Първоначално публикувано от
Стоян Моля да ми помогнете в избора на два климатика.
Стаята , където ще е първият е на картинката долу, като външната стена отгоре е само с вътрешна изолация на гипсокартон с вата и е "прилепена" на около 20 см. от външната стена на съседния вход като фугата от 20 см. е прикрита с ламарини по цялата височина на блока.Панел.
Външната стена на която е прозореца е източна и има външна изолация 8 см. и вътрешна на гипсокартон с вата. Всичи вътрешни стени са на гипсокартон на конструкция.
Климатика ще се използва предимно за отопление, бюджета е около 1500-1600 лева без монтаж и държа доста на ниския шум на външното тяло за да нямам препирни със съседите. Града е Добрич
Мисля климатика да го разположа над дивана и да разменя местата на бюрото и секцията за да не духа директно в гърба на работещия на бюрото. Мерил съм и разстоянието в ляво или дясно на прозореца, но е много малко (около 60 см) и няма да се събере вътрешното тяло.
Втория климатик е по-специфичен. Ще се използва само за охлаждане дори и при минусови температури, в помещение около 20 кв.м. с една външна стена на запад с прозорец 3х2 м. с постоянно затъмнени алуминиеви щори. Вътре работи техника с консумирана мощност около 4-5 kW и е достатъчно да се поддържа температура 20-21 градуса в помещението но постоянно. В момента там 3-та година работи една 18-ка инвертор Мидея, но се амортизира много поради работата и на минусови температури на охлаждане