Предлагам на всички разумни хора да постъпят като aruba_man и да не си купуват горепосочените от него модели .
Предлагам на всички разумни хора да постъпят като aruba_man и да не си купуват горепосочените от него модели .
Аз ако имах 1000 лева за климатик, определено щях да си го купя. Не виждам конкуренция в този ценови диапазон.![]()
Ще слагам Тошиба УДР-402 в понеделник - дайте препоръки за спазване при монтажа, за да работи оптимално машинката - траф да изискам ли? Твърдят ми, че на тия от 200 волта не се слагал и си вървели безпроблемно
мисля че ти трябва траф задължително - с новите промени по ел мрежата в българия +-10% волтажа мисля че в рамките на нормативното и нормалното може да стигне 265 волта.Първоначално публикувано от prawler
предполагам японците като са го правили дори този климатик не са мислели за това че някой ще му пусне близо 300 волта.
но все пак може и да не му сложиш нали ще е гаранционен - ако искат после да ти го оправят.
Преди години когато монтирвах втора употреба имаше недостиг на трафове и често ги крадяха тогава за първи път пуснах два климатика 200волтови на 220 и работят и до днес така.
Първоначално публикувано от prawler
Слагай задължиелно трансформатор.Имаше едно момче с един саньо 45-ца за 28 квадрата и на него така му бяха монтирали и климатика не топлеше.
Да не се циганят за един трансформатор! И май пак бяха термо**** .
За такива пари не трябва да има пропуск.
Ще ти дадат ли превод за дистанционното???
Здравейте, трябва да избера подходящ климатик за 3 свързани помещения /климатика ще е монтиран в коридор и ще духа централно към входовете на другите две помещения/ Общата площ е около 40 кв.м., няма санировка, дограмата е ПВЦ.
Засега съм се спрял на ето това http://powerclima.com/index.php?page=details&id=188
Гледам и по-евтини варианти, но при тях май консумацията ще е доста по сериозна http://powerclima.com/index.php?page=details&id=83
Моля посъветвайте ме се конкретни марки и модели, тъй като нищо не разбирам![]()
Възможно, най-лошия вариант избираш. Помисли за два климатика - в двете помещения. А коридора... колкото се стопли.
Съгласен с Касапа-две е повече от едно.Ако пък твърдо си го решил този вариант погледни и тази AWYZ 18LBC Нокриа,най вече заради по силната и струя,е и в бонус ще имаш винаги добро течение, ако трябва да топлиш и трите помещения.Първоначално публикувано от Kasap
![]()
Искам скица за да ти кажа колко абсурдна е идеята ти, преди да си я реализирал.
върви поцигани се малко и вземи два климатика - все пак ще ходят на един монтаж може да смъкнат някой лев.
комфорта ще е много по-добър.
аз сега ще слагам втори клима защото направих като теб.
и дори може би трети защото този ми идва много голям.
И аз съм на това мнение че е абсурдна. Скоро направих точно такъв монтаж казах им че не е добре но нямах желание да споря с клиента нека сам се убеди че не се получава. То ако беше така от теца щяха да слобат един голям радиатор в коридора вместо да се слага във всяка стая.Първоначално публикувано от deian
Привет на всички,
Имам нужда от съвет за климатик. Живея в блок на последния пети етаж, стаята е външна с дограма и вътрешна изолация, квадратура - 15 кв., 38 кубика. Стаята е за деца. Климатикът ще се ползва предимно за отопление. В апартамента се използва локално парно, но поради заетост искаме да има една топла стая за децата, докато ни няма. Финансовият бюджет е около 1500лв.
Благодаря предварително!
kingfisher, този модел Mitsubishi MSZ-GE25VA се очертава като хита на сезона за съотношение цена/качество,а и ще ти останат и средства от бюджета.
Здравейте,
и аз ще си слагам климатик в стаята - ~20кв.м. (~50куб.м.), тухла, с две външни стени и стара дървена дограма. Климатика ще е на изплащане и се чудя между изплащане за една година Mitsubishi MSZ-GE25VA или да се напъвам да изплащам две години Toshiba RAS-10SKVP2-E - Super Daiseikai 6?
Като гледам капацитета на отопление и на двата е 3.2, а по някакъв калкулатор, който намерих тук във форума, за моята стая ми изкара 3.15. Ако тези двата няма да могат да отопляват стаята заради дограмата, от разликата в цената с по-голямата Toshiba RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 мога да се напъна да сменя дограмата...
Ще съм благодарен на всякакви идеи![]()