Страница 142 от 238 ПърваПърва ... 92132140141142143144152192 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,116 до 2,130 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Здравейте!Много моля за компетентно мнение-СПЕШНО-до утре сутринта трябва да дам отговор и съответно поръчка за климатик!Колебая се между FTX50GV,FTXN50K или препоръката на монтажника Panasonic ETHEREA Инвертор+ KIT-XE12 MKE-3.
    Помещението е 27м2 или 75м3,изцяло юг,ПВЦ дограма,къща със 30см стени.Моля за Вашето мнение възможно най-бързо.Благодаря предварително.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от plamens
    Здравейте!Много моля за компетентно мнение-СПЕШНО-до утре сутринта трябва да дам отговор и съответно поръчка за климатик!Колебая се между FTX50GV,FTXN50K или препоръката на монтажника Panasonic ETHEREA Инвертор+ KIT-XE12 MKE-3.
    Помещението е 27м2 или 75м3,изцяло юг,ПВЦ дограма,къща със 30см стени.Моля за Вашето мнение възможно най-бързо.Благодаря предварително.
    от изброените FTX50GV,е най добрия избор

4. Тук е от
    Jun 2008

plamens, Panasonic, но 15? Или 18LKE? Или:
    ASHB18LDC, AWHZ14LBC Nocria, RAS-16SKVP2-E - Super Daiseikai 6, RAS-B16SKVP-E - Super Daiseikai 3, RAS-18SKV2-E - Suzumi+, MHI SRK/SRC 50 ZG-S...

Просто в момента и аз избирам машина за сходно помещение - в Плевен, но в блок, югозападно. Гледам да е тиха, с по-нисък минимум /в стаята ще се спи.../ и да обезскрежава по-таферно... Иначе - от изброените - FTX50GV, съгласен съм със stanimir197_7...

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... За Плевен виж колегата ВелевКлима мисля, че има Nocria на уникални цени с монтажа.

6. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    При 6-цата основата е на Авант с добавени екстри.
    Професоре...дръжте се малко по-сполучливо...моля ви! Семестъра още не е почнал,а Вие вече ръсите глупости.Ми затова винаги ще бъдем в батака,не разбирате ли???

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

? Защо някакви забележки ли имаш?

Освен аз да не съм се изразил ясно. Говоря за вътрешното тяло. За външното е ясно, че 6-цата и Авант-а нямат нищо общо разбира се.

p.s. Дори си поправих поста, защото беше малко неясен наистина. В предишен пост в полето за снимките съм писал по-ясно.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от stanimir197_7
    от изброените FTX50GV,е най добрия избор
    Да,да!

10. Тук е от
    Sep 2011

Здравейте! Нуждая се от компетентно мнение за закопуването на климатик.Спрял съм се на 2 марки/модела- Sharp AY-XP9HR и Panasonic E9-MKE-3 като повече клоня към шарпа заради плазмата(предполагам е по хигиенично с нея). Но попаднах на доста различни оферти:

http://serviz-klima.com/index.php?pa...emart&Itemid=2
    http://www.climashop.bg/climatic/catprod_1/SHARP-AY/АЕ-XP9HR_70.html
    и другите които са повече от рода на тази:
    http://www.sharpbg.com/index.php?item=121&group=3

Странно ми е защо навсякъде другаде същият климатик е със 300 лева повече, дали защото е производство тайланд? Макар че и на другите не пише дали са японски. Какво не им е наред че има такава разлика в цената? И кой от всичките е по безпроблемен, и по лесен за поддръжка. Ако може препоръчайте и други сходни марки. Гледам че Panasonic E9-MKE-3 има по висок сор, но дали това око е толкова ефективно и дали не е по скоро рекламен трик. Стаята е малка от 12 до 15 квадрата, изолирана с нова дограма и се ползва и за спалня.От Варна съм. Благодаря предварително, надявам се да несъм бил прекалено обстоен

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    София

za varna ti triabva nehto sas medna pita tozi vazduh zimata 6te mu razkaje igrata za 2/3-godini

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

начинаещ2, в този сайт досега не съм виждал подвеждаща информация за цени, модели, снимки, характеристики и др., така че може да им се вярва според мен. На другите линкове, които си посочил има разминаване с фотоси и параметри. Колкото до разликата в цените на един и същи модел в различни фирми, ами въпрос на ценообразуване и привличане на клиенти е.
    На хартия и двата климатика са почти еднакви. Разликата е в дизайна на вътрешните тела, цената (заради промоцията на Шарп) и 5г. пълна гаранция за модела на Шарп. Но днес или вече вчера, в друга тема се спомена, че тази пълна гаранция може да има някакви условия, за да важи.

13. Тук е от
    Jun 2008

Малко по-горе споменавам за една моя "чуденица", изредил съм и няколко модела, вярвам, че който и от тях да "забода" накрая - ще се справи с помещението. Трябва обаче да избера машинки и за две детски стаи. Става дума за блок в гр. Плевен, 3-ти /среден/ етаж, ново строителство, тухла с външ. изолация, 5-камерно ПВЦ, стъклопакета още не е ясен, но до октомври-ноември вярвам, че ще има стотинки за "4 сезона" или нещо от сорта. Ще има газово котле, но по ред причини /и за охлаждане/ искам и "бекъп". Двете стаи са една до друга, с по една външ. стена с прозорец - запад. Едната е 16 кв. м., ок. 40 куб. м., фаворитите към момента са RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6, RAS-B10SKVP-E - Super Daiseikai 3, ASHB09LDC и KIT-E9MKE-3 ETHEREA. Втората стая е 12 кв. м., ок. 30 куб. м., фаворитите са същите, но се чудя дали не идват преоразмерени и дали няма да работят ON/OFF. Дали нещо от сорта на MHI SRK/SRC 20 ZG-S, SRK/SRC 20 ZJX-S няма да е по-подходящо?

Приемам предложения и за другата стая /16 кв. м./, както и за дневната /ок. 27 кв. м., 70 куб. м., запад и юг с големи прозорци - пост 2117/, машини за европейския пазар, нови. Като Ви моля да отчитате, че в по-малките градове /в т. ч. и в Плевен/ дори изредените в двата ми поста модели се считат донякъде за "изхвърляне" и "екзотика" /без Panasonic-а /, но все пак са лесни за доставка, монтаж и - донякъде - за сервизиране...

П.П. За дневната съм оглеждал характеристиките /и отзиви.../ на ASHB18LDC, AWHZ14LBC Nocria, RAS-16SKVP2-E - Super Daiseikai 6, RAS-B16SKVP-E - Super Daiseikai 3, RAS-18SKV2-E - Suzumi+, MHI SRK/SRC 50 ZG-S, KIT-E18LKE-3 ETHEREA, KIT-E15MKE-3 ETHEREA, но още се чудя дали и RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 или RAS-B13SKVP-E - Super Daiseikai 3 няма да са достатъчни?

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

kokovanev, ако имаш финансовата възможност слагай 10-ка Тошиба Дайсейкай 6 в 16м2 и 10-ка от Дайсейкай 5 или 6 в 12м2, при недостиг на $ в малката стая може и Мицубишито. За 27м2 - 13-ка Дайсейкай 6, Панасоник KIT-NE-12LKE, Панасоник Е12LKE/MKE или Фуджитсу 12LDC (ако го намериш).
    Предвид еднаквата цена на 13SKVP2 и Nocria-та и всички останали в този ценови диапазон, бих избрал Nocria.

16. Тук е от
    Jun 2008

12LDC избрахме преди за шурека и за двама колеги, мн. са доволни, но вече няма намиране... 09LDC все още има /май.../ и затова го споменавам, но Е12LKE и NЕ12LKE също ги няма в списъците - поне при човека, на когото разчитам за доставка и монтаж... Дайсейкай 5 също съм попоглеждал, от вс. изброено имат най-нисък минимум /най-малкото.../, но с цените там нещата стават вече "гърбави", та съм "смъкнал мерника" до 3-ката или 6-цата...

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Предполагам искаш да се вместиш максимум в 6К лв. с монтажите?! Искаш и висок клас машини с нисък минимум, тогава в стаите може да имаш от 3 различни марки, за да се изпълни желанието ти.
    Един Дайсейкай 6, едно Мицубиши ZG-S и една Нокриа
    или
    един Дайсейкай 6, един Дайсейкай 3 и една Нокриа, но това при условие, че ти направят отстъпка от около 200лв. за купуването на 3бр. климатици.

18. Тук е от
    Jun 2008

Ох, какво да ти кажа /пиша /, скочих и на гараж, и тук - 5-6 /газ/, там - 5-6 /клими/, бани /2 бр./, настилки /и 2 тераси/, свестен стъклопакет и т. н. - почва да ми идва лееко "нанагорно"... Като мебелите и техниката ще са догодина, ако не и до друга... Посочените от теб варианти са напълно възможни, като някаква "програма максимум" /над 6к/ са ми 3 бр. Дайсейкай 6 или 3, във вариант: 10, 10, 16. После идват вариантите: 10, 10, 13; 10, 10, 14Нокрия; 09LDC, 09LDC, 14Нокрия, същото, но с 18LDC и така - до безкрай /почти/... Опасенията ми са /след дооста четене тук и къде ли не.../ по-скоро от сорта дали 13 Дайсейкай 6 /или 3/ ще смогва с дневната, дали 10 Дайсейкай 6 /или 3/ и 09LDC не идват преоразмерени за малката спалня и недооразмерени - за по-голямата... Ей такива работи...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе