я един бърз въпрос - какво и минималното разстояние от земята, на което може да се постави климата? Четох заминимум 220 см, вярно ли е? И ако да - защо не може на по-малко?
Благодаря
я един бърз въпрос - какво и минималното разстояние от земята, на което може да се постави климата? Четох заминимум 220 см, вярно ли е? И ако да - защо не може на по-малко?
Благодаря
може ,аз съм си поставял на 1 метър топли си и то отлично
Да разбирам ли,че този панасоник CU-TE9HKE от Техномаркет,в момента е най-добрия избор в до 1000 лева?Гледам,че и монтажа е безплатен.
според мен на 220 волта няма алтернатива ,но е добре да се знае че модела не е нов все пак ,реално е залежал модел от високия клас от 2006/7г
Още 2 решения за твоите условия - NATIONAL CS-X286A или SHARP AY-XP9GHR с по-нисък минимум са особено първия, което за охлаждане и преходни сезони е ГОЛЯМ +.Първоначално публикувано от ylok
Забележка: Да уточня, че Национала е рециклиран на 100V и топ модел на марката.
Ето и Национала модел 2006г. коп-6.32 и APF 6.3!Първоначално публикувано от gnf
Ще помоля за помощ относно избора на климатик.
Помещението е 25м2 на средна височина 1.9-2.0м. Втори етаж от къща е. Има външна изолация. Няма плоча. Покрива е с водоустоичив щперплат с битумни керемиди. Самия таван на стаята е от гипсо картон с минерална вата отгоре. Лятото си става непоносима жега.
Къщата е на родителите ми и ние ползваме етажа само когато им ходим на гости. Зимата е добре има парно (няма да се ползва за отопление) основано за охлаждане. Лятото ходим по-често(къщата е на морето) зарди плажа. Но често често 10 съботи и недели са 20 дена на година. Та поради тази причина търся бюджетно решение.
В моето жилище досега съм ползвал Хайер за охлаждане и принципно съм доволен, но гледам, че и техните цени доста са скочили.
Общо взето ми трябва климатик който да работи 1% от времето
Не уточняваш drecolli ,какво ,или в какви граници ще е бюджетно решение,но не ти се влагат повече пари за 20 дена ползване?По добър вариант от рециклиран не виждам при тези условия,а и като работа и комфорт-японско качество на ниска цена.
Решението е 499лв. с монтаж http://www.technopolis.bg/b2c/detail...111/P11120201/Първоначално публикувано от drecolli
Ужас...Първоначално публикувано от ilia1984
Моето предложение е конвенционален японски климатик за 200 лева.
Евтините климатици имат своето преимущество като цени, но използването им за отопление в много случай излиза доста по-скъпо. Не трябва да се забрая и факта, че много хора в България си купуваха климатик само колкото да демоснтрират стандарт или пък използват друг вид отопление и се нуждаят само от охлаждане през няколко седмици в годината, което обезмисля инвестицията в скъп климатикПървоначално публикувано от Aleksandars
Съгласен съм с теб, но да си кажем честно, нещата в този ценови диапазон който си посочил и незнайно къде сглобявани, не мисля че добър избор (просто трябва да се бяга надалеч). Аз бих предложил конвенционален модел на Fujitsu, Daikin и т.н.Първоначално публикувано от ilia1984
Какво значи конвенционален модел на Fujitsu, Daikin и т.н. и от къде може да се вземе?
Населеното място е Варна, защото едното предложение на промоция беше от Пловдив.