Страница 217 от 238 ПърваПърва ... 167207215216217218219227 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,241 до 3,255 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

... А между Е12-LKE и E12LKE-3 каква е разликата? Единия го дават до -5, другия до -15? Аз съм ги гледал?

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сега се загледах и аз, наистина има разлики.Пък и цената е с 1000 лева повече на Е...НКЕА.Но и Е...НКЕ ще му свърши работа за неговото помещение, бюджета му е около 1000 лева.

4. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте,

Мисля да си закупя 2 климатика - за хола и за спалнята като идеята е да се отоплявам с тях зимата (принципно тръгнах да си купувам още преди около месец, но не бях в Бг известно време и затова чак сега..). Тъй като нищо не разбирам, попрочетох малко, което не помогна много, та ако може да помогнете..

Холът ми е 40 кв.м., а спалнята 12 кв.м. Височината е 2.5 м, което прави 100 куб.м. за хола и 30 куб.м. за спалнята.

Разглеждах оферти по някакви сайтове и това това ми изглежда добре за хола - http://klimatici.biz/%D0%BA%D0%BB%D0...-ftxn-50k.html
    Достатъчен ли ще ми е за хола? Добра ли е офертата? Ако някой може да ми препоръча нещо по- добро, ще бъда благодарен, не е проблем да дам и повече пари, стига да си заслужава откъм цена/качество (е, все пак няма да стигна до някакви супер скъпи де..).
    За малката стая не съм разглеждал много и всякакви предложения са добре дошли. И за там идеята ми е нещо среден клас - да не е от най- евтините Мидеи и ала бала, но и да не е от най- скъпите..
    Доста неясни изисквания, но както казах, не разбирам и затова не знам какво да търся

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Cheers,
    kotsebotse

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Ето виж

6. Тук е от
    Oct 2007

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    Стига сте се опитвали да пробутвате твърдението, че само някакъв си нагревател на компресора била разликата между тези до -5° и -15°, защото не е така.
    Тогава моля те и ти не се опитвай да пробуташ твърдението че работи само до -5.
    Не са много 12000 Btu на пазара климатици за 1000 лв с 3.8 kW при - 5. Аз гарантирам че ще работи до -15. Ако не работи при добре оразмерено помещение, ще върна парите в двоен размер!

7. Тук е от
    Apr 2009

@justify, благодаря и се извинявам, че не съм видял тази тема.

1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?

За жилищно

2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?

За двете, с приоритет за отоплението

3. Каква е:

а) квадратурата и кубатурата на помещението;

Стая 1 - 40 кв.м., 100 куб.м.
    Стая 2 - 12 кв.м., 30 куб.м.

б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);

ПВЦ, стъклопакетът не съм сигурен какъв е

в) квадратура на прозорците;

Не знам точно, мога да измеря довечера и да допълня

г) изложението на помещението;

Стая 1 - запад/югозапад
    Стая 2 - юг/югозапад

д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?

Втори етаж над партера

е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;

Стая 1 - хол + кухненски бокс (не са разделени от нищо)
    Стая 2 - спалня

ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?

Апартамент

4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо

София, кв. Витоша

5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?

22-23 градуса (гаджето ще иска поне 25 сигурно )

6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?

Тук не съм убеден какво трябва да напиша, няма допълнително слагана изолация, но иначе мисля си е изолирано, той блокът е на 5 години

7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?

В хола има всичко - фурна, пералня, хладилник, съдомиялна и т.н.
    В спалнята няма нищо.

8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.

Нямам определен бюджет, търся нещо среден клас, добро откъм цена/качество. Да кажем, гледайки цените, че едва ли ще дам повече от 3-4к, но знае ли човек..

9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?

Ще се отоплявам с тях зимата, така че май трябва да отговоря до всякаква

10. Имате ли съпруга kiss приятелка laugh -отговора само на този въпрос е по желание на питащият.

Имам приятелка

Не видях някъде да се пита, но все пак да кажа, ако е от значение, че апартаментът е тухлен

Cheers,
    kotsebotse

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Стая едно:

вариант 1 дайкин FTX71GV

варинат 2 саньо SAP-DK56U2

вариант 3 фуджитсу

стая 2:
    - хитачи ras-rac-d14ex3

10. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Аз съм за:
    стая 1-100м3 http://powerclima.com/index.php?page=details&id=107
    стая 2 - 30м3 ако има кинти това --- http://powerclima.com/index.php?page=details&id=186 или това http://v-clima.com/prod.php?id=klima..._hiperinvertor
    ако е по скромен бюджета може и предложението на justify: http://www.technomarket.bg/products/...ras-rac-d14ex3

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от kotsebotse
    Не видях някъде да се пита, но все пак да кажа, ако е от значение, че апартаментът е тухлен

Cheers,
    kotsebotse
    Следователно може би е построен с гръцки тухли на които дюбелите за захват на външното тяло много трудно хващат.

