Колеги,
Тек като не можахме да намерим от хубавите Тошиби на 100в, моя приятел реши да си вземе нов климатик.
Сега въпроса е кой климатик да вземе с бюджет до 1300лв с монтажа +- 100лв.
Колеги,
Тек като не можахме да намерим от хубавите Тошиби на 100в, моя приятел реши да си вземе нов климатик.
Сега въпроса е кой климатик да вземе с бюджет до 1300лв с монтажа +- 100лв.
Karfiol това са вносители на Тошиба http://www.ga-clima.com/index.php?menu=7 ако искаш им звънни и ги питай към кого да се обърнеш в Бургас. Така може и да е по-лесно. Иначе виж и в Технополис там продават Тошиба( обаче май само 3-та серия ), но какъв сервиз и тн ще ти предложат май никой не знае.
На нокрия единственото което не ми харесва на този етап е тънката пластмаса , при нагряване се разширява и свива което води до допълнителен шум.
Сега ще се им звънна, по-късно ще ви пиша как се развива сагата. Да може да отскоча и до технополис да разуча как стоят нещата при тях.Първоначално публикувано от eddy
Да, прав си за крайностите. До момента в жилищата, в които съм живяла не се е налагало монтиране на климатици. От малките ми опити за ползване съм на мнение, че ми създават дискомфорт. В колата го ползвам изключително рядко. Когато съм в хотел го пускам и излизам докато охлади или затопли и след това го спирам (там разбира се, в повечето случаи са монтирани евтини модели). Подовия тип ми се струваше по приемлив, но се оказва невъзможен за монтаж... Твърдо съм на мнение, че лъчистите панели ще ми създадат пъти по-голям комфорт при отопление, но за съжаление ще ми струва мин. 4хил. за да купя това, което ми харесва и ще реша само проблема през зимата... В момента съм в голяма лична дилема и бих искала да направя опимален избор, за да не съм разочарована... Благодаря на всички, които помагат
Ps: Помещението е кухня - 14 кв.м, хол - 19кв.м, коридор - 6 кв.м, спалня - 10кв.м, спалня - 8кв.м
здравейте този панасоник Panasonic CS/CU-E09JKE-3 ще се справи ли зимата встая 15 кв-40 куб
желаната тепература е 22-23гр
стаята е на 1 ет в панелка с пвц дограма и изолация на пода
външна е стената само с прозорците
Ще се справи, освен ако стаята не е ледена.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319195648[/time]_________________________________________________
Нямаш по-добър избор от НОКРИЯ-та.Първоначално публикувано от MB
+ и от мен за NOCRIA-14-ка.Няма смисъл от 18-ка.
Хе, само аз ли съм за 24ката... Имайте предвид, че говорим за качествено друга машина, дето почти нищо общо няма с 14 и 18.
Karfiol направи запитване до Powerclima.Виж им сайта.Аз им писах миналата седмица за Тошо 6.В града , където живея го няма.Казаха,че могат да го доставят и монтират с оскъпяване 110 лв.пътни разходи.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1319198253[/time]_________________________________________________
Някаква информация за тоя Тошо TOSHIBA RAS-2519AD
Мите, не мислиш ли, че и това ще свърши работа?!
[img width=491 height=600]https://lh6.googleusercontent.com/-9FxstyxZCqM/TqFeL3jpSGI/AAAAAAAAB50/ubeUoff0jh0/s640/Sanyo%252520SAP-EX56U2.JPG[/img]
Еми той апартамента не е много голям, на снимката е само 79,93м2 та знам ли Май там е по-добре да са 2 машинките, ама ....Първоначално публикувано от Kasap
Касап, спор няма, ама дали има смисъл, при -15 ралзиката идва киловат и половина от 14-ицата при вътрешна 24 градуса /поне по достъпните таблици/.
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):Първоначално публикувано от lav4eto
Охлаждаща мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 3.2), 8530 BTU (2390 ~ 10920)
Консумирана електроенергия: 520 W (155 ~ 830)
COP: 4.81 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 kW (0.7 ~ 4.3), 8530 BTU (2390 ~ 14680)
Консумирана електроенергия: 435 W (170 ~ 1175)
COP: 5.75 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 3.1 kW, 10580 BTU
Консумирана електроенергия: 940 W
COP (средна стойност): 5.28
APF: 5.2 (коефициент на енергийна ефективност за всички режими)
Ми само 10% е по-скъп от 18ка, ама вече компресорчето е скрул, външното тяло е "малко" по-масивно. И некви такива работи.Първоначално публикувано от edi1