Много голямо БЛАГОДАРЯ на всички!
Много голямо БЛАГОДАРЯ на всички!
Здравейте отново!Искам да ви попитам,ако реша да взема този климатик http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftx50gv-rx50gv ,от къде трябва да го поръчам същия,аз съм от Асеновград.Тази фирма,от която ми предложихте Дайкина предлага климатици за София и Варна,а за другите райони взема по 0,50лв на километър в двете посоки.Дори видях,че Дайкините са два вида: комфорт и професионал,аз кой трябва да взема?Препоръчайте накоя фирма,която извършва качествен монтаж-нали е много важен
Здравейте,
Искам да питам следното нещо.Четох във форума една дълга тема относно Mitsubishi Heavy Industries SRK / SRC 20 ZGХ-S където няколко човека след редица опити и експерименти констатираха,че конкретния модел въпреки посочения в документацията минимум от 0.5 kW отдавана мощност при отопление,на практика не може да падне под 1.3 kW и изключва.Интересува ме дали при следващата серия,а именно SRK / SRC 20 ZG-S е отстранен този проблем или продължава да има такова несъответствие.И ако проблема продължава и при ZG-S серията,кое ще ме посъветвате да избера между SRK / SRC 20 ZG-S и Daikin FTXS 20 G .Благодаря предварително.
ZG-S не е по-новата серия, напротив. От едно и също време са, дори ZGX май се появи малко след ZG, просто ZG е по-слабия и базов модел. Мисля, че работи по същия начин. Въпросният Дайкин работи по същия начин, просто при него официално си е документиран високия минимум.
Здравейте,
Моля за отзиви и мнения за Софклима БГ ООД. Интересува ме главно за монтажа? Някой работил ли е с тях?
Може и на лични...
Cheers!
Не може на лични, и мен ме интересува конкретната фирма и вероятно и много други които са решили да си купят климатик и тършуват из гугъл за подходяща фирма, също ще им бъде от полза подобна информация.Затова не се скъпете и споделете с всички ако имате някаква информация.Първоначално публикувано от BillyJ
Здравейте,
Предстои ми преместване в ново жилище и и трябва да взема 3 климатика 1детска 11м2 , 1детска 13м2 и спалня 14м2
височина на стаите около 2.65, вътрешни с мого добра изолация , PVC 3-ен стъклопакет, тухла на междинен етаж в Бургас.
Първоначално се бях спрял за 2бр. SHARP AY/АЕ-XP12LSR и 1бр. PANASONIC LKE 12-ка с око ,но жена ми не хареса вътрешното тяло на SHARPA и попаднах на форума.
След доста четенe зaпoчнах да се обърквам и вдигнах летвата Бюджет до 2000-2100лв. за 1бр.
Искам да бъдат наистина нещо добро.
Как стои въпроса с преоразмеряването - дали тези 12-ки няма да са твърде мощни за тези стаи или може и 9-ки ?
Приоритети:
1. Тих вътрешно и външно тяло
2. Икономичен
3. ПЛАЗМА
4. Йон
5. За малката детска се колебая за ДАЙКИН FTXS25G заради окото. Работи ли добре тази технология ? Притесненията ми са да не духа директо върху детето когато спи или е на PC-то. (но този модел няма плазма)
1. TOSHIBA RAS-B10SKVP-E 3-та серия (5-та е доста скъп) ? Има ли ТОШИБАТА 3-та самопочистване (прах)
2. FUJITSU ASYB-12LD
3. DAIKIN FTXS25G
4. Или SANYO със сменяемите панели
5. PANASONIC CS/CU-E12 LKE-3
Има ли смисъл да давам 3х2000=6000 за ТОШИБИТЕ или да мина с ФУДЖИЦУТА за 4500 или комбинация м/у изброените?
А ПАНАСОНИКА не са ли добре тези от новата серия ?
Благодаря Ви предварително.
P.S. Убеден съм в предимствата на марковите машини.
В хол 30+кухня 10м2 имах ЕМЕРСОН 24-ка и преди 1.5 год. го смених с FUJITSU стенен монтаж ABYA24LAT -разликата от земята до небето. Сега ще го местя в новия хол.
За всяка стая ти трябва по една 9-ка, дори 7-ца, но последните не са много разпространени.
Оптималният вариант е 3 Тошиби 10SKVP-Е.
Fujitsu 9LD ти е предостатъчен, 12-ка не ти е нужна. Поразрови се за характерните шумове на моделите им.
Sanyo със сменяеми панели... ако намериш - идеално, но ме съмнява.
Дидо, човека за европейци говори.
Здравейте! Предстои ми поставяне на климатик на южен хол,три стени вътрешни, топъл по принцип, размери 4,60х5,80х2,50 или 67 куб.м. Спрял съм се на FTX25G и FTX25JV на Daikin и АSYA 12LGC на Fujitsu. Бюджета ми е до 1300 лв. с монтажа.Няма ли да дойдат слабички тези климатици, въпреки, че стаята е топла, ако не кой от тях е най-добрият вариант?Другия вариант е конвенционален, който ще ми вдигне разхода особено зимата. Мерси предварително!
Определено ще ти дойдат слабички при отрицателни температури...Трябва да се насочиш към машина отдаваща поне 4.5 kW на отопление, за да си спокоен.
Благодаря
,а за панасоника да чета ли изобщо по форуми (вече нямам много време) утре трябва да ги поръчвам.
Според вас има смисъл ли да разглеждам МИТСУБИШИТА. Твърде много информация ми дойде.
mart, най-добрите модели са:
1) Toshiba RAS-B10SKVP-E и по-новият RAS-10PKVP-E
2) Daikin FTXS20G, FTXS25G - минус му е високият минимум
3) Mitsubishi Electric FD25VA - същото
4) Mitsubishi Heavy SRK20ZIX и SRK25ZIX - същото (официално не, но на практика да)
Някъде след тях идва 9LD на Fujitsu, който вече си е старичък модел и си има малко кусури, но топли добре.
Sanyo за Европа са с прекалено високи цени, поне последно беше така.
Накратко - Тошиба.
Забравих да уточня, че ще сменям дограмата. Ако гореизброените марки са слабички, към кои марки и модификации да се насоча?