Страница 72 от 123 ПърваПърва ... 2262707172737482122 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,066 до 1,080 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Цитат Първоначално публикувано от biro
    naydenov69, коя е фирмата?
    Нямам си и идея.Аз съм на 100 км от Русе.

2.  

3. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

заравейте. идва време да закупя климатика и за хола, който е заедно с кухненския бокс и общо квадратурата им излиза окло 27-8кв.м. или окло 70куб.м. с не много добра изолация (не без никаква) с тенденция за подобряване , само че до година. след много четене и сравнения се оказах с дилема, какъв да бъде климатика. спрял съм се на general 12ldc или daikin ftx 50 gv съмненията относно generala са ми дали няма да е малък за 70-те куб. м. други нямам защото за сега съм доволен от12ub- то , за дайки не съм чел лоши неща , не че не съм искал , не съм срещал, единствения минус е плазмения филтър защото все пак ще трябва в кухненски бокс.искам да ви помоля за съвет, кой от двата модела да взема, ще се използва за основно отопление.разлика в цената като гледам няма ,а и да има е без значение. дайте съвет благодаря ви предварително.

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pas
    заравейте. идва време да закупя климатика и за хола, който е заедно с кухненския бокс и общо квадратурата им излиза окло 27-8кв.м. или окло 70куб.м. с не много добра изолация (не без никаква) с тенденция за подобряване , само че до година. след много четене и сравнения се оказах с дилема, какъв да бъде климатика. спрял съм се на general 12ldc или daikin ftx 50 gv съмненията относно generala са ми дали няма да е малък за 70-те куб. м. други нямам защото за сега съм доволен от12ub- то , за дайки не съм чел лоши неща , не че не съм искал , не съм срещал, единствения минус е плазмения филтър защото все пак ще трябва в кухненски бокс.искам да ви помоля за съвет, кой от двата модела да взема, ще се използва за основно отопление.разлика в цената като гледам няма ,а и да има е без значение. дайте съвет благодаря ви предварително.
    Каква температура искаш(си доволен) да поддържа климатика зимата вътре в отопляваното помещение???

В коя част на България ще се монтира град /село или поне приблизително област и планинска или равнина местност е сградата?

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

....и какъв цвят са плочките на пода в банята....

6. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ....и какъв цвят са плочките на пода в банята....

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

pas, аз съм за GENERAL-a .

8.  

9. ZDT
    ZDT е офлайн

Тук е от
    Aug 2010

Здравейте, бих искала и аз съвет по отношение избора на климатик. Стаята, в която ще е, е 18 кв, южна, вътрешна, стара тухла с PVC, доста топла. Климатикът, ще се ползва и за отопление през зимата, и за охлаждане през лятото. Четох малко и се спрях на следните варианти:
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=159
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=212
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=271
    http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=244

Моля за съвет и евентуално предложение за нещо по- добро в този ценови клас.

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

От тези, бих отмъкнал Фуджика. Останалите са доста асматични.

11. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

ZDT и аз съм за Fujitsu 09LD.Другото го е казал Kasap.
    Ако искаш да спестиш някой лев,и този ще ти пасне идеално:
    http://www.bulclima.com/klimatici-i-...eral/asha12lgc

12. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Каква температура искаш(си доволен) да поддържа климатика зимата вътре в отопляваното помещение???

В коя част на България ще се монтира град /село или поне приблизително област и планинска или равнина местност е сградата?
    за температура ме устройва 22-3 градуса , града е кюстендил ,а плочките са бели

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от pas
    за температура ме устройва 22-3 градуса , града е кюстендил ,а плочките са бели

Ако приемем за вярно следната таблицаhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...84.D0.B8.D1.8F за средно месечните минимални температури в гр.Кюстендил през 3-те най-студени зимни месеци -декември, януари и февруари излиза, че в най-тежкия случай е близо - 5 градуса, като има дни в които температурата може да падне само през ноща до -16(за 2 до 5 дни последователни или не) при положение, че попадаш в софийската климатична зона според това http://www.sec.bg/userfiles/file/sus...k%20BG%203.pdfизследване, при номинално топлоотдаване при -15 от фуджитсуто на 3.3(доколкото си спомням) кв делено на 70 кубика ще имаш около 47 вата на кубичен метър което според мен за 22 градуса ще е достатъчно, включително и за най-студените дни ако не изключваш климатика и нямаш топлозагуби по-големи от 2.5 кв.Ако обаче по-късно останеш недоволен от тези градуси и решиш, че искаш 25-26 градуса, то според мен фуджитсуто няма да се справи и твоят климатик е дайкин FTX50GV по 2 причини има по висок номинал 5.8 кв и по висок максимално топлоотдаване 7.7кв.(срещу 6.7кв. на фуджотсуто) и му остава при -15 по-голям номинал от фуджитсуто.

14.  

15. pas
    pas е офлайн

Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от justify

Ако приемем за вярно следната таблицаhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...84.D0.B8.D1.8F за средно месечните минимални температури в гр.Кюстендил през 3-те най-студени зимни месеци -декември, януари и февруари излиза, че в най-тежкия случай е близо - 5 градуса, като има дни в които температурата може да падне само през ноща до -16(за 2 до 5 дни последователни или не) при положение, че попадаш в софийската климатична зона според това http://www.sec.bg/userfiles/file/sus...k%20BG%203.pdfизследване, при номинално топлоотдаване при -15 от фуджитсуто на 3.3(доколкото си спомням) кв делено на 70 кубика ще имаш около 47 вата на кубичен метър което според мен за 22 градуса ще е достатъчно, включително и за най-студените дни ако не изключваш климатика и нямаш топлозагуби по-големи от 2.5 кв .Ако обаче по-късно останеш недоволен от тези градуси и решиш, че искаш 25-26 градуса, то според мен фуджитсуто няма да се справи и твоят климатик е дайкин FTX50GV по 2 причини има по висок номинал 5.8 кв и по висок максимално топлоотдаване 7.7кв.(срещу 6.7кв. на фуджотсуто) и му остава при -15 по-голям номинал от фуджитсуто.
    justifi искренно ти благодаря за изчерпателния отговор

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Това с точните температури, които ще ти прави еди кой си климатик при -20, -25*С не се хващай много да го вярваш, едва ли някой може да ти даде такива данни, понеже много фактори му влияят. Във всеки случай е по-добре да си запасен с малко излишък, отколкото да имаш малко недостиг.

17. ZDT
    ZDT е офлайн

Тук е от
    Aug 2010

Kasap и bobovo, благодаря за бързия отговор. Може ли само да попитам, по какво се разбира, че другите модели са "асматични". Аз да си призная се ориентирах основно по COP показателите, а при другите модели те са по- високи, така че малко се обърках.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

ZDT, COP-а при другите модели е по-висок, заради по-ниската номинална мощност и са на 100V (допълнително се подвързва трансформатор, за да преобразува напрежението от 100V на 220V). Когато си избираш модели ще гледаш средната/номиналната мощност на отопление. В твоя случай, мощности в порядъка на 3,2kW - 3,6kW са достатъчни за отопление. Ето още един много добър вариант, но е по-скъп от Фуджицуто с близо 400лв. http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._hiperinvertor

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе