Сподели коя фирма ти пртедлага тези цени.
Аз, бих се спрял на два климатика вместо един мощен.Дай размери на помещението дограма изолация тряба инфо да има за да можем да ти предложим добър варянт.
Сподели коя фирма ти пртедлага тези цени.
Аз, бих се спрял на два климатика вместо един мощен.Дай размери на помещението дограма изолация тряба инфо да има за да можем да ти предложим добър варянт.
помещението не е голямо, но не е обособено като самостоятелна стая и ще има въздуховоди в тавана.
около 2 стаи по 10 - тина квадрата
ето няколко снимки но сме във фаза на ремонт и незнам до колко ще стане ясно
не случайно написах, че са идвали на оглед, тоест видяли са и са преценили че едиколко си BTU стигат.
изолацията е добра вътрешна и външна и в тавана ще има каменна вата и незнам си какви материали
http://i42.tinypic.com/2i6hpav.jpg
http://i39.tinypic.com/t9cbki.jpg
http://i50.tinypic.com/2itip9x.gif
не знаех дали е коректно да напиша името на фирмата, тя е някаква от село герман
тук в този форум прочетх че сплит системата била компросмис ала бала.
кое е най разумно да взема от към съотношение цена./ качество/ енергийна ефективност
преди да превърнем терасата в стая и да я "слеем" с вътрешното помещение, в другата стаичка си бях с някъв смотан климатик crown от ~500 лева и си деянеше доволно 3 години, даже още работи, но просто го свалиха и ще бъде монтиран другаде.
Аз нещо съвсем се обърках.
Имаш 2 стаи по 10 м2, свързани в общо помещение? И за това цялото ти предлагат машини 18000 или 25000 BTU
Я драсни една схемичка, че нещо недоумявам.
апартаментът е на последен етаж и имаше нещо като стая, но без покрив - вече е изграден и дограмата бе избита та станаха вече две закрити помещения.
въпросът е че в стая 1 има и стълби, надолу към мезонета.
там долу си има друг климатик, тоест няма да се разчита само на този и за долу, просто помещението е отворено и няма обособени стени, има нещо като стена от профили и дограма, която ние сме сложили, колкото да се сепарира малко от малко, но има голям отвор без врата или завеса или каквото и да е надолу към стълбите.
квадратите са тези, но обемът е голям - на терасата таванът е по-висок от стандартното, към 3.5о, а от горе до долу, най-високата част е 7 метра.
едит:в стая 1 ще работят 2 компютъра, а в стая 2 - хладилник печка и пералня (предполагам има значение). в стая 2 има и отделно мини помещение = баня и тоалетна, където също ще има един ръкав предполагам.
има вътрепна изолация навсякъде, че стените са външни почти навсякъде.
ЕПК, много дебели стени, дограмата е някаква смес - едното прозорче е петкамерно от трипласт марка шуко май а другата е двукамерна (големия прозорец и вратата).
има и едни армирани стъкла, които ще бъдат премахнати и на тяхно място ще има стена и алуминиева или пвц дограма.
всъшност основното ми питане бе да не ме мамят с цените и дали има Daikin за моя бюджет - явно има
фирмата е „ГРЕМО”
изпратих и запитване към още две фирми, някакви намерени чрез търсачка, да видим имат ли по-добра контра оферта
обектът е бая шантав и ако имате добри впечатления бих се радвал да ми препоръчате някой който да дойде и на оглед евентуално, но ако тия пичове не ме мамятс цените или ако марджа/разликата в цената с която ме товарят не е драстична, спрямо повечето фирми, съм ОК и с тях.
ето този - http://www.antonovclima.com/климатик...FTX50GV-RX50GV за него ли става дума? ще си поръчам него от същите пичове и мисля чче в комбина с климатика на доплния етаж (20 м2) ще са добър тандем
дали да не заложа на малко по скъп и мощен - http://www.antonovclima.com/климатик...FTX60GV-RX60GV
хем няма да работи до максимума на предела си ( по високо кпд?) под 2 000 лева ми се струва страхотно, тоест от 1400 до 1800 не ми е голяма пречка, все пак е едно кратна инвестиция и има резон да е по-могъщ с оглед на отворените помещения?
