Първоначално публикувано от
new one Здравейте,
Да взема и аз да се включа в този форум с един въпрос – изчетох почти всичко по въпросите с климатиците (поне това, което го има в нета), без да претендирам, че съм разбрал нещо, но поне се убедих, че в този форум са най-добрите и изчерпателни мнения (доколко са точни е друг въпрос, но то май всичко е субективно, нали).
Казусът ми е следният:
Имам хол+кухня (стандартно ново строителство) с Г-образна форма (по-скоро трапец с прикачен към него квадрат в долната дясна част, но обединени в едно помещение, ако това има някакво значение) с размер 26 квадрата, при височина 2,55, т.е около 66 куб. Метра като цяло (може и да са малко по-малко, защото имам куня, която заема поне 2 квадрата от пода до тавана) и искам да си закупя климатик на цена около 2 000 лева (до 2 500). Въпросите ми са:
1. Мога ли да си купя 25-ка на Дайкин или трябва да си взема 35-ка
2. Какъв климатик ще препоръчате – не държа да е дайкин, не робувам на марки, но искам безпроблемна работа и последни технологии, съчетани все пак с някакъв дизайн. Особено държа на безшумност, миризми и работа при никси температури – може да звучи лаишко, но не искам да се прецака климатика и при минус 15 да търся майстор
3. Кой да ми го монтира – препоръчайте фирма (не знам доколко е позволено от правилата – ако не, дайте му игнор на въпроса), апартаментът е в Гео Милев
4. Харесал съм си (без да претендирам, че това е точният избор) Дайкин Емура – 25-ка – това ок ли е за моята квадратура и изобщо какво мислите за този климатик
5. Каква е разликата между Дайкин Емура и Дайкин Уруру Серара и има ли смисъл да давам още 500 кинта отгоре за уруру-то
Благодаря на всички предварително.