Страница 11 от 238 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    на мен ми се скараха в една друга тема за фужитсуто за тези 3м - казаха че нямали никакво значение - човека го беше сложил с 70 см път.
    Ами и аз преди година питах у ТОЯ форум колко трябва да е минималната дължина на тръбния път за подов Дайкин.Един колега каза да е 3 метра, аз бях дал препратки от сервизна документация на Дайкин /благодарение на колегата Вален, че ги беше публикувал някъде/ в които пишеше , че трябва да е минимум 2.5м.
    Та скочиха трима "дайкинисти" и що не го разкъсаха.Бе не е работа това ....
    В резултат на което аз не купих двете подови машини, както бях планирал.

Та да не е само спам - мисля, че с преместване на гардероба с 1м надясно ще стане добре.Трябва да прецени колегата дали да мести и бюрото или климатика да остане между тях.И двата варианта имат + и -.
    Чакаме другата студена седмица да разберем дали колегата е доволен.

2.  

3. Тук е от
    Jan 2011

Ами ще видим утре ще го измисля,но най-вероятно ще ги преместя.Имам някакво странно усещане,че ще имам ядове с монтажа,ама не ме интересува ще искам нещата да станат,както каза estqwerty на предната страница.Вземат ми 190 лв за монтаж и ще си искам това,което ми се полага за тях!

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от mastahkillah
    Ами ще видим утре ще го измисля,но най-вероятно ще ги преместя.
    Утрото е по-мъдро от вечерта

5. Member
    Тук е от
    Sep 2010

ако можеш да местиш гардероба на дясно с един метър защо не сложиш там климатика и не оставиш гардероба където е? Така той ще се явява естествена бариера да не ти духа "настрани" към бюрото?

6. Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    ако можеш да местиш гардероба на дясно с един метър защо не сложиш там климатика и не оставиш гардероба където е? Така той ще се явява естествена бариера да не ти духа "настрани" към бюрото?
    Така ще духа точно срещу главата ми когато спя,което ми се струва,че няма да е много комфортно

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Погледнах за последно и ми дойде друга идея - има ли проблем да се монтиря на стената в ляво от вариант 1 , т.е. от вратата към нас ?Ако има място над вратата да мине тръбния път в един канал / не се вижда от снимките какво има на тая стена/ няма да е никак зле
    Макар и да също не се вижда от снимките има и още един вариант, с по-дълъг тръбен път - да е в дясно от леглото, като се застане срещу него.
    И другия път да не се скъпиш в снимките, колега!

8.  

9. Тук е от
    Jan 2011

На тази стена която е в ляво където е вратата за кухнята няма място,цялата е в шкафове хванати за тавана,то дори на 1-вата снимка се вижда малко ръба на шкафа,а над вратата на кухнята няма място,вътрешното тяло е 26см,а там е 25,пък и пак ще духа точно срещу телевизора.То се е видяло,че бюрото ще върви надясно и ще се слага на 2-ри вариант.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2009

На тази стена която е в ляво където е вратата за кухнята няма място,цялата е в шкафове хванати за тавана,то дори на 1-вата снимка се вижда малко ръба на шкафа,а над вратата на кухнята няма място,вътрешното тяло е 26см,а там е 25,пък и пак ще духа точно срещу телевизора.То се е видяло,че бюрото ще върви надясно и ще се слага на 2-ри вариант.
    Видях шкафовете, не пречат според мен.
    За последно - утре сутрин ще си наясно, сигурен съм, ще трябва и да помислиш още малко. Наказанието ти ще бъде допълнително да покажеш снимки на монтажа, както и на вътр.тяло.Ще е интересно за всички.

11. Тук е от
    Jan 2011

Шкафовете не пречат ако сложа климатика под тях

http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0137.jpg

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

много грозно ще стане .. климатика не пречи да е над бюро ,при мен е така единия .. просто го слагаш да духа максимално нагоре ,успоредно на тавана и долу няма да усещаш струята ... някой ще каже ,че така не топли - топли си ,той въздуха постоянно циркулира из стаята

13. Тук е от
    Jan 2011

Хубаво грозно,това е крайния резултат

http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0138.jpg
    http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0139.jpg

Двете тръби ги сложиха в отделни изолации,2,20-2,30м,но не са вакумирали,казаха ми,че тоя климатик можел да изкарва въздуха по друг начин и в тяхната фирма(БУЛКЛИМА) не ползвали вакуум помпа...не знам колко е вярно това което ми каза

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Двете тръби ги сложиха в отделни изолации,2,20-2,30м,но не са вакумирали,казаха ми,че тоя климатик можел да изкарва въздуха по друг начин и в тяхната фирма(БУЛКЛИМА) не ползвали вакуум помпа...не знам колко е вярно това което ми каза

Що не им показа инструкцията за монтаж? Има я в кашона на всеки климатик.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Дет се вика, добър ден, сватя.Баш от БУЛКЛИМА това не съм очаквал.Пък може и монтажниците да ги е домързяло и нарочно да са казали, че никога не вакуумират.Вземи си монтажната инструкция, извикай ги, покажи им я и ги накарай да си свършат работата.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

най добре се обади на шефа им и му кажи каква глупост са ти наговорили - иначе и моя го взех от булклима и си вакумираха (може би по кратко от колкото трябва но поне включиха помпата). Тва в кой град се случва?

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Еди
    Баш ги е домързяло, и то точно зимата в тия влаги.... То и дупката като гледам са я направили така, както им е удобно. Тръбния път я има метър я не, а ПВЦ канал 30см. струва стотинки...
    mastahkillah честито все пак и да си го ползваш дълго със здраве човече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 238 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе