Страница 234 от 238 ПърваПърва ... 184224232233234235236 ... ПоследноПоследно
Резултати от 3,496 до 3,510 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2009

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от valdim
    Здравейте,

Предстои да изберем климатици (във Варна).
    Затова и предвиждаме 2 климатика.
    При избора на климатици приоритетите са: 1.Комфорт 2. Икономия 3. Цена
    Бюджетът общо за двата климатика е до 2500 лв (вкл. монтаж).
    Ще бъдем благодарни ако ни предложите 1-2 разумни варианта.
    Тъй като никъде не си упоменал само нови, мислил ли си за употребявани японки. Мисля не е лош избор при добро попадение.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от vankoto
    Тъй като никъде не си упоменал само нови, мислил ли си за употребявани японки. Мисля не е лош избор при добро попадение.
    не не. Употребявани отпада. Особено като се има предвид условността "добро попадение".

4. Тук е от
    Nov 2011

Митака в нас 12-ка топли 37 кв.
    През деня е на 20, вечер 23. Не е спирал вече месец!
    Дефроста му е повече от прекрасен тоест дефроства на мин 4-5 часа. Има нагревател на външното тяло и няма грам лед по него независимо дали е мъгла, сняг или дъжд. Предполагам има подобни модели на всяка марка но трябва да се попрочете. Пожелавам на всички весели празници и радост в къщи!

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от u-ray
    Понеже съм лаик в тази област, единственото нещо което успях да осмисля и направя е да сравня основните им характеристики. Направи ми впечатление, че с изключени на Toshiba RAS-137SKV-E3, всички останали предложени от deian имат СОР над 4 и ср.консумация в режим отопление под 1 kW. Това ли е най-важното в случая? Ест, видях че имат и други разлики - екстри и т.н.
    Ако това е така, тогава Mitsubishi Electric GE35VA реален вариант ли е в случая за мен, защото спрямо цената му от около 1400 мисля че мога да се справя.
    Моля и за още един съвет за този климатик - шумно ли е вътрешното тяло или е границите на нормалното?
    Не видях някой на теб да ти е отговорил конкретно. Много чат, много нещо в темата. Да, GE35 мисля, че е най-доброто решение за теб. Вътрешното е едно от НАЙ-ТИХИТЕ, на които съм имал удоволствието да спя.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от valdim
    estqwerty много ми хареса, ама надали...Вероятно ще се ориентираме към МИТСУБИШИ MSZ/MUZ-GC35VA - 1 бр + MSZ/MUZ-GC25VA - 1 бр (или 2 бр -25VA). А втори вариант Fujitsu ASYA LKC...
    От всичко написано от теб и съфорумците (да сте живи, здрави и щастливи всички!) сякаш това е the best value for money, както казват ромите...
    Не си вземай GC, а GE!!! LKC също бих го пропуснал, LEC е за предпочитане, въпреки, че и той е много орязан.

7. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

мицубишито и дайкина с тези минимуми само където искаш температури над 24, там границата е тънка ако ги преоразмериш бачкат като конвенционалки,нали конфорта беше на първо място?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2011

Какво точно искаш да кажеш? Сега на -10 се вижда класата на тези машини. Моя в хола духа 47-53 градуса. В момента за по-голям комфорт пускам втори климатик в помещението и двата бачкат на минималнен вентилатор, като им е зададен ауто и 24 градуса.

10. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от Shmi
    Здравейте,

Трябва да избера климатик за следното помещение: Площ 15 кв.м., височина 2,80 м. Намира се в къща с гредоред и стара дървена дограма. Ще се ползва за отопление и охлаждане - през зимата е голям студ, понеже не се отоплява нито отгоре, нито отдолу, нито в някоя съседна стая... Става дума за Пазарджик.

Някакви препоръки?
    И така - в крайна сметка машинката, на която се спряхме е Mitsubishi MSZ-GC35VA. Опасенията ми, че няма да се справи се оказаха неоправдани. Днес казаха, че в Пазарджик е било най-студено (-15), а Мицу направо мъркаше. Сметката за ноември е около 40-50 лева над обичайната, което е супер. Декември е по-студен, но едва ли сумата ще е чувствително нагоре.

11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Минус 7.3 градуса под нулата е било най-ниската температура през нощта.

Тези -15.4 са измерени или по данни от станцията в Ивайло или по станцията в Стамболийски.Може да е и по данни от Гелеменово където е една от площадките за борба с градушките и имат и метеостанция.Изобщо не се знае къде е измерена тази температура.

Все пак добре се справя, но никога не го изключвай зимата, особено ако има прогноза за температури под нула градуса.Утре можеш да излезнеш да погледнеш дали не е натрупал лед в дъното на външното тяло.

12. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Justify, това не е вярно. Снощи се прибирах съм София и както написах в една друга тема от форума, ето малко данни:

Около полунощ, от Сливница към София, между Сливница и София -14, Люлин по околовръстното -12, под Бояна -10, Редута -7.

13. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Потвърждавам. -12,1о беше нощес. И по консумацията се усети - скокна на 600W.

14.  

15. Member Аватара на Shmi
    Тук е от
    Mar 2007

Цитат Първоначално публикувано от justify

Все пак добре се справя, но никога не го изключвай зимата, особено ако има прогноза за температури под нула градуса.Утре можеш да излезнеш да погледнеш дали не е натрупал лед в дъното на външното тяло.
    Дал съм инструктаж да не се изключва по никакъв повод. Що се отнася до леда - днес го гледах специално, нямаше нито грам.

16. Тук е от
    Oct 2007

Имам Тошиба RAS402UDR японска машинка, сега за Коледа сефте я ползваме - как да разбера дали не е избягал фреона, понеже не излиза твърде топла струя от тялото, една такава хладичка е, на моменти чак студена, това нормално ли е? В Бургас съм, вънка да е около нулата, странно ми се вижда да духа хладно, като го набримча на 29 примерно задухва по-топличко, но не е твърде жегаво да ви кажа... имам чувството че трябва викам монтажника, но подскажете и вие дали е нормално зимно време такава скъпа машинка да духа хладничко...

17. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Anubis
    Какво точно искаш да кажеш? Сега на -10 се вижда класата на тези машини. Моя в хола духа 47-53 градуса. В момента за по-голям комфорт пускам втори климатик в помещението и двата бачкат на минималнен вентилатор, като им е зададен ауто и 24 градуса.
    остана и да не се види класата - човек имаш климатик за над 2200 ли 2400 лева , остана и да не топли
    минимума имам предвид - моя врътне спре, врътне спре. е за да спре трябва да стане -10 ли. не е комфортно това имам предвид.
    това с минимума го разбрах с нокриата - ми хубава е машината и няма това което най ме дразни у дайкина. всеки си стига до неговата истина някак си. сега със тази реклама че са тихи клими много народ бута мицу-та по спалните и в повечето случаи са преоразмерени, което още повече води до он-офф начина на работа. не съм казал че са лоши или че не бачкат дори още съжалявам че дайкина ми не е мицобиши конвенционалка

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Justify, това не е вярно. Снощи се прибирах съм София и както написах в една друга тема от форума, ето малко данни:

Около полунощ, от Сливница към София, между Сливница и София -14, Люлин по околовръстното -12, под Бояна -10, Редута -7.
    имаше един колега от форума бързописец, беше го казал много добре - колкото повече клими има в квартала - толкова се изменя климата локално и работата им се подпомага една от друга темата беше изтрита ама си пазя копие от гоогле кеша
    та навлизал си в климатизиран район
    наздраве и весела коледа.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega

Не споря, защото нито си бил, нито си се връщал от Пазарджик, а още по-малко имаш метеостанция там.

На автомобилите включително и скъпите немски -датчиците за външната температура не са съвсем точни-имат разминаване с 2-3 градуса.Лични впечатления от ауди А6.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе