Страница 171 от 238 ПърваПърва ... 121161169170171172173181221 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,551 до 2,565 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от new one
    3. да , вярно е, че касапа ми е предложил Нокриа, но пък други ми предложиха 12 ЛДЦ (аз съм лаик и търся някакво решение - естествено, че ако ми предложат едно и също за 1000 лева разлика, ще избера по-евтиното, при равни други условия)
    И щеше ли да си купиш нещо с 2000-3000лв разлика, при равни други /според теб/ условия? Не мисля. Климатика ти е такъв, какъвто си го избрал. Каквото и да ти бяхме препоръчали, пак щеше да направиш този избор. Година по-късно, нещата са различни.
    Но пък погледни ги от положителната им страна - имаш бонус - климатик за вилата.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    И щеше ли да си купиш нещо с 2000-3000лв разлика, при равни други /според теб/ условия? Не мисля. Климатика ти е такъв, какъвто си го избрал. Каквото и да ти бяхме препоръчали, пак щеше да направиш този избор. Година по-късно, нещата са различни.
    Но пък погледни ги от положителната им страна - имаш бонус - климатик за вилата.
    e, aз точно от тази страна го гледам , но не си прав за извода си - ако "майсторите" и форума ми бяха потвърдили, че този климатик на -15 и мъгла ще се осере, естестшено, че нямаше да го взема. Иначе си прав - получих безценен опит, който ще ми е от полза в бъдеще
    П.С. А и още веднъж - наистина съм благодарен на форума, макр и с компромиси в определени моменти, през останалото време климата си е пушка, а и плазмата е доста добра и макар и глезотия е готино решение

4. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Можеш да продадеш климатика на някой от форума, например Калчефф1. Човекът обича да експериментира. Нали много го хвалят това LDC, да си го слагат. Мисля, че 1000 лева можеш да му вземеш, то за 10 годишни климатици има хора да дават по толкова. И Тошибата, ако я имат де, е с около 500 лева по-ниска цена от миналата година и работата ти е на кантар. Поне вече си гърмян заек и знаеш къде да гледаш. Нали 50% запазваше Дайсекай 6 при -15, сега 44% ли е последно? Слаба ракия е за климатик над 2000 лева.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

но не си прав за извода си - ако "майсторите" и форума ми бяха потвърдили, че този климатик на -15 и мъгла ще се осере, естестшено, че нямаше да го взема.
    И какво точно се случи? При тези условия не са много климатиците, които няма да я свършат тая...

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Можеш да продадеш климатика на някой от форума, например Калчефф1. Човекът обича да експериментира. Нали много го хвалят това LDC, да си го слагат. Мисля, че 1000 лева можеш да му вземеш, то за 10 годишни климатици има хора да дават по толкова. И Тошибата, ако я имат де, е с около 500 лева по-ниска цена от миналата година и работата ти е на кантар. Поне вече си гърмян заек и знаеш къде да гледаш. Нали 50% запазваше Дайсекай 6 при -15, сега 44% ли е последно? Слаба ракия е за климатик над 2000 лева.
    Кой каза, че 6-а серия запазва 50%, винаги сме сочели, че е около 44%.Я кажи някой от твоите ДАЙКИН колко запазва при -15.Ако кажеш, че 3,5 кв при -15 са слаба вода за ТОШО 13-ица 6 серия, я кажи коя е силната вода. Я хвърли едно око тука, да виждаш някъде ДАЙКИН - http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-l...testiraportit/ , http://www.energimyndigheten.se/sv/H...epumpar/?tab=2 .

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

e, aз точно от тази страна го гледам , но не си прав за извода си - ако "майсторите" и форума ми бяха потвърдили, че този климатик на -15 и мъгла ще се осере, естестшено, че нямаше да го взема. Иначе си прав - получих безценен опит, който ще ми е от полза в бъдеще
    П.С. А и още веднъж - наистина съм благодарен на форума, макр и с компромиси в определени моменти, през останалото време климата си е пушка, а и плазмата е доста добра и макар и глезотия е готино решение
    А, бре не се оправдавай - тя любовта е сляпа..., а после кой бил виновен...

Хайде за твое "успокоение" едни срванителни тестове с линкове от edi1 и : "скромен превод" от мен - гледай таблиците коя марка и модел колко запазва при -10 -15 градуса.

8.  

9. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Моите Дайкин-и са по 1500 лева, не са над 2000 лева. Щом Хитачи, което струва 1000 лева при -15 запазва 35% и казвате, че не става, според мен климатик за над 2000 би трябвало да запазва поне 60%. Дайкин-ите ми при -10 са с КОП над 3, което за мен е по-важно. Дните с температури по-ниски от -10 са не повече седмица и то в тъмната част на деня за няколко часа. Лошо, че повече хора се усетиха и почнаха да ги купуват, затова два пъти тази година им вдигат цената.

http://www.daikinsverige.se/pdf/prod...DaikinFVXS.pdf

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от justify
    "скромен превод" от мен
    Чи той... много скромен тоз превод, бе... Хайде, че се отплеснахме... а нещо не мога да смятам проценти.
    http://www.energimyndigheten.se/sv/H...ductTestId=217

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Аруба, повечето машини при -10 са с КОП над 3, че и отгоре.Въпроса е да е ясно на хората, какво прави в големите студове.Не случайно ДАЙКИН дават таблиците си до -10.Ето нещо интересно - http://www.flaktwoods.no/c7e04e67-f1...7-88b327f176ad . http://forbrukerportalen.no/filearch...ekorrigert.pdf тук има тест на ДАЙКИН. http://www.buus.dk/files/pdf/provning.pdf и тук също. http://www.buus.dk/files/pdf/provning.pdf ето още.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Еми щом при -10 е около 65-70%, значи около -15 е минимум 50%. Дори и 40% да е пак е добре. Важното е, че вършат работа. Даже и в Швеция ги дават до -20, което е за същите модели, без да са някакви модифицирани Нордик версии.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Те всичко им е до -20 , само дето не ги купуват твърде .Иначе и нордик си имат FTXL, ама той същия като FTXS, никаква разлика. За работата си прав

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Я то станало готина дискусия и то с образУвателна цел за такива като мен
    Както казах,урока си го научих - трябва да се преоразмери до известна степен и да имаш нисък минимум, затова и като гледам климите, единствено Тошибата се вмества в условието
    Колкото до това какво е станало - нищо, пак си грееше горе-долу (аз по-принцип живея на 20-22 градуса), но просто много тракаше през нощта + леко гадничките вибрации. Ще видим тази зима с тампоните и реално новият монтаж - предишните си бяха оставили ръцете, а ужбяха сред препоръчваните фирми във форума Аз ще съм най-щастлив, ако всичко е ок, нали
    Никъде не видях тест за 12 ЛДЦ, има само за 9-ка, а тя не е точно като 12-ката, нали?

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Чешем си перата Като прибавиш по около 300-400 вата към показателите на 9-ката, ще получиш горе-долу за 12-ицата.Явно не са я тествали.

17. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Ти недей много да вярваш на тези тестове, те са за мерене на пи*ки. То и аз си вземам кафе от Италия, ползвам същата машина като там - ама не става както в Милано например. Може и от въздуха да е.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Никъде не видях тест за 12 ЛДЦ, има само за 9-ка, а тя не е точно като 12-ката, нали?
    Няма тест на 12LD, ама като оразмеряваш "хвърляй" по един небрежен поглед към моя подпис, да видиш как аз съм "оразмерил" fuji/General 12 LD ...

П.П. "Колкото повече, толкова повече.." -Мечо Пух

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе