Страница 191 от 238 ПърваПърва ... 141181189190191192193201 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,851 до 2,865 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

prawler, ето тук го има този Национал:

http://www.clima-services.com/bg/kli...an/cs-50rfx2-/

Аз като се обадих да питам за един Дайкин, ми казаха, че моделите, които са с цени - ги има. Но впоследствие се оказа, че точно този го няма. Като почнах да ги разпитвам кога ще го има, дали ще го има скоро - спряха да ми пишат. Питай ги, ти може да имаш късмет, пък и са ти близо.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2007

Аз не помня колко квадрата ви казах е помещението, но се оказа последно 35 кв.м. с окачен таван на 2.50 - тъй че ако има и други добри варианти, давайте ги, да не се окажат предложените модели големички и да почнат да изключват час по час като конвенционални....?

4. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от prawler
    Кой е Сашо, че гледам Димели нямат представител в Бургас...?
    Сашо = Aleksandars е от форума Със сигурност ще ти го достави и монтира в Бургас, стига да е налична японската Нокриа.
    Нокриа-та няма как да изключва, има 600 вата топлоотдаване на минимум

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от prawler
    Аз не помня колко квадрата ви казах е помещението, но се оказа последно 35 кв.м. с окачен таван на 2.50 - тъй че ако има и други добри варианти, давайте ги, да не се окажат предложените модели големички и да почнат да изключват час по час като конвенционални....?
    Ни бой съ.

Всички които сме ти предложили дотук са върхови модели и са с нисък минимум.Няма начин д а изключват в 35кв.м.(освена ко ги държиш на 16 градуса зимата и на 32 градуса лятото).

6. Member
    Тук е от
    Mar 2010

В тоя ред на мисли не съм сигурен дали не видях една такава нокрия 2-ра ръка в една пловдивска фирма Иначе аз за това помещение бих взел ПДР на Тошиба: http://dimeli.eu/klimatici/toshiba/53-toshiba-402pdr 600 лв по-евтина и поне според мен по-комфортна

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    В тоя ред на мисли не съм сигурен дали не видях една такава нокрия 2-ра ръка в една пловдивска фирма Иначе аз за това помещение бих взел ПДР на Тошиба: http://dimeli.eu/klimatici/toshiba/53-toshiba-402pdr 600 лв по-евтина и поне според мен по-комфортна
    То убу "шъ земеш" ама чел ли си каква квадраТУРА са му джамовете и имаш ли представа как 33кг външно тяло се справя с 35 кв.м. помещение без изолация + 9 кв.м. джамове(поне някакъв такъв спомен имам).

8.  

9. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Абе, верни ли са данните в тоя сайт?? Много мижаво това външно тяло само 33 кила

10. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    То убу "шъ земеш" ама чел ли си каква квадраТУРА са му джамовете и имаш ли представа как 33кг външно тяло се справя с 35 кв.м. помещение без изолация + 9 кв.м. джамове(поне някакъв такъв спомен имам).
    Джъсти подсети ме да ти отговоря януари месец на този въпрос нещо подобно сложихме в подобно помещение и ще чакам да видя как ще се издъни

Джъсти ето ти за ЕДР, те до ПДР-а поне са идентични http://www.daiseikai.com/download/image/catalog.pdf +/- нещо дребно. Не знам но там 70-ките пак са с 36 кила външни пък как се справят не знам, виждам само че имат по 7кв при 2гр пък как го правят не знам, но повярвай ми поне моята Тошиба до момента топли като луда.
    Иначе сте ми много странни, днес се съгласявахте да се вземе климатик с 8кв макс за 60м2, а пък сега такъв с 9,5 за 35 м2 е малък, вече почнах да се обърквам честно казано.

11. Тук е от
    Oct 2007

Без изолация съм наистина, с висок клас дограма и наистина 2 тройни прозореца, които правят към 9-10 кв.м.

