Страница 172 от 238 ПърваПърва ... 122162170171172173174182222 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,566 до 2,580 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от aruba_man
    Ти недей много да вярваш на тези тестове, те са за мерене на пи*ки. То и аз си вземам кафе от Италия, ползвам същата машина като там - ама не става както в Милано например. Може и от въздуха да е.
    Е, тези лаборатории не са български, там хората си мерят както се полага.

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Да де, аз дадох пример с отопление на едно помещение преди време. При -15 с два конвектора по 2 kW не можех да направя повече от 12-13 градуса. FTX50GV според това, което му остава също не би трябвало да се справи, но животното си поддържа 22-23 без да се зори. Днес около обяд при + 7 без включен климатик, вътре е 17 градуса, като има 6 хладилни витрини, които топлят. Ако изключа витрините, сигурно ще стане 10-12 градуса. Вие сметнете какви са ми загубите. Затова казвам, който иска нека да си избира климатици по таблици, аз за мене съм си преценил, или казано по друг начин: "Аз избрах, Младши".

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ти недей много да вярваш на тези тестове...
    Интересно защо, когато са онагледени подробно множеството тестове за различни модели, а там в челото на класацията не фигурира модел/марка, която ти притежаваш да не се вярва. По тази логика не трябва да се вярва и на линковете към, които ти ни препращаш, където видиш ли Дайкин са най-най. Все пак става въпрос за "Скандинавия", където всичко е строго регламентирано и стандарта на живот, мисля че е по-добър отколкото в Германия. И там няма 'лабаво, както е и в държавата на която симпатизираш.
    Нищо лично, но съм забелязал, че когато диалога/спора не върви в "правилната" посока, винаги се опитваш да докажеш на другите и на самия себе си, че не си се прецакал с покупката, а точно обратното - те винаги са №1.

5. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз не съм казал, че тези тестове не са верни. Просто там сравняват FD серията на Мицубиши, с подовия Дайкин. Ми да го сравнят с Уруруто. Все едно аз да сравнявам Дайкина с Хитачито. Разликата в цената е повече от 50%. Аз съм бил и в Стокхолм, по-точно 60-80 километра нагоре, в Uplands Vasby, където са къщички. Вярно е, че повечето не предпочитат климатиците на Дайкин, защото си слагат Алтерми. Климатици си слагат по гаражите за да човъркат в свободното си време. Чувал съм, че още по нагоре 500-600 километра има много населени селца, там ако няма газ си слагат климатици. Никога не съм симпатизирал на някоя марка, казвал съм много пъти, че причината да избера Дайкин, е защото миналата година нямаше по-евтина 18-ка, няма и по-евтини от подовите. Наскоро се насочих и към 100-волтовите. Скачам според тоягата.

То може да има и климатик, който запазва 50% при -30, но на мен не ми трябва. Средна температура за януари тук е около нулата, най-много да паднат до -5, -10. Екстремни температури като -15,-20 има не повече от 4-5 дена и то за 2-3 часа през ноща. Виж ако средната температура за месеца е -10, тогава вече е друго.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Ти недей много да вярваш на тези тестове, те са за мерене на пи*ки.
    E не вярвам някой сериозен, дето е решил да си бръкне в джоба,да не предпочете да прочете задълбочено сервизното за модела,или изпитанията на независима лаборатория,а да се хвърля на сляпо каква ''Голяма сила са".

7. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Това, че са "голяма сила" е ясно за всички. Даже и фреонът във вашите машини е измислен и произведен от Дайкин.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2010

А моя си го варя в гаража

10. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Поне обичате да ровите за информация за климатиците, вижте кой е измислил фреона и кой го произвежда и продава на другите марки.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Хладилен агент R410A е създаден от компанията Allied Signal (космическите изследвания, автомобилната и инженерингова компания) през 1991 година. Сега, същата компания е слята с компанията Honeywell. Други производители от цял свят са лицензирани за производство и продажба на R410A, но Honeywell е лидер в качеството и продажбите.

12. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

DAIKIN не само е лидер и най-активен производител, но и родоначалник на климатичната техника в света. Тя по право се счита и за законодател на световно ниво в областта на разработка и серийно производство на оборудване на климатизация. [color=red]Единствено учените на компанията Daikin през трийсетте години успяха да осъществят синтез на фреон.

http://klimafrost.com/index.php?opti..._content&id=46

13. Тук е от
    Feb 2010

През 1928г. Томас Мидгли подпомогнат от Чарлс Франклин Кетеринг открива търсената формула и през 1930 година General Motors и DuPont създават компанията Kinetic Chemical Company. Тази компания е създадена с цел да произвежда фреон ©. Думата фреон е запазена търговска марка на компанията DuPont.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Той фреона за дайкин е с тройна преварка... А иначе Сашо,R410A -тошиба не го ли въвеждат първи в климатиците през 1999г. с модела LDR?

16. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Дайкин, един от големите производители на фреони за климатици от първи Март тази година възнемерява да повиши повечето цени на произвежданите от компанията фреони. Според Дайкин причините за това са непрексънато разтящите цени на ресурсите и въпреки усилията на компанията да задържи цените с търсенето на вътрешни резерви от 1 Март Дайкин ще предлага фреоните за климатици на нови ценис около 30% по-високи.. Възможно е новите цени за фреони да се отразят и върху крайните цени за климатици.

http://klimatici.log.bg/article.php?article_id=97938

Наскоро DAIKIN обяви, че е пуснал в експлоатация VRF климатик, които вместо фреон за хладилен агент използва въглероден двуокис.
    Климатици VRF са конкурентна технология на чилърните системи и обикновено се използват в обекти нуждаещи се от климатизация и вентилация на десетки отделни помещения, всяко със собствени изисквания за контрол на температурата и влажността. Развивайки своите технологии DAIKIN е концентриран към опазване на околната среда и използването на въглероден двуокис в климатици VRF има сериозно отражение за намаляване на замърсяването и глобалното затопляне.

http://www.heatme.info/novini-1.html

С просто око се вижда кой е пионерът в новите технолгии.

То това кой климатик е най-добър или здрав вече е отживелица. Затова всички дават климатици, телефони, телевизори и т.н. да ги произвеждат брятата китайци. Парите вече са в химическата промишленост. Да измислиш технологията и после да я продаваш за милиони.

17. Тук е от
    Feb 2010

Е па мръдни го и малко настрани тва очо за да видиш колко други интересни пионери има

18. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Да де ама,на пионерчето дайкин му е връзвал връзката, някой от саньо,ако ще иде реч,за CO2.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе