На "ауто" си е най-добре. Никой не е по-умен от климатикот!
На "ауто" си е най-добре. Никой не е по-умен от климатикот!
Не са френски прозорците, 2.70 на 1,60 са два броя в стаята, има външна изолация на малка външна стеничка.
Блокът има фасадни плочи каменни на 30+ години, които никой все-още ме е рискувал да изолира, а сме над 100 семейства в блок с 11 входа, просто има опасност да паднат. Стените са 35 см. не е толкова зле работата, отвътре имам фибран 1 см, но не мисля, че е нещо особено като изолация, по-скоро беше за изглаждане
:Моите машини освен АУТО на турбината ,друг режим не знаят вече години.Оставяй си я на АУТО, не ги слушай.Първоначално публикувано от cynic
prawler, 402ПДР според мен ще се справи без проблем с помещението, ТОШО-вците от този клас са чудовища.
Здравейте момчета,
Ентусиазма ми за подов климатик се изпари . Вчера идва човек на оглед и каза, че няма шансове за монтаж на подов на пода...тъй като нивото на апартамента е 20см под нивото на терасата, а от външната страна около целия апартамент има допълнителен трегер с дебелина 30см, височина 35 см + покривни изолации (10-15 см) + ламаринена общивка и според него няма да може да се пробие (заради арматурата), за да се отведе под наклон маркуча за конденз. Възможен бил монтаж най-малко на 80-90см от пода в помещението, с което се обезсмисля покупката му). Той ме насочи към стенен Fujitsu General AWHZ18LB (Nocria).
Моля за Вашето компетентно мнение за казаното от монтажника, за предложения модел и евентуално други добри модели за стенен монтаж (необходимо е вътрешното тяло да не е по-широко от 90см.)
Предварително благодаря на всички.
P.S. Относно дебелината на външните стени на жилището - първите 60 см от пода са над 65 см (заради допълнителния трегер) а нагоре са над 35 см.
За модела НОКРИЯ спор няма, че е великолепна машина, но 14-ицата ще ти върши същата работа.Относно това, дали може да се монтира подов, хорака, които монтират, могат д акажат, дали конструкцията е пречка или не.
Според консултанта, с 14 няма да постигна комфорт и ще се затормозява машината (все пак искам да топля и две малки спални към основното помещение). Nocria тиха ли е? Показателите за шум на daikina баха доста по-добри, по моето некомпетентно мнение. През какъв период трябва да се подменят филтрите?
Слагай смело FUJITSU AWYZ14LB NOCRIA, машината е отлична.
Нещо се обърках, май . Вчера всички казвахте, че Daikin FVXS50F няма да се справи, консултант ми препоръча Nocria 18, а сега ме насочвате към 14??? 14 няма ли да е малка????
На практика Нокрия 14 и 18 са еднакви, само дето 18-ката е софтуерно напъната да извади някой и друг ват в повече от 14-ката. Затова ти казваме че 14-ката е достатъчна.
редакция - освен това Нокрията е 14 на охлаждане, на отопление е поне 18
Норкия 18 и 14 в режим на отопление са идентични, разликата основната би трябвало да е в режим охлаждане и двете машини са с еднакви външни и вътрешни тела 39/13,5кг - http://www.bulclima.com/products/kli...ici-stenen-tip Тя и разликата в цената е показателна, ти си решаваш какво да вземеш, ако ще ти е по-спокойно и ще важи гаранцията дай ги тия 350лв отгоре, да не викат после ако нещо се случи машината е малка за помещението.
П.С rist ме е изпреварил
Да, вероятно ще ми бъде по-спокойно ако взема 18 - тези 20 кубика в повече по книжка може да окажат решаващи в моя случай.... Вътрешното тяло се монтира високо до тавана или на отстояние от него??? Самопочистващи филтри - означава ли, че не се подменят и почистват изобщо ръчно, или се налага такава процедура през определен период? Вътрешното тяло на nocria не е ли много грубо и грозно... съвсем определено за мен Mitsubishi electric MSZ-EF50VE(W/B/S) има доста по-добър външен вид - мнение за него?
18 е безмислена покупка, ама ти май не обичаш да се вслушваш много в съветите, които ти се дават.
Ако искаш да си наистина спокойна, вземи си FUJITSU AWYZ24LB NOCRIA.
Вземай си НОКРИЯ-та.МЕ е дизайнерска машина, с нелоши показатели - при -10 запазва 71% отоплителна мощност, но не може да се мери с НОКРИЯ по изходяща мощност.Ако купуваш само по дизайн, вече избора е твой.
Взимай нокрията 14-ка.Ще смогне.От по-голяма нокрия няма файда-тя твоята схема е за малък хол 20/23 квадрата +2 спални(8+11 квадрата) + коридор.Първоначално публикувано от MB
Просто няма смисъл да даваш повече пари за 18-ка Нокрия.
Изобщо май си човек на крайностите- заявяващ, че 1000% няма да си купиш друг освен подов климатик и ако се наложи друг вместо него ще са инфраред панели, сега правиш точно обратното ...
От мицубишито няма смисъл- хубава машина е и може би да е малко по-тиха от Нокрията, но е по-слаба в режим отопление и няма екстрите на Нокрията- самопочистващи се от прах филтри.
Ако бях на твоето място нямаше да си харча парите за 18-ка Никрия, а за 14-ка.Ти ли качва снощи схема на апартамента??Ако си ти просто няма смисъл от 18-ката-по разположението иквадратурата на стаите 18-ката няма да помогне спалните да се отопляват по-добре отколкото с 14-ката.
Към настоящия момент дори и тошиба нямат в този ценови диапазон да предложат кой знае какво -16-ката им дайсекай 6 е мощна почти колкото 13-ката.Няма смисъл.
Ако си решила да харчиш над 3500лв, тогава друг въпрос.
Здравейте отново! Да споделя сблъсъка си с бургаските фирми. Положението за сега е отчайващо. На едно място ми казаха че Дайсекай 6 нямало и трябвало да има заявка за поне 50 бройки за да го поръчат. Предложиха ми 5-та серия за 2400 лв с монтажа, което за мен е неприемливо. На друго място ходих да потърся Mitsubishi Heavy, SRK/SRC 20 ZJX-S, там пък ми казаха че за 12 кв.м не ставал и щял да се мъчи и започнаха да ми предлагат електрик някакъв на примоция. Утре продължавам, но не се надявам на нещо по различно.
Та ако някой е запознат с бургаския пазар на климатици да подскаже кой в града може да ми продаде дайсекай 6 и да ми го монтира.
Благодаря преварително!