Здравейте отново,Първоначално публикувано от Pazzobg
чудя се какво ли ще е мнението на по-вещите от форума за
MIDEA MSR5-09 HRN1 http://www.dekom.bg/?page=product_de...nstanceID=6083
Не е лош като показатели/цена, нов модел бил, почти се вписва в бюджета... А и все пак не е Osaka или Neo![]()
Само се чудя, защо на някои места пише, че типът на фреона е R410a, другаде - R 407c. Каква е разликата, виждам че по принцип май масово се използва R410?
На R410 e.Първоначално публикувано от Pazzobg
Първоначално публикувано от windrunnerxm107
Първоначално публикувано от windrunnerxm107
За малко да получа инфаркт или инсулт. За момент си помислих, че тези мощности(18000- 25000 btu)ти ги е предложил някой друг от форума, а не аз. Та нали по принцип АЗ предлагам преоразмеряване на помещенията, когато става въпрос за отопление.Някой извън форума се опитва да ми прави НЕЛОЯЛНА КОНКУРЕНЦИЯ.Първоначално публикувано от deian
![]()
Тези направо са те взели за негърче от Алабама по време на сегрегацията в САЩ.
От това което си начертал за покрива на терасата ми се струва, че таван й е смъкнат до нивото на стаята залепена до нея в която си живял досега(както пишеш).
в коя от стаите ще спят хора? Тези 50-ки FTYN или FTX ...GV които ти ги препоръчват са хубави, но не са ли малко силни за тези помещения по 10-12 квадрата?Ако ще спиш в някоя от стаите може 50ките да са ти малко шумни(зависи дали се будиш лесно от шумове когато спиш).Дори и 3.5м височина по 12кв.м.=42куб.м. една 12 Ld е предостатъчна за отопление за всяка една от стаите дори навън да -25 градуса.
Какво значи, ч е отдолу до горе е 7 метра? от стаята в която си живял до пода на мезонета ли?Ако някой от таваните е прекалено висок и можеш да го намалиш намали го и направи допълнителна изолация иначе зимата с тези силни климатици без свестна изолация ще радваш ЧЕЗ/ЕОН.
Ако е необходимо и долу в мезонета климатика е по-слаб и на по-голямо помещение, по добре го премести горе и тогава слагай FTYN или FTX50GV долу.Така или иначе топлото ще бяга нагоре, а не надолу и ако климатика долу в мезонета е малък няма да моще д а затопли зимата долу, а пък горе направо "ще си печеш яйцата" както казват някой колеги.
Варианта с канален климатик с отвори като идея не е лош особено ако има въздуховод и в банята, но аз лично бих сложил отворите близо до пода на 10-15 см за да топлят зимата и само в банята високо(на стена или таван).Случая ти е доста особен, но като гледам снимкиите со прави изолация.Това Гърмен не беше ли към Гоце Делчев?Бях този уикенд до Лещен и Ковачевица.
Изобщо май е най-добре да се види на място, а не да се бълбукат в ефира общи приказки.
П.П. FTYN 50 или 60 и FTX50/60GV ще ти свършат работа зимата за печен на ........, НО дали си струва да слагаш по силни и Шумни климатици, особено ако едната стая е само спалня и само спиш в нея? ИЗОЛИРАЙ тавани стени, че....зимата![]()
В крайна сметка какви градуси ще поддържаш вътре и при ккави температури отвън искаш да ти поддържат тези градуси вътре?
благодаря за отделеното време и за изчеерпатления отговор.
работата е там, че майсторите ме юркат да си избирам по-бързо климатик, защото от това зависи как ще процедират те, по средата на ремонтна дейност сме и времето лети
таванът на бившата тераса е с около 80 см по-висок от този в стаята, но този в стаята има и въртрешна изолация и е леко снижен.
над бившата тераса ще има дебела rockwool изолация вътре във въздушната възглавница/конструкцията/покривчето
долу помещението е много голямо - около 40м2, но и де факто има пряк достъп до горе, ако не е нашата импровизирана стена, но има изградени гипс картонови стени и реално частта към която има отношение климатикът от горе е около 15 м2.
ето тук съм си снимал компютъра, но се вижда въпросната псевдо-стена
доколкото разбрах и хората от фирмата ми предложиха варианта с възздъховодите за оптимизиране на потока - да имало две непоредствено над вратата към новата ми тераса, два едикъде си, и за да има отделен ръкав за банята т.н.
лично аз съм склонен на компромис; що се отнася до шума - не е голяма беда, спи се долу, горе ще бъде само кухня & трапезария + аклиматизирана компютърна "заличка"
значи като си на долния етаж и погледнеш на горе най високата точка успоредна на стълбата е към 7 метра - едни армирани стъкла са, виждат се от вън на някоя от нсимките, които съм постнал по-горе - тоетс не на всякъде е 7 метра но долу таванът е примерно към 5 метра на повечето местаКакво значи, ч е отдолу до горе е 7 метра? от стаята в която си живял до пода на мезонета ли?Ако някой от таваните е прекалено висок и можеш да го намалиш намали го и направи допълнителна изолация иначе зимата с тези силни климатици без свестна изолация ще радваш ЧЕЗ/ЕОН.
да си призная нямам идея, хората направо дойдоха тукТова Гърмен не беше ли към Гоце Делчев?Бях този уикенд до Лещен и Ковачевица.
каквото и да си говорим, това цялото помещение горе стая1 и долу помещението където слиза стълбата ( без останалите пространства долу и без терасатa - тя все още си беше тераса, но вече е стая) преди го охлаждах що годе ефективно само със жалкия crown за 500 лв, така че тези добичета направо ще са ми "overkil"l, но ми е кеф да ги взема :-D (не моделите от по 4 бона, а този от Daikin 1480 лв примерно) - хем няма да плащам някви си 480 лева за монтаж и изграждане на гипсокартонови "пространства за ръкави" в тях , предполагам въпросният модел ще го монтират срещу далеч по-изгодна сума
значи решавам да разчитам на услугит на същите агенти, само ще ги помоля да ми сложат едикой–си–модел
зимата ползвам и парното което тук е доволно силно и радиаторите са някви двойни и климатикът общо взето е само спомагателен, повече се охлаждам лете
NB тия системи от препратките, които си ми посочил са толквоа надъхващи, че направо ми се иска да си имах още една новопостроена къщичка в банкя примерно, и да ми предстои да я оборудвам, както и авоари за целта...ех размечтах се..дам доста са хубави...![]()
Е щом ти е КЕФ, друг въпрос.А дали ще разчиташ на тези агенти си решаваш ти.Първоначално публикувано от windrunnerxm107
Ако не беше това ограничение в парите, според мен най доброто в момента, особено когато става въпрос за къща/апарттамент в ремонт бих ти препоръчал това http://www.mmc.bg/bg/catalogue_details.php?id=67&type=4 или това http://www.bulclima.com/products/inv...eni-instalacii и дори пода на банята ще ти е топъл зимата и няма да иска/ш жената ти/ ти самият да излизаш от банята![]()
![]()
![]()
![]()
Здравейте,момчета имам нужда от вашата помощ.Става въпрос за хол-20кв.,панел,ПВЦ,без изолация,3 вътрешни стени,отпред тераса-неостъклена.Бюджет-1500+ - 200.Иска ми се да е по-мощен,за да отварям към кухнята от време на време заради жегата.Очаквам предложенията ви и благодаря предварително на всички отзовали се!
vorotsen, климатикът ще се ползва ли за основно отопление? Ако да, ще отваряш ли и към кухнята при отопление?
DAIKIN FTX 35 JV на цена около 1400 лв.
Благодаря ви за отговорите!Deian ще отварям към кухнята,към нея води малък коридор,както за отопление,така и за охлаждане,но не постоянно,което според мен предполага малко по-мощен модел.За сега съм се спрял на ASYA-12LGC-1150,ASYB-09LDC,FTXS35D.Кой от тези е наи-подходящ според вас като цена-качество или не си струва да давам пари за по-мощен климатик?