кажи им те да си ги ползват неинверторните ...
кажи им те да си ги ползват неинверторните ...
И да споделиш как е, идва студ!Първоначално публикувано от mastahkillah
Дано ти топли и в най-студените дни!
Дано,дано! Утре ще ми го монтират,но през уикенда няма да ме има,другата седмица ще споделя как е първоначалното впечетление.Дано ми направят кадърен монтаж!
Задължително двете медни тръби във отделни изолации.Първоначално публикувано от mastahkillah
Задължително вакумиране. 10-тина мин вакумпомпата трябва да бачка, 10 мин почивка после още 10 мин вакум. после да пуснат газта.
Дугото по време на монтаж може да не го гледаш.
Без вакум помпа не ги пускаи да влизат във вас!
Препоръчително е и с този модел да си ги сложиш ако позволява 3-те метра тръба - модела е склонен към шумове от фреона при къси тръби.
Остави го да работи докато те няма.Първоначално публикувано от mastahkillah
estqwerty благодаря за съветите,ще гледам така да стане
Николай Стефанов няма ли да е по-добре при първоначалната му работа да съм си вкъщи,в случай,че нещо не работи наред и каква е цялостната идея на това?
Доколкото разбрах, стаята се отоплява трудно.Ако не се отоплява ще изтине доста за два дни.Като се върнеш може да ти се наложи да стоиш на студено още два дни , докато се затопли. Доста климатици работят без да се надблюдаватПървоначално публикувано от mastahkillah
Но решението си е твое, както си прецениш.
Ами добре ще го оставя пуснат.Това са двете възможни места за монтаж;
http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0135.jpg това което е до телевизора не знам дали ще е добре,80 см(колкото е вътрешното тяло) е от стената в ляво до началото на черния квадрат от стойката на телевизора и е по посока леглото
http://pics.deepseek.net/bitbucket/Image0136.jpg това над компютъра изглежда малко по-добре ми се струва защото мястото пред него е по-свободно и сочи по посока вратата на кухнята,която по принцип мисля да държа затворена,както обикновено.Ако се сложи при това положение,за да изпълня 3-те метра тръби,външното тяло ще трябва да се сложи близко до земята и тръбите да отидат в денивелация,друг вариант няма
Кое от двете места ще е по-добре?
тия 3 м тръби да не са задължителни.
според мен е подобре пред тв-то , ако климата е над компютара незнам дали ще ти е комфортно да стоиш на него.
но както се казва няма аз да живея там ти си човека който преценява накъде ще духа, знаеш най-добре какво искаш да топлиш.
За LGC метража е в общи линии задължителен.Пак могат да се сложат, като се навият зад външното, но трябва да ги има.До ТВ-то според мен не е добре, защото ако обърнеш струята към стаята, ще се завихря от телевизора.
И двата варианта не ми харесват.
При първия вариант вътрешното тяло трябва да се изтегли максимално в дясно, над стойката за телевизора.Част от тялото ще остане зад телевизора, а близостта им не ми харесва.Не мога да преценя и дали ще се отваря вратата.
Вторият вариант би бил добър, ако не беше това бюро под него, колегата ти е посочил недостатъка.Гардероба в дясно може би ще пречи да се отклони въздушния поток.За тръбния път -ще ти направят един "охлюв" зад външното тяло.Къде във височина ще е външното тяло за да не пречи , ако евентално зад стената има пътека - ти ще прецениш.По-добре е да е по-високо, под стряхата.
Като приемлив виждам вариант 2.
над бюрото ще е кошмарно... ако го сложиш там още от сега почвай да мислиш къде ще преместиш бюрото
Много съветници станахме, но като се е започнало да кажа и аз-Не е необходимо да го оставяш на висока температура задай му 16-18 градуса да работи докато те няма.Такка няма да изгори много ток и постепенно ще затопли стени, таван и под.Първоначално публикувано от mastahkillah
Дори и да не ни послушаш относно съвета да го оставиш да работи, най-малкото трябва да го включиш в контакта и към момента когато го изключваш от дистанционното да е в режим отопление.В противен случай рискуваш да когато се върнеш при пускане да аварира климатика.Изобщо дойде ли месец октомври задължително вкчен в контакта и дори да не се ползва да е изключен от дистанционното докато е в режим отопление, за да се подгрява компресора и да няма проблеми при пускане.
на мен ми се скараха в една друга тема за фужитсуто за тези 3м - казаха че нямали никакво значение - човека го беше сложил с 70 см път. ОК може да няма - от 1 месец чета за клими но в сервизното на фуйитсу което гледах си го пишеше - мин 3 м.
Предполагам в 90% от шума /на фреона/ ми се струва че е от къс път и кофти монтаж.
аз съм с 6м тръби и при дефрост пак чувам фреона как "ври", като не казвам че съм недоволен от монтажа!
някой път си е и климата. четох - имало заглушители и филтри за фреона във външните тела - в моя има 3 и се чува в FTXS моделите са 6. фужитсуто е с 1 май. така че и това май май пак това няма значение, и си остава дължина на трабите и монтажника да знае какво прави.
По принцип има възможност гардероба и бюрото да мръднат 1 метър в дясно,освен така да правя,защото зад телевизора не ми харесва,при всички положения ще хваща малка част от него...