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

13,5кг./37кг. - вътрешно/външно.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от eddy
    Джъсти подсети ме да ти отговоря януари месец на този въпрос нещо подобно сложихме в подобно помещение и ще чакам да видя как ще се издъни

Джъсти ето ти за ЕДР, те до ПДР-а поне са идентични http://www.daiseikai.com/download/image/catalog.pdf +/- нещо дребно. Не знам но там 70-ките пак са с 36 кила външни пък как се справят не знам, виждам само че имат по 7кв при 2гр пък как го правят не знам, но повярвай ми поне моята Тошиба до момента топли като луда.
    Иначе сте ми много странни, днес се съгласявахте да се вземе климатик с 8кв макс за 60м2, а пък сега такъв с 9,5 за 35 м2 е малък, вече почнах да се обърквам честно казано.
    Ма нема нищо странно- момата каза че дава 3000лв и то САМО за ПОДОВ дайкин и САМО за едно тяло/климатик.Много тела край нея "не искала да настройва"...
    е аз какво да пряаа.Еми добре.

А prawler Пича има манги.Еми за тея пари иска и да му е топло.Тая тошиба е много добра, но за 35 кв.м. без изолация + 9/10квм. френски прозорци(по спомен) и желание за 24-25 градуса зимъска...

Я виж http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 какво се мъти зимъска у Бургас...

Ако не дай си боже съпругата/приятелката/любовницата му я "нашпори" на 26 градуса защото й е студено, заедно с външното тяло ще отлети и душата на климката бре...
    ...онзи ден една женка писа във форума, че пробвала да изтиска душицата на една тошибка...

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ма нема нищо странно- момата каза че дава 3000лв и то САМО за ПОДОВ дайкин и САМО за едно тяло/климатик.Много тела край нея "не искала да настройва"...
    е аз какво да пряаа.Еми добре.

А prawler Пича има манги.Еми за тея пари иска и да му е топло.Тая тошиба е много добра, но за 35 кв.м. без изолация + 9/10квм. френски прозорци(по спомен) и желание за 24-25 градуса зимъска...

Я виж http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 какво се мъти зимъска у Бургас...

Ако не дай си боже съпругата/приятелката/любовницата му я "нашпори" на 26 градуса защото й е студено, заедно с външното тяло ще отлети и душата на климката бре...
    ...онзи ден една женка писа във форума, че пробвала да изтиска душицата на една тошибка...
    Аз ли немога да чета или пропускам нещо, че 402ПДР няма да се справи с 35м2 без изолация и 9м2 джамове??? Това чудовище може да топли според мен и 60м2 с 15м2 джамове.

Сашо ще ти помогне ако искаш 402 ПДР

16. Member
    Тук е от
    Mar 2010

Ма нема ..............
    http://www.toshiba-living.jp/manual....fw=1&pid=11892 Джъсти ето ти за ПДР, не е 33кг, а 37 както е написал gnf, демек е с 1 кг по-малко от нокрията , но да нокрията е по-мощна:
    http://translate.google.bg/translate...v2_detail.html
    и въпреки всичко продължавам да мисля, че ПДР-а ще се справи и при -10 - 15 разликата с нокрията няма да е огромна, а Тошибата поне според мен е по-доброто от гледна точка на комфорт, а и като цена е по-добро

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

И аз, мисля че Тошибата по-скоро ще се справи, отколкото не, в тази стая. Обаче бих се застраховал с Нокриата, заради повече запас от мощност.
    Комфорта от топленето, с който и да е от двата модела ще е още по-голям, когато се направи някаква изолация. Тогава топлината се усеща по съвсем друг начин (поне за мен) - по-плътна и равномерно разпределена е. 2 стаи с едно и също изложение и дограма, в едната има вътрешна изолация на таван и външна стена, а в другата само външна на малка външна стена. При зададени еднакви градуси, топлината в стаята с вътрешна изолация повече ми харесва. Климатиците са 221 и 281 PDR, съответно в 36м3 и 50м3, 281 влизаше малко по-често в дефрости в сравнение с 221. Само за протокола да спомена, че цяла минала зима и двата работиха под номинал, като имаше дни и нощи с t от порядъка на -15о/-17о, поддържах от 23о до 26о, а всяка вечер за около 1,5ч. 221 го форсирах до 28о.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

Здравейте. Извинявам се за офтопика ама реших да не отварям нова тема за едно ламерско въпросче.Та да ви питам днес идваха за профилактика и като видяха че сам оставил климата на ауто перка и реакцията беше "сакън, немой ойде компресоро-ного се мачи така-тури си го на 1 скорост по-добре".Прави ли са или мога да си го оставя на ауто.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе