Страница 201 от 238 ПърваПърва ... 151191199200201202203211 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,001 до 3,015 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Предлагам на всички разумни хора да постъпят като aruba_man и да не си купуват горепосочените от него модели .

2.  

3. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

Аз ако имах 1000 лева за климатик, определено щях да си го купя. Не виждам конкуренция в този ценови диапазон.

4. Тук е от
    Oct 2007

Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от prawler
    Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно
    мисля че ти трябва траф задължително - с новите промени по ел мрежата в българия +-10% волтажа мисля че в рамките на нормативното и нормалното може да стигне 265 волта.
    предполагам японците като са го правили дори този климатик не са мислели за това че някой ще му пусне близо 300 волта.
    но все пак може и да не му сложиш нали ще е гаранционен - ако искат после да ти го оправят.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Преди години когато монтирвах втора употреба имаше недостиг на трафове и често ги крадяха тогава за първи път пуснах два климатика 200волтови на 220 и работят и до днес така.

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от prawler

Слагай задължиелно трансформатор.Имаше едно момче с един саньо 45-ца за 28 квадрата и на него така му бяха монтирали и климатика не топлеше.

Да не се циганят за един трансформатор! И май пак бяха термо**** .

За такива пари не трябва да има пропуск.

Ще ти дадат ли превод за дистанционното???

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте, трябва да избера подходящ климатик за 3 свързани помещения /климатика ще е монтиран в коридор и ще духа централно към входовете на другите две помещения/ Общата площ е около 40 кв.м., няма санировка, дограмата е ПВЦ.

Засега съм се спрял на ето това http://powerclima.com/index.php?page=details&id=188

Гледам и по-евтини варианти, но при тях май консумацията ще е доста по сериозна http://powerclima.com/index.php?page=details&id=83

Моля посъветвайте ме се конкретни марки и модели, тъй като нищо не разбирам

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Възможно, най-лошия вариант избираш. Помисли за два климатика - в двете помещения. А коридора... колкото се стопли.

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Възможно, най-лошия вариант избираш. Помисли за два климатика - в двете помещения. А коридора... колкото се стопли.
    Съгласен с Касапа-две е повече от едно.Ако пък твърдо си го решил този вариант погледни и тази AWYZ 18LBC Нокриа,най вече заради по силната и струя,е и в бонус ще имаш винаги добро течение, ако трябва да топлиш и трите помещения.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Искам скица за да ти кажа колко абсурдна е идеята ти, преди да си я реализирал.

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

върви поцигани се малко и вземи два климатика - все пак ще ходят на един монтаж може да смъкнат някой лев.
    комфорта ще е много по-добър.
    аз сега ще слагам втори клима защото направих като теб.
    и дори може би трети защото този ми идва много голям.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Искам скица за да ти кажа колко абсурдна е идеята ти, преди да си я реализирал.
    И аз съм на това мнение че е абсурдна. Скоро направих точно такъв монтаж казах им че не е добре но нямах желание да споря с клиента нека сам се убеди че не се получава. То ако беше така от теца щяха да слобат един голям радиатор в коридора вместо да се слага във всяка стая.

16. Тук е от
    Feb 2004

Привет на всички,
    Имам нужда от съвет за климатик. Живея в блок на последния пети етаж, стаята е външна с дограма и вътрешна изолация, квадратура - 15 кв., 38 кубика. Стаята е за деца. Климатикът ще се ползва предимно за отопление. В апартамента се използва локално парно, но поради заетост искаме да има една топла стая за децата, докато ни няма. Финансовият бюджет е около 1500лв.
    Благодаря предварително!

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

kingfisher, този модел Mitsubishi MSZ-GE25VA се очертава като хита на сезона за съотношение цена/качество,а и ще ти останат и средства от бюджета.

18. Тук е от
    Jun 2007

Здравейте,
    и аз ще си слагам климатик в стаята - ~20кв.м. (~50куб.м.), тухла, с две външни стени и стара дървена дограма. Климатика ще е на изплащане и се чудя между изплащане за една година Mitsubishi MSZ-GE25VA или да се напъвам да изплащам две години Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6?
    Като гледам капацитета на отопление и на двата е 3.2, а по някакъв калкулатор, който намерих тук във форума, за моята стая ми изкара 3.15. Ако тези двата няма да могат да отопляват стаята заради дограмата, от разликата в цената с по-голямата Toshiba RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 мога да се напъна да сменя дограмата...
    Ще съм благодарен на всякакви идеи

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе