. Поредния въпрос за избор на климатици .
    Ще се използват и за охлаждане и за отопление.
    Хол - 7.5х7.5х2.5 м (предпочитам 2 по-малки (35ци?)). Хола е със външни северна и южна стени. Топлоизолиран. ПВЦ на север, 2 х 4 м. вратопрозорец алум. + 2 х 1.6 м. плъзгащ алум. на юг. Последен ет. зимата се.. чифтосват ветровете , но северната стена не става студена..
    Спалня - 4.6Х3.6 м, външни: западна + южна (топлоизолирани), преходна баня, която е хубаво да постоплям с климатика (не съм сигурен за последното.. може да й сложа печка за баня..) Между холя и банята имам 3м. коридор, който често държа отворен. Бургаски район - т.е. доста е влажен климата.
    Лаик съм по темата но съм изчел доста. Бихте ли помогнали с:
    1. Съвет дали преценката ми за 3 бр. 12ки (35ци) е вярна. 2 в хола (в диагонални ъгли) + 1 в спалнята е вярна.
    2. Модел/марка докъм 1300/1500 лв.. На 1во място - тихи. На 2ро място - джаджи/екстри, на 3то място енергоефективност.
    3. Гледам, че тук основно се препоръчва дайкин.. свързано с определена фирма ли е това или заради качествата на марката.
    4, Фирма в бургаския район.

Много благодаря предварително.

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

@ Earendil

1. Тая работа с 35-ците няма да стане.
    2. 2 х FUJITSU 12LDC по-може да се справи в хола. За спалнята FUJITSU 9LDC
    3. Мерцедес, хубава кола ли е? Вероятно... но мен не ме кефи. А Майбасите, не са популярни из авто-форумите
    4. Чувал съм, че фирмата от линковете горе има монтажна група в Бургас. Но не знам дали е вярно.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В т 2 малко си разменил климите....Хола е 56 м2,демек на клима по 28,а спалнята е 17 м2
    т4 - вярно е

6. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

1.Не - не е вярна.Хола с 2 бр. 35-ци(12-ки) става добре ,но за спалнята си е нужна 25-ца (9-ка)
    Ето ти моделите ,но цената определено е повече от това което си приготвил:
    2.
    http://klimatici-daikin.com/images/s...onal_25-50.pdf

3.Препоръчвам Дайкин,защото работя само с Дайкин и качествата на марката са неоспорими.Не НЕ Е свързано с никаква фирма и нямам личен интерес и не печеля нищо от рекламирането или от търговията дори и във фирмата в която работя.Сядам да пиша тук в свободното си време и изразявам само личното си мнение,шефовете ми идея си нямат че дискутирам във форумите за марката Дайкин.
    4.Нямам идея - питай Гугъл.

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Много благодаря за отговорите.
    1. т.е. - не е необходима 3та 12ка, а може да мине и с 9ка. Мерси
    2+3. Пак мерси, убедихте ме за марката.. едниствената чуденка която ми остана е дали с рекламираните от митсубиши 19 dB ще е значително по-тих от препоръчаните дайкини (които ги дават мин. 22 dB). Това е свързано основно със спалнята, тъй като спя доста леко. По-конкретно този

Или марката митсубиши електрик не е за предпочитане (една приятелка работи в ДСК несебър и в големите студове тая зима чисто новото им централно митсубиши беше сковано поне 3-4 дни.. може и да не е било правилно оразмерено..)..
    Поздрави

8.  

9. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Митсубиши е доста прехвалена марка. Поне мнението за нея е такова тук във форума.

10. Member
    Тук е от
    Sep 2009

Само да попитам,достатъчни ли са 100 вата студопроизводство на квадратен метър???

11. Member
    Тук е от
    Feb 2009

FD серията е много добра, само цената и е малко извън пътя

12. Тук е от
    Jan 2010

Аз ползвам DF серията и съм много доволен макар че става ледено блокче когато вали сняг...топли като за световно.Това лято ще му направя козирка да не се мокри при снеговалеж и смятам че няма да трупа лед

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от Earendil
    Много благодаря за отговорите.
    1. т.е. - не е необходима 3та 12ка, а може да мине и с 9ка. Мерси
    2+3. Пак мерси, убедихте ме за марката.. едниствената чуденка която ми остана е дали с рекламираните от митсубиши 19 dB ще е значително по-тих от препоръчаните дайкини (които ги дават мин. 22 dB). Това е свързано основно със спалнята, тъй като спя доста леко. По-конкретно този

Или марката митсубиши електрик не е за предпочитане (една приятелка работи в ДСК несебър и в големите студове тая зима чисто новото им централно митсубиши беше сковано поне 3-4 дни.. може и да не е било правилно оразмерено..)..
    Поздрави
    Не прави компромис с модела -този дето е посочен е евтин и не е най доброто решение.Наистина е по добре FD - серията.Митсубиши електрик си е винаги в първата тройка на върха.За Дайкин виж във подписа ми и ако мислиш че в моята спалня се различават 19 или 22 децибела ...

14.  

15. Тук е от
    Apr 2010

Здравейте, нов съм във вашият форум. Има наистина много интересни и полезни неща тук.
    Чета темите за климатици от няколко месеца, но днес се престраших да се регистрирам и пиша!

Имам молба за помощ при избора на климатик.

Помещението, в което ще се монтира климатика е дневна с куненски бокс. Апартамента е ново строителство, намира се на последен 6-ти етаж. Изложението е североизточно. Светлата височина на помещението е 2.60м. Площа е 22.5м2 а обемът е приблизително 55.80м3. Климатикът ще се използва най-вече за отопление ( поне за сега ).
    Финансите, с които разполагам са максумум 1500лв., като в тази сума включвам и монтажът.

Ако правилно съм разбрал отоплителната мощност грубо се смята, като се умножи кубатурата на помещението по 60.

След, като прочетох темите се спрях на следните модели, които се вмъкват във финансите:
    - Panasonic CS/CU-E12JKE;
    - HITACHI RAS/RAC 14EH2;
    - FUJITSU ASYA 12LGC.

Четох, че за Panasonic е добре са се вземе на 100V, a за FUJITSU, че не е лош климатик.
    Моля за съвет към кой да се насоча! Моля и за съвет за фирма, ( в София ) от която да взема въпросният климатик.
    Мога да отделя още 100-200лв допълнително ако си заслужава друг климатик!

Благодаря!

Поздрави: Атанас Атанасов

П.С. Прилагам чертеж на помещението.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Хитачито не е за предпочитане.
    Бих ти препоръчал този климатик, а защо не и 9-ка пак от LD серията (би трябвало да няма проблеми).
    http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_94.html
    Ако ти идва много, този:
    http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_56.html

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Friday
    Здравейте, нов съм във вашият форум. Има наистина много интересни и полезни неща тук.
    Чета темите за климатици от няколко месеца, но днес се престраших да се регистрирам и пиша!

Помещението, в което ще се монтира климатика е дневна с куненски бокс. Апартамента е ново строителство, намира се на последен 6-ти етаж. Изложението е североизточно. Светлата височина на помещението е 2.60м. Площа е 22.5м2 а обемът е приблизително 55.80м3. Климатикът ще се използва най-вече за отопление ( поне за сега ).
    Финансите, с които разполагам са максумум 1500лв., като в тази сума включвам и монтажът.

Ако правилно съм разбрал отоплителната мощност грубо се смята, като се умножи кубатурата на помещението по 60.

След, като прочетох темите се спрях на следните модели, които се вмъкват във финансите:
    - HITACHI RAS/RAC 14EH2;
    - FUJITSU ASYA 12LGC.

Четох, че за Panasonic е добре са се вземе на 100V, a за FUJITSU, че не е лош климатик.
    Моля за съвет към кой да се насоча! Моля и за съвет за фирма, ( в София ) от която да взема въпросният климатик.
    Мога да отделя още 100-200лв допълнително ако си заслужава друг климатик!

Благодаря!

Поздрави: Атанас Атанасов

П.С. Прилагам чертеж на помещението.

12 ЛД ще пасне идеално за тези 22 квадрата и дори ще има съвсем малък запас за зимата.Панасоника 12-ka е н а същата цена като 12-ката ЛД на фуджитсу

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Friday

- HITACHI RAS/RAC 14EH2;
    - FUJITSU ASYA 12LGC.
    Стой далеч от Hitachi (личен опит).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 123 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе