Какъв ти е модела ?
http://translate.google.bg/translate...e22s%26hl%3Dbg
Това ми е климата в стаята, имам електронен електромер и под 220-230в реално със загубите от трафа не иска да слезне. Явно помещението ми има нужда от по-малко от 900в мощност за подържане на зададената температура и климатика нон стоп включва и изключва. Моето лично субективно усещане за комфорт не съвпада с такава работа на климатика в спалня, в друга стая няма да ме дразни толкова.
П.П преебах се защото гледах коеф на трансформация при мин топлоотдавне и мин консумация ( в моя случай 4,5 ), като изобщо не прецених, че всяко включване е свързано с форсиране на машината и постепенно падане на използваната мощност, с което реално тая уж икономия отива на вятъра, защото климата ако работи 5 мин преди да изкл., то релно той само 1-2 мин макс работи с консумация под 300В, през останалото време консумацията е м-у 750 и 400В.
Пробвал ли си на последния режим на вентилацията ?
Все е таяПървоначално публикувано от ceco.bojkov
На тоя режим е по-добре, отколкото на автоматичен, ама пак прави същото, само дето времето през което работи е малко повече. Просто на стаята и трябват по-малко от 900В мин в режим на отопление, когато навън е над 0гр. За това му казах и на човека, да си вземе климата с най-ниския минимум
Аз моите така или иначе ще ги сменям, не знам дали на есен или догодина, но така или иначе ще тр да взимам още доста, та няма да е проблем да ги заменя просто
![]()
Дразнещо е, да. Моя единия е само с 0.3 kW минимум, но все пак като се стопли повечко и той започва да спира. Рядко, но го прави. Въпросът е като тръгне да не се развърта като невидял, а съвсем леко на ниска мощност. За щастие съм уцелил и го прави точно така, за разлика от другия ми, който след спиране тръгва като фурия.
Ами този въпрос при Дайкините как стои? И те ли се развъртат яко при стартиране или на минимални обороти?
Не Дайкин не се развъртат яко при стартиране ,освен ако няма много голяма разлика между зададена и входяща стайна температура.
Дори и да има голяма разлика,пак се развъртат плавно ,за около 5-10 мин до макс. си мощност.
Вижте на какво попаднах..... http://www.vbox7.com/play:0d941b54 смятам че ще е полезно да се онагледи работата на инвертора за хора които нямат представа, Още повече че рекламата е една от водещите фирми в производството
Здравейте, много се надявам някой да ми помогне с моята дилема. Искам евтин климатик, ~500лв. с монтажа.
Стаята, която ще отоплявам е 3х4м, югоизточно изложение, след саниране (дограма и външна изолация), във Варна. Девятка смятам, че ще ми е предостатъчна, климатика го вземам за прохлада през лятото, а за зимата знам че няма да ми върши работа. Сигурно до -5 или -10 градуса ще работи, но... както и да е, за зимата ще се разчита и на него, и на електрическа духалка.
Спрял съм се на следните два обикновени климатика:
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09018630"]OSAKA CH-09 JL[/url]
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052224"]NEO ACS-HL09VIVA[/url]
Отворен съм за предложения и за други марки/модели, ако изборът ми не е добър. Знам, че не мога да очаквам никакви чудеса за 500лв, аз и не очаквам.
Спрях се на тези, защото Осаката струва 429лв. с безплатен монтаж от Еко Клима. Освен това пише, че има клас на икономичност "АА", което го няма при никой от останалите евтини климатици, които гледах.
Неото пък го избрах, защото...... ами исках някаква алтернатива да имам, Осака като марка не ме кефи много, чел съм и в тоя форум негативни мнения за тях. А специално този модел на Нео в някакъв друг форум го бяха препоръчали пред някакъв Самсунг. При него сметката е 350 за климатика + 130 за монтаж от Техноклима (най-евтиния, който намерих от по-известните фирми във Варна), общо 480лв.
Та така, да си обобщя питането - кое ще е по-малкото зло?
П.С. аааааа, и да питам отзиви за качеството на монтажа от Техноклима?
Предварително благодаря на всички!!!
От доста прочетеното в този форум аз ще те посъветвам да си намериш поне някоя Мидея ако ще и някои лев отгоре да дадеш ,но нека все пак хора които се занимават с климатична техника си кажат мнението .Да не говорим че оният ден си продадох GREE-то за 220лв. което до -10 беше отличник... тази марка също не е лоша от ефтинджосите ,поне аз останах доволен,но след покупката на Мицубишито вижданията ми са съвсем други.А и четох някаде че имат договор с Дайкин за производство на AC-инвертори,така че намериш ли Gree-инвертор бъди обеден че управлението/електрониката е на Дайкин.Ето я и статийката http://v-clima.com/faq.php?id=%D0%BA...%86%D0%B8-gree
Няма по-малко зло. Как ще се топлиш с духалка, луд ли си? Токът, който ще платиш спрямо климатика, много бързо ще ти надскочи разликата между таралясника, който сега искаш да вземеш, и един сносен японски инвертор втора ръка!
Вземи си японче, пък макар и употребявано. Ще се топлиш с него и за друго няма да помислиш, повярвай ми.
Няма лошо, но от моделите на Midea и Gree, които видях, най-евтините са по 450лв. Като сложим монтажа и съвсем излизаме от 500те лева, които са ми таван. Така или иначе този климатик ми трябва като временно решение (това е стая, в която живея под наем), а и както съм писал по-горе ще е най-нужен за лятото.
Някакви идеи?
привет колеги!
моля да бъда извинен ако не съм направил нещо както си му е реда, това ми е първи пост тук, въпреки че следя сайта още от периода от преди смяната на дизайна
та ето я и моята дилема:
пратиха ми оферта, след като идваха на оглед - първоначално ми бяха сложили само марка и цена, без модел, което ми се стори несериозно.
понеже нищо не разбирам от климатици, а пък такова нещо се купува сравнително рядко, бих искал някой да ми "ревизира" офертата, защото имам неприятното усещане че цените, които са ми предложени са завишени:
поисках им да ми пратят моделите и ето какво получих
Относно:Климатизация
1.Климатици:
Вариант1- Климатична система 25*000BTU - канална
машина с изолирани въздуховоди,решетки и частично (15%) подаване
на пресен въздух и резервен филтър
- Fuji electric RDA-24ATU инвертор 3 798лв.
- Fuji electric RD-25UA on/of /конвенционален 3 402лв.
- ATC UMATCH24 инвертор 3 156лв.
- монтаж /за един от горепосочените варианти/ 480лв.
Вариант 2- Климатична система– стенен тип
-ATC-ASGI18- 18*000BTU доставка и монтаж 1 422лв.
Цените са с ДДС.
ако не е твърде нахално бих се радвал на препратки към магазини с по нромални цени или впечатления от конкретни фирми, ако не може тук, пак на лично
тия ATC май се сглобяват в България, поне някво PDF-че на което попаднах пишеше нещо подобно
та от мноделите, които са ми рпедложили намерих само един - RD-25UA с цена от ~2500 лева, а те ми го предлагат за ~3500 ?! + 480 за монтаж ии изграждане на въздуховоди и т.н. - нещо много голяма разлика от 1000 лева в цената на устройството?!
ps чувал съм че Daikin били добри, също и mitsubishi?
предварително благодаря
бюджетът ми е към 4 бона, но бих искал да мина с 3
ATC са на GREE, в Б-я нищо не се сглобява.
На цената на тази 18-ка можеш да вземеш FTX50 на Daikin, а ако намериш FTYN50 ще ти е по-евтино, и двата са инверторни.
Малко са ти понадули цената на конвенционалното Fujitsu, на инвертора цената е нормална.
В този дълъг пост можеше да напишеш за какво помещение ти трябва тази машина.