Тъй като никъде не си упоменал само нови, мислил ли си за употребявани японки. Мисля не е лош избор при добро попадение.Първоначално публикувано от valdim
Тъй като никъде не си упоменал само нови, мислил ли си за употребявани японки. Мисля не е лош избор при добро попадение.Първоначално публикувано от valdim
не не. Употребявани отпада. Особено като се има предвид условността "добро попадение".Първоначално публикувано от vankoto
Митака в нас 12-ка топли 37 кв.
През деня е на 20, вечер 23. Не е спирал вече месец!
Дефроста му е повече от прекрасен тоест дефроства на мин 4-5 часа. Има нагревател на външното тяло и няма грам лед по него независимо дали е мъгла, сняг или дъжд. Предполагам има подобни модели на всяка марка но трябва да се попрочете. Пожелавам на всички весели празници и радост в къщи!
Не видях някой на теб да ти е отговорил конкретно. Много чат, много нещо в темата. Да, GE35 мисля, че е най-доброто решение за теб. Вътрешното е едно от НАЙ-ТИХИТЕ, на които съм имал удоволствието да спя.Първоначално публикувано от u-ray
Не си вземай GC, а GE!!! LKC също бих го пропуснал, LEC е за предпочитане, въпреки, че и той е много орязан.Първоначално публикувано от valdim
мицубишито и дайкина с тези минимуми само където искаш температури над 24, там границата е тънка ако ги преоразмериш бачкат като конвенционалки,нали конфорта беше на първо място?
Какво точно искаш да кажеш? Сега на -10 се вижда класата на тези машини. Моя в хола духа 47-53 градуса. В момента за по-голям комфорт пускам втори климатик в помещението и двата бачкат на минималнен вентилатор, като им е зададен ауто и 24 градуса.
И така - в крайна сметка машинката, на която се спряхме е Mitsubishi MSZ-GC35VA. Опасенията ми, че няма да се справи се оказаха неоправдани. Днес казаха, че в Пазарджик е било най-студено (-15), а Мицу направо мъркаше. Сметката за ноември е около 40-50 лева над обичайната, което е супер. Декември е по-студен, но едва ли сумата ще е чувствително нагоре.Първоначално публикувано от Shmi
Минус 7.3 градуса под нулата е било най-ниската температура през нощта.
Тези -15.4 са измерени или по данни от станцията в Ивайло или по станцията в Стамболийски.Може да е и по данни от Гелеменово където е една от площадките за борба с градушките и имат и метеостанция.Изобщо не се знае къде е измерена тази температура.
Все пак добре се справя, но никога не го изключвай зимата, особено ако има прогноза за температури под нула градуса.Утре можеш да излезнеш да погледнеш дали не е натрупал лед в дъното на външното тяло.
Justify, това не е вярно. Снощи се прибирах съм София и както написах в една друга тема от форума, ето малко данни:
Около полунощ, от Сливница към София, между Сливница и София -14, Люлин по околовръстното -12, под Бояна -10, Редута -7.
Потвърждавам. -12,1о беше нощес. И по консумацията се усети - скокна на 600W.
Дал съм инструктаж да не се изключва по никакъв повод. Що се отнася до леда - днес го гледах специално, нямаше нито грам.Първоначално публикувано от justify
Имам Тошиба RAS402UDR японска машинка, сега за Коледа сефте я ползваме - как да разбера дали не е избягал фреона, понеже не излиза твърде топла струя от тялото, една такава хладичка е, на моменти чак студена, това нормално ли е? В Бургас съм, вънка да е около нулата, странно ми се вижда да духа хладно, като го набримча на 29 примерно задухва по-топличко, но не е твърде жегаво да ви кажа... имам чувството че трябва викам монтажника, но подскажете и вие дали е нормално зимно време такава скъпа машинка да духа хладничко...
остана и да не се види класата - човек имаш климатик за над 2200 ли 2400 лева , остана и да не топлиПървоначално публикувано от Anubis
минимума имам предвид - моя врътне спре, врътне спре. е за да спре трябва да стане -10 ли. не е комфортно това имам предвид.
това с минимума го разбрах с нокриата - ми хубава е машината и няма това което най ме дразни у дайкина. всеки си стига до неговата истина някак си. сега със тази реклама че са тихи клими много народ бута мицу-та по спалните и в повечето случаи са преоразмерени, което още повече води до он-офф начина на работа. не съм казал че са лоши или че не бачкат дори още съжалявам че дайкина ми не е мицобиши конвенционалка
имаше един колега от форума бързописец, беше го казал много добре - колкото повече клими има в квартала - толкова се изменя климата локално и работата им се подпомага една от друга темата беше изтрита ама си пазя копие от гоогле кешаПървоначално публикувано от Mega
та навлизал си в климатизиран район
наздраве и весела коледа.
Не споря, защото нито си бил, нито си се връщал от Пазарджик, а още по-малко имаш метеостанция там.Първоначално публикувано от Mega
На автомобилите включително и скъпите немски -датчиците за външната температура не са съвсем точни-имат разминаване с 2-3 градуса.Лични впечатления от ауди А6.