Страница 93 от 123 ПърваПърва ... 43839192939495103 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,381 до 1,395 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Здравейте,
    останаха ми само няколко дни за размисъл относно дилемата какво да си купя за моят случай - 09LD+12LD или FTXS25G+FTXS35G. Описал съм случая тук: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg441978
    Това което ме блазни при Daikin e:
    1. Колегата Ванко ми го препоръчаха вече няколко човека, т.е. ще имам качествен монтаж и обслужване.
    2. В офиса имаме един FTXS50FV1B работещ 3 години в режим на охлаждане без нито едно спиране.
    3. По-високи стойности на COP.
    Това което ме дърпа към Fujitsu:
    1. На доста места гледам, че въпросният плазмен филтър наистина подобрява значително комфорта в помещението
    2. По ниски минимални стойности на мощност
    3. Като цяло екстрите на Даикин ( окото) почти няма да ги ползвам, за разлика от този плазмен филтър.

В крайна сметка търся нещо което да ме топло безпроблемно зимата при ниска сметка за ток и минимум технически проблеми.
    Ще Ви помоля да ми помогнете в избора.
    Поздрави.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2006

Кои от тези климатици да избера MSZ-FD25 VA / MUZ-FD25 VA или TOSHIBA
    RAS-10PKVP-E

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Един глас за Тошибата.

5. Тук е от
    Nov 2006

pippo аз съм за FTXS25G+FTXS35G. Имам преки впечатления в продължение на 1 седмица в режим охлаждане в началото на август месец. Един приятел има и 2-та съответно в спалня и дневна. Много добри и безшумни машини. Той също има и едно Фуджи 9-ка, но не е от плазма модела в другата спалня, на което движението на фреона се чува неприятно, може би защото не са му оставили достатъчно дълъг тръбен път. Обаче ако ти гарантират, че няма да имаш шум от фреона тогава слагай плазмата-все пак екстра е.

6. Тук е от
    Apr 2006

Дали ще се справи TOSHIBAта никои не дава отзиви как се държи при минусови темп. За Мицито имам познати които имат монтирано и са горедолу доволни.Втози форум http://www.varmepumpsforum.com/vpfor...php?board=26.0 четох но май не са много доволни от TOSHIBAта.Нека да кажат експертите.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

kiki9999, Вместо да ни пращаш да четем Шведският форум в търсене на отговор какво не им е наред на Тошибите не е ли по-добре в резюме да ни кажеш, а пък който иска допълнително да проучва въпроса и да чете за проблемите на шведите с тази марка.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,
    Трябва да си избера климатик и ако може малко помощ относно марките и характериските на климатиците. Интересувам се повече и от личните впечатления.
    Климатка ми трябва за спалня ~20 квадрата, и да може спокойно да топли за зимата при минимален разхода на ел. енергия. Вероятно през деня няма да работи, а само вечерно време и да стопля стаята сравнително бързо. От Варна съм, а тук влажността на въздуха е по-голяма, виждам че и това има значение.
    Апартамента е на предпоследен етаж от тухлена зграда (ако има някакво значение).
    Бюджета още не ми е ясен, но предполагам 700-1300лв. Най-доброто за съотнощението цена=>качество , което ще свърши работа за случая.
    Благодаря!

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Constantinff
    Здравейте,
    Трябва да си избера климатик и ако може малко помощ относно марките и характериските на климатиците. Интересувам се повече и от личните впечатления.
    Климатка ми трябва за спалня ~20 квадрата, и да може спокойно да топли за зимата при минимален разхода на ел. енергия. Вероятно през деня няма да работи, а само вечерно време и да стопля стаята сравнително бързо. От Варна съм, а тук влажността на въздуха е по-голяма, виждам че и това има значение.
    Апартамента е на предпоследен етаж от тухлена зграда (ако има някакво значение).
    Бюджета още не ми е ясен, но предполагам 700-1300лв. Най-доброто за съотнощението цена=>качество , което ще свърши работа за случая.
    Благодаря!
    За тези парички взимай този:http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
    Но не прави тази грешка да го спираш като падне под +4 градуса.

11. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте,

Да взема и аз да се включа в този форум с един въпрос – изчетох почти всичко по въпросите с климатиците (поне това, което го има в нета), без да претендирам, че съм разбрал нещо, но поне се убедих, че в този форум са най-добрите и изчерпателни мнения (доколко са точни е друг въпрос, но то май всичко е субективно, нали).
    Казусът ми е следният:

Имам хол+кухня (стандартно ново строителство) с Г-образна форма (по-скоро трапец с прикачен към него квадрат в долната дясна част, но обединени в едно помещение, ако това има някакво значение) с размер 26 квадрата, при височина 2,55, т.е около 66 куб. Метра като цяло (може и да са малко по-малко, защото имам куня, която заема поне 2 квадрата от пода до тавана) и искам да си закупя климатик на цена около 2 000 лева (до 2 500). Въпросите ми са:
    1. Мога ли да си купя 25-ка на Дайкин или трябва да си взема 35-ка
    2. Какъв климатик ще препоръчате – не държа да е дайкин, не робувам на марки, но искам безпроблемна работа и последни технологии, съчетани все пак с някакъв дизайн. Особено държа на безшумност, миризми и работа при никси температури – може да звучи лаишко, но не искам да се прецака климатика и при минус 15 да търся майстор
    3. Кой да ми го монтира – препоръчайте фирма (не знам доколко е позволено от правилата – ако не, дайте му игнор на въпроса), апартаментът е в Гео Милев
    4. Харесал съм си (без да претендирам, че това е точният избор) Дайкин Емура – 25-ка – това ок ли е за моята квадратура и изобщо какво мислите за този климатик
    5. Каква е разликата между Дайкин Емура и Дайкин Уруру Серара и има ли смисъл да давам още 500 кинта отгоре за уруру-то

Благодаря на всички предварително.

12. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    За тези парички взимай този:http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc
    Но не прави тази грешка да го спираш като падне под +4 градуса.
    Чета за този, че не е от най-тихите и издава различни звуци.
    И понеже повече от 12 часа в стаята няма да има никой, предполагам не е разумно да го оставям да работи, или греша?

13. Тук е от
    Jun 2010

Трябва ми климатик за стая 18кв. панелка, южна, без изолация, последен етаж, само една стена е външна.
    Ще го ползвам главно за отопление, от Варна съм предполагам и влагата ще е фактор при избора.
    Това са моделите между който се двуомя.
    TOSHIBA RAS-13SKV-E 1400lv kW 0.9-4.2-6.0 СОР-3.70
    FUJITSU 12LGC 1050лв kW 0.9-4.0-5.6 СОР-4.15
    DAIKIN FTX35JV 1250lv kW 1.2-3.4-4.8 СОР-3.74
    MITSUBISHI MSZ-GC35 VA 1200лв kW 0.9-4.0-5.0 COP-3.79

Много искам да зема FUJITSU 12LGC заради цената и голямата мошност и COP, ама чета че имал някакъв проблем с шума при ниски температури от тампоните.

Daikina заслужава ли си 200лв. отгоре? Само хубави неща чета за него и тая функция самодиагностика ми се струва много хубава.

ЗА MITSUBISHI и TOSHIBA нищо не съм чел и затова са ми аутсайдерите

Много ще са ми цени вашите мнения.

14.  

15. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Constantinff
    Чета за този, че не е от най-тихите и издава различни звуци.
    И понеже повече от 12 часа в стаята няма да има никой, предполагам не е разумно да го оставям да работи, или греша?
    Грешиш разбира се.
    1-во климатика си е добър и топли добре.
    2-ро за тези пари (700-1300лв) които си приготвил си е супер.
    3-то и най важното е ,че климатик на минусови темп. не се спира.Производителите препоръчват да не се спира климатика, за да се постигне ефективността на енергийния клас, който е посочен.Единствено може да намаляш градусите докато те няма.
    Надявам се да ме разбра.

dudura аз съм за FUJITSU 12LGC 700-1300лв

16. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от bobovo
    Грешиш разбира се.
    1-во климатика си е добър и топли добре.
    2-ро за тези пари (700-1300лв) които си приготвил си е супер.
    3-то и най важното е ,че климатик на минусови темп. не се спира.Производителите препоръчват да не се спира климатика, за да се постигне ефективността на енергийния клас, който е посочен.Единствено може да намаляш градусите докато те няма.
    Надявам се да ме разбра.

dudura аз съм за FUJITSU 12LGC 700-1300лв
    е, сега, ще взема да го приема лично - на двама колеги отговори, а на мен - не
    Толкова сложни въпроси ли съм задал или са прекалено елементарни и са за игнор? А може би по-скъпите климатици не са на мода вече и да питам за нещо по-тънкана

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    Здравейте,

Да взема и аз да се включа в този форум с един въпрос – изчетох почти всичко по въпросите с климатиците (поне това, което го има в нета), без да претендирам, че съм разбрал нещо, но поне се убедих, че в този форум са най-добрите и изчерпателни мнения (доколко са точни е друг въпрос, но то май всичко е субективно, нали).
    Казусът ми е следният:

Имам хол+кухня (стандартно ново строителство) с Г-образна форма (по-скоро трапец с прикачен към него квадрат в долната дясна част, но обединени в едно помещение, ако това има някакво значение) с размер 26 квадрата, при височина 2,55, т.е около 66 куб. Метра като цяло (може и да са малко по-малко, защото имам куня, която заема поне 2 квадрата от пода до тавана) и искам да си закупя климатик на цена около 2 000 лева (до 2 500). Въпросите ми са:
    1. Мога ли да си купя 25-ка на Дайкин или трябва да си взема 35-ка
    2. Какъв климатик ще препоръчате – не държа да е дайкин, не робувам на марки, но искам безпроблемна работа и последни технологии, съчетани все пак с някакъв дизайн. Особено държа на безшумност, миризми и работа при никси температури – може да звучи лаишко, но не искам да се прецака климатика и при минус 15 да търся майстор
    3. Кой да ми го монтира – препоръчайте фирма (не знам доколко е позволено от правилата – ако не, дайте му игнор на въпроса), апартаментът е в Гео Милев
    4. Харесал съм си (без да претендирам, че това е точният избор) Дайкин Емура – 25-ка – това ок ли е за моята квадратура и изобщо какво мислите за този климатик
    5. Каква е разликата между Дайкин Емура и Дайкин Уруру Серара и има ли смисъл да давам още 500 кинта отгоре за уруру-то

Благодаря на всички предварително.
    За това помещение най-доброто решение е подовия Дайкин FVXS35F, но не унищожава миризми. За сметка на това създава много по-добър комфорт от високостенните. Емура-та според мен е дизайнерско решение, което не превъзхожда събратята си. А за отстраняване на миризми - Уруру Сарара, но там е дебело и не съм убеден, че си заслужава чак толкова.

Монтажна фирма не мога да ти препоръчам, нека други да кажат.

18. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от rist
    За това помещение най-доброто решение е подовия Дайкин FVXS35F, но не унищожава миризми. За сметка на това създава много по-добър комфорт от високостенните. Емура-та според мен е дизайнерско решение, което не превъзхожда събратята си. А за отстраняване на миризми - Уруру Сарара, но там е дебело и не съм убеден, че си заслужава чак толкова.

Монтажна фирма не мога да ти препоръчам, нека други да кажат.
    т.е. да разбирам ли, че Емурата не унищожава миризми и е "прост" Дайкин с дизайн?
    А 25-ца ще ми бъде ли ок или трябва 35-ца? Подов климатик не си го представям как ще стане - жената ще ме изсели

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе