Колко е голяма тази стая и на колко градуса го гониш да постига.
Колко е голяма тази стая и на колко градуса го гониш да постига.
Не съм сигурна колко голяма беше, около 20 и няколко квадрата, май... Нагласен е на 24 градуса.Първоначално публикувано от edi1
и къде по точно че тук сме доста вехтошаритеПървоначално публикувано от siji
![]()
Може да ти е смешно, ама на мен вече ми писна и ми се ревеПървоначално публикувано от zzz
И още нещо: в стаята е 21гр. в момента, а климатика работи от 11 часа и заради честите дефрости не може да стопли кат' хората/климатиците/..........
Това значи ли, че е бил спрян, след като работи от 11 часа.Защото ако е така, направо му се взема акъла да догони зададените 24 градуса.Дефроста ти сигурно е на 34 минути и ще ти кажа защо.При тази разлика, която гони ,машината работи към максимум, разликата на температурата на външния обменник и контролната е по-голяма с 3 и повече градуса за повече от 2 минути след 15 минути работа на компресора/ако външната е между -5 и -7/ и затова си включва дефроста.Ако външната е под -7, температурната разлика, която се следи е 2,5 градуса за повече от 2 минути и дефроста е на 27 минути.Такава е програмата.
Определено не искам да съм климатик у siji. Ако съм на мястото на агрегата... перката на макс и беж - у съседите...![]()
siji, разбирам притесненията и яда ти, но все пак темата на този пост е "Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г." А ти вече си избрал, както разбрахме. Ако не съм прав, нека модератор да се произнесе.Първоначално публикувано от siji
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324566556[/time]_________________________________________________
estqwerty , този коментар по моя пост ли е?Първоначално публикувано от estqwerty
valdim - последен вариянт от мен - ще трябват малко повечко пари но НИКОГА няма да те остави на студено.
Sanyo SAP-CMRV1926EH -1250 евро и ще трябват още за две тела. но получаваш върха на сладоледа.![]()
копа на това е 4.21 и топлия дефрост на санйо. + това системата би трябвало да е тихичка.
в бг май цена не знам.
http://www.apothema.gr/Product/5-1-8...gia_Multi.html
estqwerty много ми хареса, ама надали...Вероятно ще се ориентираме към МИТСУБИШИ MSZ/MUZ-GC35VA - 1 бр + MSZ/MUZ-GC25VA - 1 бр (или 2 бр -25VA). А втори вариант Fujitsu ASYA LKC...Първоначално публикувано от estqwerty
От всичко написано от теб и съфорумците (да сте живи, здрави и щастливи всички!) сякаш това е the best value for money, както казват ромите...
Спри да мрънкаш а си ползвай климатика както трябва.137SKV захранва спокойно 80 КУБИКА а не КВАДРАТА и то с добра дограма и изолация.При температура под+5 градуса препоръчително е климатика да работи 24/7 иначе ще ти разскрежава често и няма да ти е топло.Първоначално публикувано от siji
Бе то така, ама моя НЕО както и да го тормозя, бичи яко, и си размразява нормално, даже по-рядко от 25-ка Хитачи.Първоначално публикувано от lavsho
В стая 22 кв. прави от 22 на 27-28 за няма половин час за къпане на малкото, че за банята и трябва една ИЧ картина, ама нещо запецна темата. Изпраскан е на ветрове и дъждове и си праска и хич не му пречи, няма ледове и т.н. дори при големите минуси. Иначе колежката да му помогне на тоя Тошко с една духалка и после да види дали може да си поддържа сам. Дано не е некачествен монтажа, щото на това ми намирисва.
Този твоя Нео е от фабриката на Галанц на стария фреон 22 и представлява пълно копие на старите модели на панасоник. Перфектен климатик за 350-400 лева както се продаваха едно време...Сега трудно може да се намери такъв модел...
На вътрешното пише R407C - 730g. Е и КОП-а му е малко под 3, ама бълва жега яко.
За 300 кинта от ДОМО /лека им пръст! АМИН!/. Един братовчед смъкна 3 ефтини Панасоника, да ги замести с НЕО 12-ки, докато се намираха под 400 лв от ТМ. Брат ми и те ползват 2 такива НЕО 12-ки, но само за охлаждане, щото има яко парно с подово с чешко котле /дето си регулира температурата/ на твърдо гориво.
Здравей valdim, може да избереш и Panasonic CS/CU-E9LKE-3 + Panasonic CS/CU-E12LKE-3.Първоначално публикувано от valdim
Успех!
gnf, благодаря ти за мнението. Ще го имам предвид.Първоначално публикувано от gnf