Бре, тази Тошиба ще удари в земята Хитачи-то ми.Първоначално публикувано от siji
Бре, тази Тошиба ще удари в земята Хитачи-то ми.Първоначално публикувано от siji
Здравейте!И аз опрях до покупка на климатик.Става въпрос за къща на село.Ще се отоплява една стая 15 кв. + едно коридорче 8 кв. като вратата между тях ще е постоянно отворена.Стаята е с вътрешна изолация на всички стени,три от които са външни.Коридора е с вътрешни стени.Започнах да чета темата,но за 195 стр. трябва да чета до края на седмицата.Бюджета ми постоянно варира.Веднъж не ми се дават повече от 1000 лв,друг път си мисля,че като ще купувам веднъж климатик поне да е хубав и ми се откъсват 1500 лв По важното е,че в най-студените дни няма да стоя в къщата,имам апартамент на газ.Така,че не виждам смисъл да купувам нещо много скъпо.Засега се заглеждам по панасониците като по-евтини и по-точно този модел :http://www.technomarket.bg/products/...cu-e12hke.Но все още не съм чел достатъчно за да имам компетентно мнение,затова ви моля за съвет.Благодаря предварително.Поздрави!
Първоначално публикувано от isimiqlБлагодаря за отговора! А сравнен с Mitsubishi MSZ/MUZ-GE25VA и TOSHIBA Ras 107 SKV-E кой според вас е по-добрия вариант, имайки в предвид, че и в двете стаи ще се спи.Първоначално публикувано от deian
Сега потърсих да видя какво значи това АВАНТ за което питах и видях че е най-ниския клас на тошиба. А най-високия дайсекай. И като гледам моя не е от АВАНТ серията, а от SUZUMI. Значи не е от най-ниския клас, а от средния, нали така. Не се смейте, ако бъркам. Не е 2000лв. но все пак е 1300, а в някои магазини и малко по-скъп. Затова предполагам, че за тези пари трябва да е от средния клас.
Да, СУЗУМИ / сега СУЗУМИ +/е средния за ТОШИБА, АВАНТ е най-ниския им.Добра си е машината, не я мисли.Нали видя какво може в 3 ъти по-големи обеми, от колкото нормално трябва да работи. Я напиши буквичките, дето ги пише на вътрешното или външното тяло да разберем кой точно модел е.
P.S. сега погледнат старите ти постове и пишеш, че машината е 137 SAV-E, значи е АВАНТ.
Това е модела на външното тяло- ras-137sav-e3 . На вътрешното е ras-137skv-e3. Така пише на външното и вътрешното тяло.Първоначално публикувано от edi1
От серията АВАНТ е машината ти.Макар и от най-ниския им клас, ще ти върши работа.
Е, само да върши работа, няма голямо значение. Благодаря на всички Ще пиша как се справя по-нататък на по-студено.
Ще се справи много добре, не го мисли.Нисък клас, ама запазва 50% отоплителна мощност при - 15, около 63% при -10 ,освен това е с ЕТРВ.
Този модел ли обсъждате http://www.technomarket.bg/products/...-107skv-sav-e3
Тази 13-ца,по ли е добра от Mitsubishi MSZ/MUZ-GC 35VA,предлагат ми го за 1410 лв с монтажа,но не знам дали това е климатика за мен.
За мен е по-добър.Малко по-висока мощност при отрицателни температури, много по-добър дефрост.
Искаш да кажеш да купувам Тошибата така ли?
GE35VA може да се намери за 1500 лв с монтаж.