Не, и той по инструкция до -5, но е доста мощна машина. Е...НКЕА серията е до -15.
Не, и той по инструкция до -5, но е доста мощна машина. Е...НКЕА серията е до -15.
Мамицата им що лъжат така ве....китайски ли са всички пак,за хитачитата пак същата работа ли е.Първоначално публикувано от valen1
ТЕ...НКЕ серията е малайзийска, Е...НКЕ също.ХИТАЧИ са от китайския завод.Но това, от къде излизат, не е чак толкова важно.Затова се гледат сервизните на машините.търговците пишат каквото им падне.Е12НКЕ запазва 86% мощност при -5 градуса.ТЕ12НКЕ запазва 52%.За учудване ТЕ9НКЕ запазва 77%.
... Не разбрахте ли, че машините на Pansonic с означние до -15 просто имат нагревател на компресора. Тоест всички работят до -15, кои по-добре, кои по-зле. Просто е добре да не се спират.
И това го казва кой, търговецът дето ги продава и монтира. А дали наистина е така и дали няма разлики в програмата между тези до -5° и -15°. Производителят е написал за какви температури е предвиден модела. Абсолютно всеки климатик може да работи до -15°, ама дали е правилно и безопасно.Първоначално публикувано от Mega
Има ли тук някой, който може да покаже при тези модели какво става с отдаваната мощност при -15°, производителят не знае какво става нито сертифицираните лаборатории знаят, защото не тестват уред извън параметрите в които е предвиден да работи.
Еди какви са параметрите/запазване на мощност/ за Hitichi RAS d10EX3?
Според вас може ли да се използва за стая 16м2 /Н2,60 с 2 външни стени/ ЮИЗ- Ю/ и добра изолация.
Благодаря предварително !!!
Ето за Е12HKEПървоначално публикувано от valen1
Sevo, като представител на Panasonic нееднократно е обяснявал, защо и как се обозначават машините до -5 или до -15. Просто такава е политиката на фирмата.
Valen1, ако в предния си пост имаш предвид мен като търговец на Panasonic, то не си прав. Тази марка я продавам най-малко, а когато я продавам продавам само ТОП модела.
Да де, графиката е за НКЕА модела, не за НКЕ.Ето двете сервизни - http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...-te9.12hke.pdf , http://www.kaelte-bast.de/dateien/pa...-e9.12hkea.pdf .Първоначално публикувано от Sevo
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321612896[/time]_________________________________________________
Ето тук можеш да видиш - https://forum.setcombg.com/index.php/topic,52997.0.html отвори файла и търси за 10WX8.При добра изолация може да се използва, но за повечко отоплителна мощност за температури поз -10 градуса си вземи 14-ицата.Първоначално публикувано от komp12
Принципно си прав Edi1, HKE е до - 5 по каталог. Но 12 000 Btu с мощност почти 4 kW при -5 на мен ми се вижда добра.
Разликата между HKEA и HKE не е в хладилната част.
TE12HKE не е близо до E12HKE (от сервизните които си приложил). Но E12HKE е много близо до E12HKEА. Само един нагревател ги различава.
В графиката на TE12HKE при -5 мощността му е само 2.2 kW.
В графиката на E12HKE при -5 мощността е 3.8 kW. което подозрително много наподобява графиката на E12HKEА при -5 (4.2 kW)
Да, базата на Е..НКЕ и Е...НКЕА e една и съща, затова графиките са почти еднакви до -5.Има разлики само в топлоомбенника на вътрешното тяло и в софтуера естествено, като изключим нагревателя.ТЕ...НКЕ е вече друг по-нисък клас машина.Аз например не мога да си обясня, защо ТЕ9НКЕ има много по-добри показатели от ТЕ12НКЕ, ама това само инженерите на ПАНАСОНИК могат да го кажат.
Абсолютно прав си Edi1.
Идеята ми беше, наистина ли хората очакват от машина запазваща 80% от капацитета си при -5 да се сгромоляса със страшна сила при -10? Разбира се че не. Панасоник имат своя логика да пишат по кашоните "Работи до -5", но специално този климатик ще работи като пчеличка до -10 без проблем.
В тех. документация изпитването на Panasonic изпитванията са до температурата, до която се предназначени.
Е...НКЕ и при -15 си мисля, че няма да има никакви пробелми, ако правилно е оразмерен.Първоначално публикувано от Sevo
Стига сте се опитвали да пробутвате твърдението, че само някакъв си нагревател на компресора била разликата между тези до -5° и -15°, защото не е така.
Моделът до -15° CU-E12HKEA е с EEV, докато другият до -5° CU-E12HKE е с капилярка. Външните тела са с различни килограми, количество на фреона е различно, компресора е различен и по-нататъка не ми се търсят повече разлики.