Страница 98 от 123 ПърваПърва ... 488896979899100108 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,456 до 1,470 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

чекай, чекай малко

сега говорим за помещение от 26 кв. метра или 66 куб. метра (а не за 38-40 квадрата) и вече ми казвате, че една 12 ЛД няма да ми е достатъчна , верно ли????На мен температури от 28 градуса не ми трябват - 22 ми е ок, а и точилката ми не се притеснява от ниски температури (не че 22 е ниска температура), плюс, че за този отоплителен сезон няма да има деца у дома angel angel angel angel angel
    Та наистина ли ми трябват две 9-ки ЛД? И дори нокриа няма да ми е достатъчна, да не говорим за 12 ЛД????? И двамата майстори ми казаха, че и 12 ще ми стигне (според единия с компромиси при минис 10), да не говорим за Нокриа, дето даже ми била извън капацитета. И двамата майстори са от големи фирми и дойдоха до нас на оглед, а не бяха тук виртуално.
    не искам да се карам с никой, още повече пък да споря за нещо, за което не съм убеден и нямам достатъчно знания, ама някакси 2 климатика за 26 квадрата и на мен като лаик ми се струват много
    Благидарч за отговорите и понеже не съм човек, който не връща услуга, ако ви трябва помощ в областта на правото, финансите и маркетинга (щото само толкова виЗши имам ) - насреща съм

2.  

3. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от new one
    Та наистина ли ми трябват две 9-ки ЛД? И дори нокриа няма да ми е достатъчна, да не говорим за 12 ЛД?????
    Поста ми се отнася за seshtInfo. Който иска да отоплява 2х19м2. Предполагам, че и джъсти за същото говори, макар да е цитирал теб. Ама аз така или иначе не му разбирам на него много-много...

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

new one 2 климатика фуджитсу 12 ЛД дори 2х 9 ЛД ще с а много.
    Едно фуджитсу Нокрия 14-ка ще е достатъчно дори за -15 градуса.
    С 1 фуджитсу 12ЛД ще е на границата, 1 тошиба 13 дори PKVP ще добре -7 -8 външна и вътрешна 25-26 градуса, при зададена вътрешна 25 и външна -15 няма да стига и ще държи може би 22-23 градуса.

Така, че ти си решаваш.

Касап-то и в момента съм задал на дайкина в хола 25 градуса и при външна сега при мен 9 градуса вътре е 25.5 градуса и на около 40-50 минути изключва за около 7-10 минути.

5. Тук е от
    Oct 2010

До: justify, Kasap: Благодаря за помощта! Никога не е ставало въпрос само за 1 климатик, а за два - посочил съм, че имам вкопан тръбен път за 2 - по един за всяка стая . Нокрията споменах, защото получих предлоежние по-горе за 2 броя нокрия 14-ки за двете помещения. От отговорите тук разбирам, че Тошиба 13 PKVP - 2 броя, са моите климатици. Резерви имах само за шума /27дб/ но в темите прочетох, че слиза и по-ниско, а и не става въпрос за спални все пак. Приятна вечер!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Живее в
    Варна

Ако цената не е приоритет за теб бих ти препоръчал Tошибите, но ако все пак надделява резума над покупателната способност тогава 2 x Fujitsu 12 LD (-1000 лв/бр) - презапасяване (преоразмеряване). От тук на сетне ти си преценяваш.

П.п. Според мен Нокриите ти идват малко повече, не че са лоши модели, просто са за по-големи помещения.

7. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Вкопаните в стените тръби с какви диаметри са?

Колко жилни са кабелите и колко квадрата е жилото?

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    чекай, чекай малко

сега говорим за помещение от 26 кв. метра или 66 куб. метра (а не за 38-40 квадрата) и вече ми казвате, че една 12 ЛД няма да ми е достатъчна , верно ли????На мен температури от 28 градуса не ми трябват - 22 ми е ок, а и точилката ми не се притеснява от ниски температури (не че 22 е ниска температура), плюс, че за този отоплителен сезон няма да има деца у дома angel angel angel angel angel
    Та наистина ли ми трябват две 9-ки ЛД? И дори нокриа няма да ми е достатъчна, да не говорим за 12 ЛД????? И двамата майстори ми казаха, че и 12 ще ми стигне (според единия с компромиси при минис 10), да не говорим за Нокриа, дето даже ми била извън капацитета. И двамата майстори са от големи фирми и дойдоха до нас на оглед, а не бяха тук виртуално.
    не искам да се карам с никой, още повече пък да споря за нещо, за което не съм убеден и нямам достатъчно знания, ама някакси 2 климатика за 26 квадрата и на мен като лаик ми се струват много
    Благидарч за отговорите и понеже не съм човек, който не връща услуга, ако ви трябва помощ в областта на правото, финансите и маркетинга (щото само толкова виЗши имам ) - насреща съм
    Правилно са ти казали майсторите, 12LD ти е напълно достатъчен.

Така, дойде време да ми се отблагодариш - кажи къде да инвестирам 100-те лева, които успях да заделя.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Мисля че тук е мястото да попитам,за тази кухня 15 м2 какъв климатик ще ми трябва като бюджета е 1300-1500 лв с монтажа,и най вече каде ще е най подходящо да се монтира вътрешното тяло.Само една стена е външна тази с прозореца.По моя преценка мисля че монтаже ще е най добре да стане на мястото на стенния часовник,но дали няма да пречат шкафчетата на кухнята на въздушната струя когато е насочена надолу.Прилагам снимки на кухнята и моля за компетентни мнения по въпросите ми ,мисля че в форума има достатъчно хора които могат да помогнат.
    пс.избора ми се свежда до тези модели:http://www.daricclima.com/Klimatici/...N1-DC-Inverter,http://www.fujitsu-general.bg/cat_14_product_56.html,
    Прикачени изображения Прикачени изображения

11. Тук е от
    Oct 2010

Здравейте, след известно четене във форума първоначално се спрях на Fujitsu 12 LGC,
    но вкъщи имам дете с алергия и след още един мисловен напън реших да е 12 LD.
    Стаята е около 20кв.м / 46куб.м., добра изолация, алуминиева дограма.
    Дали не се презапасявам много с 12 LD?
    Може да предложите и нещо друго до 1700-1800лв. с монтажа.

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За тази стая с добра изолация и 09LDC ще ти стигне, ще имаш към 78 вата на кубик.

13. Тук е от
    Oct 2010

До: valen1 Не мога да кажа вкопаните в стените тръби с какви диаметри са, нито колко са жилни кабелите и колко квадрата е жилото. Бяха приготвени в началото на 2008г. за Панасоник - малайзийски, като ел.захранването е изведено до мястото на външните тела.

А вече до всички /и sirgeorge/: виждам, че и моделите на Фуджитсу: 12 и 9 LD имат плазмен филтър, и са с ниво на шум 20 дб. Какво повече има Тошиба 13 PKVP пред тези модели, които също ми препоръчвате, при тази разлика в цената /1000 лв. на бройка/? И, информативно - 9 LD или 12 LD за описаните от мен помещения? Благодаря предварително!

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ами в повече - двуцилиндров компресор, перфектно управление, не се форсира при пускане, жесток дефрост, уникален минимум на отопление охлаждане - с оглед комфорта, много по-добро пречистване, автоматично подсушаване след охлаждане, това са някои неща.

17. Тук е от
    Oct 2010

Разбрах Тошиба Дай Сей Кай 5 13-ка /2 бр./ е моят избор .Благодаря на всички! Приятен ден! Ще споделя впечатления след монтаж!

18. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте всички,
    като продължение на сагата с бебетата
    Студена стая 15 кв- север/запад изложение с две външни стени, външен прозорец 240/150 см /когато строяха жилището доплатиха на инвеститорите от Прайм Билдингс за К стъкло, познайте дали го сложиха/.. Има външна изолация 5 см EPS, но въпреки това много ясно се чувстват темепературните амплитуди отвън. Ще сложа гипскартон с 5 см вата и ще я правим бебешка /детето е малко, на няколко месеца/.
    Засега съм се спрял на http://v-clima.com/prod.php?id=klima...itsu_asya07lgc
    Моля за оценка и препоръка.

Благодаря предварително

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе