тъй де, затова викам, че е подобен.
тъй де, затова викам, че е подобен.
Радвам се, че продължаваш да четеш Библията в оригинал. Макар, че се поддаде на чуждопоклонничество, усещам, че в теб тлее искрата на първоисконната вяра. За да опознаеш истината, трябва да изминеш дълъг път!Първоначално публикувано от aruba_man
Моля за съвет кой модел климатик да избера:
1. Daikin FTX35JV или
2. Mitsubishi MSZ-GC35VA.
И двата са с близки показатели и на близка цена. Ще го ползвам предимно за отопление.
Кубатура стая, изолации, град, женана температура?
От двата - втория. А това са подробности ^.Първоначално публикувано от deian
25 кв.м., добра изолация (50 см. стени, ПВЦ-дограма, троен стъплопакет с К-стъкло, под - паркет и върху него ламинат, таван - изолаця със стъклена вата), гр.Русе, 22-23 градуса през зимата
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1311519856[/time]_________________________________________________
Благодаря Kasap.
Другите форумци също ли смятате така?
Аз ти предлагам да си вземеш MSZ-GE25VA. Въпреки че е 25-ца, климатика е по-нов модел и по-добър от предходната серия GC и ще се справи без проблеми с това добре изолирано помещение.
Тошиба RAS 137 Av ant - е добър избор за това помещение в Русе, например
Здравейте, много се радвам на форума, макар че повече следя темите за ТВ. Искам да ви помоля за помощ. Предстои ни закупуване на климатик, като бюджета ни е около 1200 лв. За сега съм се насочил към Fujitsu ASYA 12LGC, но като гледам нещо няма много наличности от него. Сега има промоция на Fujitsu ASYG 12LEC. Въпроса ми е той негов наследник ли се явява и сходни ли са въобще по параметри? Благодаря ви предварително!
P.S. Всъщност се чудя дали Panasonic CU/CS-E12LKE си струва "напъна",защото с монтажа излиза съвсем извън бюджета ни. Какво ще кажете и за този вариант?
LKE определено е по-добрия избор прид LGC.LЕС е наследник и почти нямат разлика, освен малко в дизайна.Кажи за какво помещение ти трябва - кубатура, разположение, изолации, предназначение.
Благодаря за отговора ти. Не съм писал тези подробности за да не натоварвам аудиторията излишно. Изборът е почти решен. Иначе става въпрос за всекидневна+кухненски бокс: около 25-27 кв.м. или около 72 куб.м. Ново строителство(дограма+външна изолация);две външни стени,под предимно ламинат;изток-юг изложение. Ще го ползваме за отопление. Живеем в Търговище (равнина,няма много мъгли и диви ветрове,честно казано не знам колко дни температурите падат под -15)
При това положение определено 12LKE е по-добрия избор.Виж тук, има промоция с монтаж - http://www.tempexbg.com/tables.php?b...odel=CS-E12LKE .Имат дилър и за Търговище - http://www.tempexbg.com/Dealers.php?...рговище .
Погледнах ,но семейният съвет трябва да одобри бюджета първо.
Колко градуса ще поддържаш в помещението и топло ли е по принцип, или още не знаеш.
По принцип в къщата, която беше на това място, там беше най-топло през зимата. За въпроса колко градуса - не знам (22-24 мисля ,че е нормално)То сега където живяхме на квартира се топлехме с радиатор и сме посвикнали с ниски температури