Странното е че аз живея в същия квартал при същите условия и този който е правил анкетата може би е пропуснал въпроса имаш ли съседи, които използват отопление? Някой апартаменти в този квартал не са населени и това предполага по-големи загуби към неотопляеми помещения. Лично аз предприех крути мерки срещу моите съседи тази есен и си купих дебели килими, тъй-като ми омръзна да ги топля и тях.

Иначе офертата с китайския климатик на Дайкин не е много добра, ако целта е ниски цени, защото един климатик SANG идва от същото място, но е с няколкостотин лева по-евтин.

Все пак може да се поогледаш за нещо по-добро ( без да гледаш моя апартамент щото моя климатик е единствен в квартала, ама това е поради други причини

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

е как на 12м2 14-сето на хитачи - защо не 10-ката?

иначе за голямата стая само нокриата.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Защото:
    -има приятелка
    -приятелката иска поне 25 градуса
    -жилището е в Сф, квартал Витоша
    -ще отоплява с него зимата и иска да издържа на всякаква външна температура в режим отопление(разбирай да държи 25 поне, за да "не го сложат" постоянно на 30 зададени градуса)...
    -е над партера, а последният по правило е студен...
    -не си знае квадратурата на прозорците

П.П. А ти защо питаш след 23'00 чЕса??? при положение, че:
    мнения след 23:00 чеса - моля не ги вземайте сериозно.

14.  

15. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Джъсти, все ги подпитваш дали имат приятелки-да не си се специализирал в бракоразводните?

п.с.шегичка

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Джъсти, все ги подпитваш дали имат приятелки-да не си се специализирал в бракоразводните?

п.с.шегичка

И аз не знам, ама все за тях ме търсят най-много. .Та по принуда-доброзорлен е било както казваше един корифей за една точно определена ситуация между мъж и жена...

17. Тук е от
    Apr 2009

Благодаря ви за предложенията.

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Защото:
    -има приятелка
    -приятелката иска поне 25 градуса
    -жилището е в Сф, квартал Витоша
    -ще отоплява с него зимата и иска да издържа на всякаква външна температура в режим отопление(разбирай да държи 25 поне, за да "не го сложат" постоянно на 30 зададени градуса)...
    -е над партера, а последният по правило е студен...
    -не си знае квадратурата на прозорците
    Приятелката ми обича малко по- топло, но все пак няма да правим сауна А и това по- скоро важи за хола, в спалнята ходим само за да спим и там ще се ползва само през нощта и идеята е да поддържа нормална температура.
    Втори етаж над партера имах предвид, че под мен има един жилищен етаж, не съм точно над партера, съседите се отопляват мисля също с климатици.
    Квадратурата на прозорците е:
    Стая 1 - 11.5 кв.м.
    Стая 2 - 3.6 кв.м.

Иначе този Nocria и на мен ми изглежда добро предложение.
    @bobovo, тези двата последните ми се струват малко скъпи като за спалнята, където идеята е през нощта да се поддържа някаква нормална температура докато спим. Знам, че качеството ще е по- добро, но ми се струва, че не си заслужава :rolleyes:

Cheers,
    kotsebotse

18. Тук е от
    Sep 2008

Цитат Първоначално публикувано от kotsebotse
    Благодаря ви за предложенията.

Приятелката ми обича малко по- топло, но все пак няма да правим сауна А и това по- скоро важи за хола, в спалнята ходим само за да спим и там ще се ползва само през нощта и идеята е да поддържа нормална температура.
    Втори етаж над партера имах предвид, че под мен има един жилищен етаж, не съм точно над партера, съседите се отопляват мисля също с климатици.
    Квадратурата на прозорците е:
    Стая 1 - 11.5 кв.м.
    Стая 2 - 3.6 кв.м.

Иначе този Nocria и на мен ми изглежда добро предложение.
    @bobovo, тези двата последните ми се струват малко скъпи като за спалнята, където идеята е през нощта да се поддържа някаква нормална температура докато спим. Знам, че качеството ще е по- добро, но ми се струва, че не си заслужава :rolleyes:

Cheers,
    kotsebotse
    Вземай D10EX3 няма да сбъркаш. 14-ката е прекалено голям за това. Аз имам старата серия на тези но със същите топлоотдавания. В малката ми стая аналогична на твоята е 10-ка и до -2 градуса работи он/оф при 22 зададени и поддържа 23. Надявам се да е железен като H2-те че H1-цата на Хитачи май беше голям боклук.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 22:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 08:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 16:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 13:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 11:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе