Страница 169 от 238 ПърваПърва ... 119159167168169170171179219 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,521 до 2,535 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Аз г о имам panasonik ne-12lke наскоро го сложих и мога дати кажа че е много тиха машина и 2 те тела сега при тия външни от около 10 градуса заковава на минимала от 85 вата изработката на пласмасите е много добра няма пукана тракане лично според мен е иключително качествена изработа и не на последно място добрата гаранция предлагана от панасоник 2 години цялостна и 5г за компресора компресорам му е японски на панасоник лично сам го гледал има също много добро пречиатване на въздуха което ме изненада доста като цяло вътрешното тяло е доста тихо дори и на наи силната степен на вентилатора
    Е ако има някои шарп да сподели това е от мен

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Аз г о имам panasonik ne-12lke наскоро го сложих и мога дати кажа че е много тиха машина и 2 те тела сега при тия външни от около 10 градуса заковава на минимала от 85 вата изработката на пласмасите е много добра няма пукана тракане лично според мен е иключително качествена изработа и не на последно място добрата гаранция предлагана от панасоник 2 години цялостна и 5г за компресора компресорам му е японски на панасоник лично сам го гледал има също много добро пречиатване на въздуха което ме изненада доста като цяло вътрешното тяло е доста тихо дори и на наи силната степен на вентилатора
    Е ако има някои шарп да сподели това е от мен
    По какво разбираш за много -доброто пречистване на въздуха???Любопитно ми е да имам представа за пречистването на въздуха от йон генератора???

4. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Ами климатика е сложен в кухнята и като се готви въпреки абсурбатора се испуска миризма и когато климатика е пуснат след извесно време до няколко часа миризмите изчезват преди това бях с беко но при него небеше така и си го обяснявам че системата му за пречистване на въздуха върши работа е не е чудо но се осеща след извесна работа и искючително точно даржи зададения му градус

5. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от new one
    ...иситински съжалявам, че никой не ми го предложи тогава...
    Не ми се рови в старите ти постове, но предполагам си посочил определен бюджет, за да не ти се предложи въпросната Тошиба или PDR-а.
    Панасониците на 200 волта, които Джъсти е посочил е почти невъзможно да се появят в БГ (малко по-назад в темата Сашо също го е споменал). Може и да може за някоя единична бройка, само че на твърде висока цена от порядъка на 5К и нагоре лева. Трябва да газиш парите, за да отделиш такава сума за 25-ца. Казвам го, защото вече съм минал по тоя път и горе-долу съм запознат с някои неща.

6. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Тия сайтове с климатици на 100 волта са тъмна Индия. Не се знае къде, какво или дали изобщо го има. Като питах за Дайкин AN40LRPJ, ми писаха, че този модел го нямали, имали това, което е с цени. Информацията се обновявала на 24 часа. Е хубаво де, ами този Дайкин от един месец е с цена. Писах им, че откакто водим коренспонденция стана седмица, пък Дайкина все си е цена. Спряха да ми пишат.

http://www.clima-services.com/bg/kli...-sarara-novo-/

Намерих го в друг сайт, бургаски, писах им. Стана седмица - няма отговор. В сайта на Димели също го има УДР-а, ама като питах Сашо, се оказа, че и там го няма. Засега нямало доставки на нови, не се знаело и кога ще има. Намерих един силистренски сайт, чакам estqwerty да се включи и да го пращам на място да гледа. Направо е ужас, човек иска да си даде парите - пък няма кой да му ги вземе.

7. Member
    Тук е от
    May 2011

Еди,пак аз,а това SHARP AY/AE-XP12GHR дали ще ми свърши работа.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318271640[/time]_________________________________________________

Сега този модел май е хит SHARP AY/AE-XP12GHR.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318268158[/time]_________________________________________________

И какво ще рече самопочистване,не се свалят филтрите ли или......

8.  

9. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Намерих един силистренски сайт...
    Ако е същия, на който аз съм писал миналата година, отговор не чакай. Даже май им се обаждах на посочените телефони, но никой не вдига.

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Не ми се рови в старите ти постове, но предполагам си посочил определен бюджет, за да не ти се предложи въпросната Тошиба или PDR-а.
    Панасониците на 200 волта, които Джъсти е посочил е почти невъзможно да се появят в БГ (малко по-назад в темата Сашо също го е споменал). Може и да може за някоя единична бройка, само че на твърде висока цена от порядъка на 5К и нагоре лева. Трябва да газиш парите, за да отделиш такава сума за 25-ца. Казвам го, защото вече съм минал по тоя път и горе-долу съм запознат с някои неща.
    Да-а-а за 2000лв +/- 300-400лева.

Ама то не слуша бре.Kaсапа му препоръча фуджицу/фуджи/Генерал 14 Нокрия
    ... и накрая послуша "майстори" от фирми, които "му обещаха", че 12 LD ще се справя с 28 кв.м....

Той климатика му е в 28 квадрата в гр.София, а тогава дайсекай 6 не се произвеждаше...дори и тампони няма, въпреки, че и това казахме ... в тази квадратура който и да е климатик 12-ка към октомври 2010г за 1500-1800лв ще подпръцква и цапа гащите при температури около 0 градуса и под нула градуса.А е хубаво да се уточни, че дрънкането се е получило след като го е оставил/а изключен една седмица зимата при ниски температури и като го пуснал на минусите се раздрънчал ...

П.П. Казано му е:
    -14 Нокрия, той друго взе
    - да сложи тампони, той отново реши, че може без
    - да не изключва зимата климатика, той/тя....

Е, при същата "експлоатация" от жена му и дайскекй, ПДР или летяща чиния също ще се раздрънчат...

Не, че фуджитсу не са бръмкалки, но при такова ползване...никой не му е ... в гащите...

11. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Ако е същия, на който аз съм писал миналата година, отговор не чакай. Даже май им се обаждах на посочените телефони, но никой не вдига.
    Ето го:

http://enercobg.com/bg/shop?page=sho...id=22&vmcchk=1

Поне подовите Дайкин ми бяха вариант, ама и на тях вече два пъти им вдигат цената. Дали да не скачам на Дайсекай 6? 41 килограма за 10-ка е голям магнит.

12. Member
    Тук е от
    May 2011

Sharp AY/AE XP12HR и SHARP AY/AE-XP12GHR каква е разликата освен буквата G и парите естествено....

13. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Тези са други. Аз имах предвид тази фирма.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2007

Моля за помощ.Помещението е 30 кв.м.,всекидневна,южно изложение,вътрешна.Южната стена е стъкло.Изолация-стени и таван са гипсокартон с минерална вата,Пвц дограма.Климатикът ще се ползва за отопление през зимата.Бюджет 2000 лева с монтаж.Клони се към подов Дайкин 35.Добър ли е избора,ще се справи ли Дайкина,има ли други варианти.Става въпрос за град Русе.

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Хайде сложи още малко пари и отнасяй една Nocria 14-ка. Гледам добре си изолиран, но в Русе зимата си е сериозна. Не знам 35-ца дали ще смогне. Пък и за подова машина има някои изисквания, като достатъчно простор пред нея. С подовата 35-ца си на ръба на мощността. В по-големия студ може да клекне. Nocria-та има голям запас и няма да има проблем.

... Ти си познаваш помещението. Имаш добра изолация, може и да се справи машината. Но си на кантар. Аз съм в подобно помещение и нямам проблем зимата.

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от svilen angelov
    Моля за помощ.Помещението е 30 кв.м.,всекидневна,южно изложение,вътрешна.Южната стена е стъкло.Изолация-стени и таван са гипсокартон с минерална вата,Пвц дограма.Климатикът ще се ползва за отопление през зимата.Бюджет 2000 лева с монтаж.Клони се към подов Дайкин 35.Добър ли е избора,ще се справи ли Дайкина,има ли други варианти.Става въпрос за град Русе.
    съседи имаш ли ?
    14-ката от предния пост или убава 12, това което си писал по-добре не или поне не 35-чка.

18. Тук е от
    Oct 2011

Здравейте отново, май не се изразих добре в предишният си пост. Аз не питах дали Дайкина или Мицубишито са по-добър избор, а дали Daiseikai 6 ще работи при температура близка до -15 или малко по-ниска. И ако ще работи до колко ще е ефективен. Тези два климатика просто ги дадох като пример, понеже в ТТ данните им пише отопляват и при -20.
    Аз май разводнявам темата, като пиша през по-големи интервали, но имам възможност да преглеждам форума само вечер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе