Само не разбрах защо премина на климатици с по-лоши показатели .
FTX35JV е доста по-слаб от ASYB09LDC. FTXS25G му е прекия конкурент, а не този.
Само не разбрах защо премина на климатици с по-лоши показатели .
FTX35JV е доста по-слаб от ASYB09LDC. FTXS25G му е прекия конкурент, а не този.
Koлко са му по-лоши показателите ??? А цената????
Не съм сигурен, че FTX35JV има по-лоши показатели от ASYB09LDC. КОП-а при номинална мощност на 9LD е по-висок, но пък колко време от отоплителния сезон климатика ще работи на номиналната си мощност? През повечето време според мен ще работи по близо да минимума си (това особено важи за Дайкина, който има доста по-висока отдавана мощност при работа на минимална мощност). Ако КОП-а се движи праволинейно между номиналната и минималната мощност на двата модела, по мои сметки излиза, че за помещение, което се нуждае от 1.5КВ отоплителна мощност, Дайкина ще бъде по-икономичен.Първоначално публикувано от deian
Разбира се точните стойности могат да бъдат установени само експериментално, тъй като температурите ще се менят, а според тях и стойностите на консумирана и отдавана мощност на двата климатика, но вземайки предвид показателите им при +7*С по-икономичен изглежда Дайкина.
Добре, COP не го приемате за критерий, но този FTX35J едва се вмъква в енергиен клас "А".
Не мога да намеря capacity table за FTX35J/RX35J, затова ще карам по косвен признак, а именно:
размерите на външните тела на двата модела (от размера на външния топлообменник пряко зависи и икономичността на климатика):
FTX35J: 55 x 65,8 x 27,5 cm /30 кг/
ASYB09LD: 54 x 79 x 29 cm /34 кг/ - 13 см по-широко външно тяло (разбирай площ с размер 13 см х 54 см повече топлообменник). Всеки да си го начертае ако иска да добие представа колко е това.
Цена:
FTX35J: 1260 лв
ASYB09LD: 1440 лв
И защо според теб ТОЧНО площта е критерия ???? Според мен има още няколко ПО-ВАЖНИ детайла - брой медни тръбички,сечението им,брой и ширина на ламелите,разстоянието между тях,дебита на превъртания въздух и т.н.....
погледни вътрешното на LGC ,как успяха да го свият толкова,а да увеличат параметрите му като твоя лелеян КОП примерно?
Тези 200 лв кога се избиват с ТЕОРЕТИЧНАТА икономия от 2-3 лв/месец ???
Хах, при LGC били вдигнали COP-a ли . Според мен (а май и според теб беше така, и според още една камара хора), са го смъкнали (цялостния COP, не онази цифричка при +7).
LGC е точно същия клас като FTX-J. Високият клас на Fujitsu е LDC, както е FTXS-G при Daikin.
Ако тези 200 лв са проблем, то тогава можем да слезем и 200 лв под Дайкина дори... още 2-3 лв/месец да увеличим теоретично консумацията и сигурно пак няма да се избие .
След като Дайкин са позиционирали FTX-J серията в ниския клас, значи е нисък клас. Толкова.
Дидо,точно ти се улавяш като удавник за сламка в тая цифричка за КОПа,затова и давам подобни примери. Това,че някаква серия на Дайкин е базова за тях,не ги прави автоматично същата като базовата на друга фирма. Една базова С-едка винаги е по-добра от базовия Опел,без значение,че харчела повече и вдига по-малко...
OK де, всеки си има лични пристрастия. FTX-J серията е отлична за размери 50, 60 и 71. Но за 25 и 35 според мен са се поизложили. Дори цената им трябва да е още по-ниска (25 и 35).
Но аз имам друг начин на мислене. Предпочитам първоначално да дам 100-200-300 лв повече, но да знам, че съм взел по-доброто.
Здравейте, може ли да ме посъветвате за климатик с най-добро съотношение цена качество за около 1300 лева без монтажа за вътрешен хол 3,20 Х 7,5 Х 2,55. Дограмата е 5-камерна, изолация каменна вата межди двойна стена, като единствената външна стена е по-малката. Най-вероятно се нуждая от 12-ка. Изискванията са ми следните наредени по приоритет:
1. Да е тих.
2. Да е надежден
3. Да е икономичен
Бях се ориентирал към Fujitsu 12LGC, но прочетеното за бълбукащ фреон, шумно вуншно тяло при максимална мощност и втвърдяващи се тампони на компресора почти ме отказаха. Има ли модели с подобна цена ма Mitsubishi Electric или Daikin, и мобже ли да ми препоръчате някои от тях, защото въобще не мога да се ориентирам в означенията им. Както и фирма която ги предлага и монтира в Пловдив, евентуално. Предварително ви благодаря.
На тази цена е само Fujitsu 12LGC.
Това са ундурми, дето не трябва да те притесняват. Машината е отлична.Първоначално публикувано от root666
И не прави проблеми, както и FTX серията на Дайкин. LGC-то и FTX сериите не са върха на сладоледа, но за парите си и като алтернатива на китайските инвертори са много добри.
А какво ще кажете за този Панасоник, дали си струва и как е спряму Фуджицу-то http://dekom.bg/?page=product_detail...e14504f02dae32
Е то з а тези пари+ 200/300лева поне си вземи нов панасоник от 2009 или 2010г. http://v-clima.com/products.php?brand_id=55който консумира с 150-200вата по малко.Първоначално публикувано от root666
Ако не искаш да рискуваш едно фуджитсу 12 LD
Фуджицу-да, Дайкин - да, Европанасоник - не, не и не. За нищо на света. Абсолютна тояга, независимо кой модел. Панасоник са неоправдано скъпи, но за сметка на това твърде ненадежни кутии.