Страница 233 от 238 ПърваПърва ... 183223231232233234235 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,481 до 3,495 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Колко е голяма тази стая и на колко градуса го гониш да постига.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Колко е голяма тази стая и на колко градуса го гониш да постига.
    Не съм сигурна колко голяма беше, около 20 и няколко квадрата, май... Нагласен е на 24 градуса.

4. zzz
    zzz е офлайн
    Member Аватара на zzz
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    БУРГАС

Цитат Първоначално публикувано от siji
    Искам да го хвърля!!!!!!!!!!
    и къде по точно че тук сме доста вехтошарите

5. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от zzz
    и къде по точно че тук сме доста вехтошарите
    Може да ти е смешно, ама на мен вече ми писна и ми се реве И още нещо: в стаята е 21гр. в момента, а климатика работи от 11 часа и заради честите дефрости не може да стопли кат' хората/климатиците/..........

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Това значи ли, че е бил спрян, след като работи от 11 часа.Защото ако е така, направо му се взема акъла да догони зададените 24 градуса.Дефроста ти сигурно е на 34 минути и ще ти кажа защо.При тази разлика, която гони ,машината работи към максимум, разликата на температурата на външния обменник и контролната е по-голяма с 3 и повече градуса за повече от 2 минути след 15 минути работа на компресора/ако външната е между -5 и -7/ и затова си включва дефроста.Ако външната е под -7, температурната разлика, която се следи е 2,5 градуса за повече от 2 минути и дефроста е на 27 минути.Такава е програмата.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Определено не искам да съм климатик у siji. Ако съм на мястото на агрегата... перката на макс и беж - у съседите...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Може да ти е смешно, ама на мен вече ми писна и ми се реве И още нещо: в стаята е 21гр. в момента, а климатика работи от 11 часа и заради честите дефрости не може да стопли кат' хората/климатиците/..........
    siji, разбирам притесненията и яда ти, но все пак темата на този пост е "Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г." А ти вече си избрал, както разбрахме. Ако не съм прав, нека модератор да се произнесе.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324566556[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    ако ще е обикновен клима - колона - 1500 лв.но кой да е конвенционален ще е шумничък а две малки конвенционалки по-скоро не.
    иначе ако ще играем по ръба на бюджета KIT-E9-MKE-3 две такива. дават ги че са много тихи?
    estqwerty , този коментар по моя пост ли е?

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

valdim - последен вариянт от мен - ще трябват малко повечко пари но НИКОГА няма да те остави на студено.
    Sanyo SAP-CMRV1926EH -1250 евро и ще трябват още за две тела. но получаваш върха на сладоледа.
    копа на това е 4.21 и топлия дефрост на санйо. + това системата би трябвало да е тихичка.
    в бг май цена не знам.
    http://www.apothema.gr/Product/5-1-8...gia_Multi.html

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty
    ще трябват малко повечко пари
    estqwerty много ми хареса, ама надали...Вероятно ще се ориентираме към МИТСУБИШИ MSZ/MUZ-GC35VA - 1 бр + MSZ/MUZ-GC25VA - 1 бр (или 2 бр -25VA). А втори вариант Fujitsu ASYA LKC...
    От всичко написано от теб и съфорумците (да сте живи, здрави и щастливи всички!) сякаш това е the best value for money, както казват ромите...

12. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Влизам да се оплача от моя боклук тошиба!!! Размразява се на 20минути по 10 минути. Искам да го хвърля!!!!!!!!!!
    Спри да мрънкаш а си ползвай климатика както трябва.137SKV захранва спокойно 80 КУБИКА а не КВАДРАТА и то с добра дограма и изолация.При температура под+5 градуса препоръчително е климатика да работи 24/7 иначе ще ти разскрежава често и няма да ти е топло.

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Спри да мрънкаш а си ползвай климатика както трябва.137SKV захранва спокойно 80 КУБИКА а не КВАДРАТА и то с добра дограма и изолация.При температура под+5 градуса препоръчително е климатика да работи 24/7 иначе ще ти разскрежава често и няма да ти е топло.
    Бе то така, ама моя НЕО както и да го тормозя, бичи яко, и си размразява нормално, даже по-рядко от 25-ка Хитачи.
    В стая 22 кв. прави от 22 на 27-28 за няма половин час за къпане на малкото, че за банята и трябва една ИЧ картина, ама нещо запецна темата. Изпраскан е на ветрове и дъждове и си праска и хич не му пречи, няма ледове и т.н. дори при големите минуси. Иначе колежката да му помогне на тоя Тошко с една духалка и после да види дали може да си поддържа сам. Дано не е некачествен монтажа, щото на това ми намирисва.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Feb 2011
    Живее в
    Варна

Този твоя Нео е от фабриката на Галанц на стария фреон 22 и представлява пълно копие на старите модели на панасоник. Перфектен климатик за 350-400 лева както се продаваха едно време...Сега трудно може да се намери такъв модел...

16. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

На вътрешното пише R407C - 730g. Е и КОП-а му е малко под 3, ама бълва жега яко.
    За 300 кинта от ДОМО /лека им пръст! АМИН!/. Един братовчед смъкна 3 ефтини Панасоника, да ги замести с НЕО 12-ки, докато се намираха под 400 лв от ТМ. Брат ми и те ползват 2 такива НЕО 12-ки, но само за охлаждане, щото има яко парно с подово с чешко котле /дето си регулира температурата/ на твърдо гориво.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от valdim
    Здравейте,

Ще бъдем благодарни ако ни предложите 1-2 разумни варианта.
    Здравей valdim, може да избереш и Panasonic CS/CU-E9LKE-3 + Panasonic CS/CU-E12LKE-3.
    Успех!

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от gnf
    Здравей valdim, може да избереш и Panasonic CS/CU-E9LKE-3 + Panasonic CS/CU-E12LKE-3.
    Успех!
    gnf, благодаря ти за мнението. Ще го имам предвид.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе