не е японски, а малайзийски инвертор, но както ти правилно отбелязваш има достатъчно други марки на пазара - който плаща - той поръчва музиката...
не е японски, а малайзийски инвертор, но както ти правилно отбелязваш има достатъчно други марки на пазара - който плаща - той поръчва музиката...
Ето още една причина да избереш Хитачи:
http://www.climashop.bg/climatic/cat...E14H2_173.html
Мммм, страхотна оферта! В ценовият клас, където гравитира този модел, това си е направо бомба. Тази цена може да е заради разчистване на стара стока, ценови натиск от конкуренцията или някакъв трик на фирмата, но при всички случаи си заслужава.Първоначално публикувано от aruba_man
П.П. Аруба, един приятелски съвет: Сипи си една ракия, гледай си кефа и не се впрягай толкова, когато става въпрос за Хитачи. Аз на човек, който не е презимувал с даден модел(марка) климатик и в чието жилище не съм влизал и особено ако не го познавам, не мога да приема думите на сериозно, независимо колко е напред с материала с тази техника.
siji, ако помещението е 23 м² и е с изолация и Т° зимата не пада под -5°С, то за 700-800лв не си струва да се замисляш! Вземай Хитачито, което Аруба предлага!
Да, това е наистина добра причина да избера хитачи. Но се изкушавам от генератора на йони и патрул сензора на панасоник. Разбира се, че не съм се спряла само на тез марки, приемам предложения. Охх... станах много досадна вече![]()
П.С.Иначе вътрешния глас ми казва да избера хитачи![]()
Така... малко се позабавихме с покупката. Дилемата се ограничи до следните модели:Първоначално публикувано от Shmi
MITSUBISHI MSZ - GC35VA - 1350 лв.
DAIKIN FTX35JV1B - 1250 лв.
FUJITSU ASYG-12 LECA
FUJUTSU-то ми го предлагат в 2 варианта: китайско и японско изпълнение. Японското за 1350 лв; китайското за 1240 лв. Има ли наистина 2 модела или ме пускат по пързалката, защото не откривам такава информация никъде?!
Цените са с монтаж.
Като най-бюджетен модел се явява Hitachi E14H2 - 780 лв (без монтаж) - имам 14EH1 и съм повече от доволен, но в съвсем други условия... и не съм съвсем сигурен, че ще се справи.
Мога да се обзаложа с всеки, че Е14Н2 е много по-добър избор от тоя Дайкин FTX35, дето не са го чували по белите държави. 35 килограма външно тяло, 115 вата минимална консумация, ще си свирка в 15 квадрата. Аз го дера в 27 квадрата в североизточна България и се справя отлично.![]()
Днес бях до брат ми да видя неговия панасоник и се оказа същия модел- PANASONIC CS/CU-E12HKE Той е много доволен. Та сега избирам между панасоника и фуджитцу ASYA12LGC. Моля за мнение кой от двата, че в събота ще го купувам. Моя приятелка пък има фуджицу дженерал и отоплява с него 40кв. Взела го е преди 2год. за 1200-1300лв. Много ви моля, кажете кой от двата да взема???![]()
![]()
![]()
Яко те пускат по пързалката....Първоначално публикувано от Shmi
а на мен вътрешния ми глас ми казва нещо друго, но няма да го споделя сега...Първоначално публикувано от siji
Това обида ли беше?Първоначално публикувано от climamarket
Не-просто има резерви,пък и продава панасоник ,от който са доволни и родата ти.Първоначално публикувано от siji
Малко от чуждо име,ма мисля,че няма да се обиди climamarket .
Първоначално публикувано от Shmi
Мицубишито, другите нямат шанс.Фуджитсуто сигурно ще стопля, но с цената на голям шум.
Ако търсиш 24-26 градуса те съветвам да се ориентираш към MITSUBISHI MSZ-GE35 VA
или това Mitsubishi Heavy SRK/SRC 35ZJP-S
друг шанс за тези 15 кв е: това фуджи 9LD има го и под името фуджитсу и под general.С изключение на това което съм посочил в ниския клас фуджитсу нямат вече свестен климатик, а другото започва от 2000лв с монтаж.
Това е за парите които си приготвил/а. Хитачита в Пазарджик не виреят(освен може би 50-ката им) -много голяма влага има и зимата всички климатици трупат скреж при облачно време за 1 час и 30 минути до 2 часа при температури под 2 градуса.Изключение е дайкин, но при тях дефроста е много скапан и разсипва всичко.
За големи топлозагуби иска мощен климатик.
За съжаление това е абсолютно горна граница на сумата (в началото беше още по-ниска даже), а тези които си посочил не се вместват.И аз гравитирах към Мицубишито, мисля да скачам, пък дано се справи.
Моля за съвет при избора ми за 3 климатици.Живея в Силистра.Апартамента е тунлен на 6-ти етаж/не е последен/ с изложение изток-запад.Другите стени са вътрешни.Сменена дограма навсякъде+вътрешна изолация/картон и вата/.Хол,кухня,трапезария и коридор към сервизни помещения са свързани и са 45кв.Детската и спалнята съответно 12кв. и 14кв.Препочитана температура 25-27 градуса от жената.Бюджет 3000-3500лв.
За хола с трапезарията + серв. помещения може да се пробваш с едно HITACHI RAS-50FH7 / RAC-50YH7. С това заминаха половината пари. За другара половина две Hitachi RAS/RAC-E14H2 и може дори да остане някой лев за монтаж.![]()