Само да вметна за тези условия от Дайсейкая нека е 10-ка. Много са мощни и 13-ката ще работи кофти, както при мен 10-ката работи на on-off.
Само да вметна за тези условия от Дайсейкая нека е 10-ка. Много са мощни и 13-ката ще работи кофти, както при мен 10-ката работи на on-off.
u-ray
За това ти говорех
MegaПървоначално публикувано от Mega
Хаха, Deian е дал и други модели, аз само отбелязвам за този, че ми е пред очите и не само той.
Бих сложил към списъка и Mitsubishi Heavy SRK/SRC 25ZJX-S
Дадох 13-ката, защото човекът казва, че сега без отопление е 10° в стаята, а навън не е особено студено. Няма съседи, съседните стаи не се топлят. За редова 9-ка/10-ка определено не е, за висок клас... може и да стане номера.
Знам идеята ти Deian и я уважавам Затова давам само високия клас да са по-малки. Принципно си е нужен оглед де, но досега се оказва, че машините от висок клас не се затрудняват в такива ситуации.
Това им е хубавото на машините от висок клас-имат висок резерв от мощност при необходимост,и достатъчно нисък минимум,да поддържат при по топло време.Първоначално публикувано от Mega
То като ''баба знае две и двеста''.
deian, благодаря!Първоначално публикувано от deian
Сега се загледах в промоциите в техно- магазините.
HITACHI RAS/RAC-E14H3 - 1000 лева с монтажа. (14h2 е 900 лева без монтажа).
TOSHIBA RAS-137SAV/3-E - 1350 лева с монтажа.
Някой от двата струва ли си?
Бюджетът скача малко - около 1200-1300 лева с монтажа. В момента Fujitsu-то ни е на 24 градуса през деня и около 21 през нощта.
VeleV.Klima, благодаря за предложението, но искам да го има наличен в Пловдив, за да го видя.
Bird, не разбрах - за малката или голямата избираш в момента? Ако си взел решението да местиш LCC-то в голямата, то според мен за сега няма по-добро за малката от това, което ти предложих.
В момента търся за малката стая (детската), но след като преместя LCC-то, пак трябва да търся климатик за сегашния хол.
Остави си ЛЦЦ то в хола и вземи се обади на човека дето ти дадох има го налично това хитачи а и цената е промо сега. Няма да съжаляваш и за качеството на монтажа и за машината.Първоначално публикувано от Bird
Ъ-ъ-ъ, я пак, че не разбрах! Да си вземе от НЕтоплещите Хитачи, за които ти разубеждаваше(според твоите постове) своите клиенти, че са вятър работа?!?!?! Ужас! На къде отива този свят?!Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Аз не му предлагам това хитачи от маркета защото това знам как работи.
VeleV.Klima предлага този модел - Hitachi RAS/RAC-25FH6.
Все още разглеждам плюсовете и минусите на предложените модели от него и от deian. Ще почета още малко и ще реша до няколко дена.
Това Хитачи е с единичен топлообменник. При минусови температури може и да не е много икономичен. По-добре 100 лева отгоре и 35-цата:
http://www.climashop.bg/climatic/cat...l#.TupJnDU9WoU
Аз имам същия, само че произведен за ТехноМаркет и топли като змей 27 м2 панела, последен етаж, разхода му януари от порядъка на 40-50 лева с всички дни под нулата. Аз бих избрал него.
Здравейте, много ви моля за съвет... Значи става въпрос за дневна и трапезария в едно. Квадратура - 34м2. С външна изолация навсякъде, с многокамерна ПВЦ дограма е навсякъде жилището. Досега и все още се отопляваме с камина с водна риза. Но вече хамалогията ми идва в повече и се замислям за един климатик. Идеята е да се отопляваме с него, като няма да е проблем в най-големите студове да се припалва и каминката- все пак си е жив огън..... :rolleyes: Та дайте идея за читав климатик, бюджета е около 2000лв. , не знам дали ще свърши работа, но съм се насочил към Фуджитсу Нокриа 14-а......Ще свърши ли работа? Става въпрос за София.