ЕДИИ,СИГУРЕН СЪМ ЧЕ СИ СЪГЛАСЕН С МЕН.сам знаеш,че е по-добре да изгладува още някой лев и да си купи качествена,а не орязана машина.САЛКИ,направиш ли компромис сега,после дълго ще съжаляваш.
ЕДИИ,СИГУРЕН СЪМ ЧЕ СИ СЪГЛАСЕН С МЕН.сам знаеш,че е по-добре да изгладува още някой лев и да си купи качествена,а не орязана машина.САЛКИ,направиш ли компромис сега,после дълго ще съжаляваш.
Здравейте!
Дойде и моят ред да се замисля за климатик. Няколко вечери се ровя в този прекрасен форум и в главата ми стана пълна БОЗА. Моля, помогнете ми професионално и при моя избор. Става въпрос за помещение 16 кв.м. в къща в прекрасния град на розите Казанлък. Стаята е с изложение юг-запад ,а дограмата е 5-камерна ПВЦ. Къщата е измазана, без външна изолация, но 2-те външни стени и тавана са изолирани с гипскартон и вата. Сумата, която мога да отделя е 2000 лв. Стаята ще се използва и за спане, така че фактора шум въобще не е маловажен. Температурата, която бихме искали да поддържаме е около 21-23 градуса. Желателно е да бъде максимално икономичен. От разгледаното до тук като, че ли Toshiba, RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6 ми хареса, но какво разбирам аз от този вид техника пък и не съм сигурна дали PowerClima би направила доставка в нашия малък град. Очаквам с нетърпение вашите предложения, все пак зимата наближава
sevy, както сама си установила, това е твоята машина...и няма да сбъркаш с избора. А колкото до доставката, мисля че от страна на Иво, няма да имаш проблем.
Дундурма ,daikin ftx50 ако този модел има накрая буквата К проблем ли е....Трябва ми да е от веригите,защото ще го ще е на изплащане...
ДЗа, знам това, но явно финансовата страна за момента е по-решаваща.Преди доста време също се обсъждаха машини за това помещение и там се предложиха подходящи машини, но явно човека има ограничение.Въпроса в момента е най-добрия компромис, затова и такива предложения.Първоначално публикувано от DUNDURMA
FTXN50K за който питаш, е новия модел на ДАЙКИН, правен в заводите на ГРЕЕ.С малко по-ниски показатели е от стария модел, не е работил все още в зимни условия в България, но мощността му е по-голяма от обсъжданите до сега машини за твоята стая и е по-подходящ.Но цената е около 1500-1600 лева, доколкото помня, а не знам дали веригите го продават, може да провериш.
Еди,намирам го за 1530лв с монтажа.Иначе ти БЛАГОДАРЯ,че ми помагаш за избора на климатик...
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317879712[/time]_________________________________________________
А това GREE GWH18KG 1300лв с монтаж.
В общи линии със сходни показатели, правени са в един завод.ВЕЛЕВ май ти го беше препоръчал, казват, че била добра машина.Външното на ГРЕЕ е с 5 кила по-тежко.
Да,този модел е.Но 18ка нали няма да ми е голям,или колкото по голям,толкова по добре.....
Няма да е голям при твоето разположение и обеми.
Този модел намирам GREE GWH18KG 1300лв с монтаж.Не е ли тоя,или трябва да има KF...
Модела на Gree е GWH18KF и е с тази цена 1300 лв.
По каталог до 12-ица включително са с индекс F, а 18-ицата е със G.Гледам, че на доста места у нас 18-ицата се дава и с двата индекса.
... Вносителите ми го дават с KF, но ако не са видяли е възможно и да е с KG. Велев мисля, че е монтирал такива и може да каже.
В крайна сметка този ли е модела http://www.klimatici.hit.bg/GWH18KG.html,или не е този.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1317889123[/time]_________________________________________________
http://www.klimatici.hit.bg/GWH18KG.html