Страница 29 от 238 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Моля да ми помогнете в избора на два климатика.
    Стаята , където ще е първият е на картинката долу, като външната стена отгоре е само с вътрешна изолация на гипсокартон с вата и е "прилепена" на около 20 см. от външната стена на съседния вход като фугата от 20 см. е прикрита с ламарини по цялата височина на блока.Панел.

Външната стена на която е прозореца е източна и има външна изолация 8 см. и вътрешна на гипсокартон с вата. Всичи вътрешни стени са на гипсокартон на конструкция.
    Климатика ще се използва предимно за отопление, бюджета е около 1500-1600 лева без монтаж и държа доста на ниския шум на външното тяло за да нямам препирни със съседите. Града е Добрич Мисля климатика да го разположа над дивана и да разменя местата на бюрото и секцията за да не духа директно в гърба на работещия на бюрото. Мерил съм и разстоянието в ляво или дясно на прозореца, но е много малко (около 60 см) и няма да се събере вътрешното тяло.

Втория климатик е по-специфичен. Ще се използва само за охлаждане дори и при минусови температури, в помещение около 20 кв.м. с една външна стена на запад с прозорец 3х2 м. с постоянно затъмнени алуминиеви щори. Вътре работи техника с консумирана мощност около 4-5 kW и е достатъчно да се поддържа температура 20-21 градуса в помещението но постоянно. В момента там 3-та година работи една 18-ка инвертор Мидея, но се амортизира много поради работата и на минусови температури на охлаждане

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Това е за първата стая http://cameo.bg/component/content/ar...9lke-3-etherea
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1298362309[/time]_________________________________________________

Втория климатик е по-специфичен. Ще се използва само за охлаждане дори и при минусови температури, в помещение около 20 кв.м. с една външна стена на запад с прозорец 3х2 м. с постоянно затъмнени алуминиеви щори. Вътре работи техника с консумирана мощност около 4-5 kW и е достатъчно да се поддържа температура 20-21 градуса в помещението но постоянно. В момента там 3-та година работи една 18-ка инвертор Мидея, но се амортизира много поради работата и на минусови температури на охлаждане

Тук положението е сложно. За работа при минусови температури трябва скъпа машина.

4. ya
    ya е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jan 2010

Ами FTX50G, на ДАЙКИН работи до -15 на охлаждане, така че това е климатика, не заради друго ами защото просто няма аналог като цена в момента

5. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

До -10 охлажда, ПРОФЕШЪНАЛ е до-15, но посочената 50-ца на ДАЙКИН е доброто решението за там.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Благодаря за бързите отговори. Сега погледнах Дайкин-а, който сте ми посочили и ми се струва наистина добро предложение като цена.
    За стаята по-горе обаче очаквах и повече предложения.
    Не, че в другата стая от около 18кв.м. и също гипсокартон имам една 12JKX (подведох се по сайтовете и в магазина, че била до -10 и късно видях -5 на кашона) от която вече 2 съм много доволен, но тя е монтирана на вътрешната стена в западна тераса, на завет от вятъра и снега.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

LKE-3 е добър избор, до -15 е модела.Помещението ти е малко, по принцип ти трябва нисък минимал.7LGC също е добър избор, 09LDC е добър избор, макар и малко мощен за помещението, но при вас май е студено, бих се спрял на 09LDC.Нямаш ли възможност да го сложиш на стената, където е прозореца, иначе може да ти е неприятно, когато работи срещу бюрото, макар перата да могат да обърнат потока въздух към секцията.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от Стоян
    Моля да ми помогнете в избора на два климатика.
    Стаята , където ще е първият е на картинката долу, като външната стена отгоре е само с вътрешна изолация на гипсокартон с вата и е "прилепена" на около 20 см. от външната стена на съседния вход като фугата от 20 см. е прикрита с ламарини по цялата височина на блока.Панел.

Външната стена на която е прозореца е източна и има външна изолация 8 см. и вътрешна на гипсокартон с вата. Всичи вътрешни стени са на гипсокартон на конструкция.
    Климатика ще се използва предимно за отопление, бюджета е около 1500-1600 лева без монтаж и държа доста на ниския шум на външното тяло за да нямам препирни със съседите. Града е Добрич Мисля климатика да го разположа над дивана и да разменя местата на бюрото и секцията за да не духа директно в гърба на работещия на бюрото. Мерил съм и разстоянието в ляво или дясно на прозореца, но е много малко (около 60 см) и няма да се събере вътрешното тяло.

За първата стая(където климатика ще е заотопление) каква температура обичате зимата да поддържате+ условието да е безшумен климатика.Специално за Добрич не бих заложил на панасоник за ниски температури+безшумност.

За стаята 12кв.м. бих заложил на:

1. http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=616
    или

2. http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=240

3. http://www.technomarket.bg/products/...-137skv-sav-e3

или

4. http://www.fujielectricbg.com/articl...D=201&prod=204 (не фуджи 9ЛД, а 12 ЛД, защото дори и при -15 -20 градуса ще работи с лекота и компресора на външното тяло при зададени вътре в стаята +25 градуса няма да се набира и да работи на границата на възможноститие си.Когато се иска от климатика да компенсира 35 45 градуса разлика от външна до вътрешна температура това е особено значение).Но все пак аз съм станал твърд привърженик на преоразмеряването, така че последното предложение може да го "пречупиш" през тази моя гледна точка...

5. http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=633 последно предложение с висок минимум на отопление, но също така добро.

Какъвто и климатик да сложиш задължително ТАМПОНИ, без значение какво ти пеят от фирмата продавач или монтажниците-така, ще се застраховаш предварително от възможни шумове и вибрации.

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

justify, направо ме уби с 12-цата , че тя стаята му е 12 квадрата, 9-ката направо ще изключва при -20 градуса.Иначе съм ЗА за САНЬО-то и ШАРП-а.

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сега при този снеговалеж ,висока влажност и температури около 1° си проличава разликата в класите на климите ми .. Фуджитсуто имайки сравнително малък за мощността си едноредов топлообменник лесно заскрежава и размразява на около час .. Панасоника имайки добре оразмерен двуредов топлообменник трудно заскрежава и от сутринта е размразил 1 път ,в момента не е заскрежен .. Саньото имайки огромен за мощността си двуредов топлообменник изобщо не е чул че е влажно - питата му не се заскрежава и не размразява ,което допринася за икономия и комфорт

12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Отново да благодаря за отговорите.
    За Саньо климатиците съм чел тук само хубави неща, но в Добрич не съм видял нито един (което не означава, че няма де) и не знам, защо не са се наложили. А това http://www.fujielectricbg.com/articl...D=201&prod=204 се оказа направо екзотика тук. Исках да го видя "на живо" но го няма никъде в наличност.
    Решил съм някъде Април или началото на Май да го сложа, защото може да ми потрябва евентуално алпинист да поправи изолацията около отвора, а и да не е в пиковия сезон на монтажите. Малки притеснения имам за монтажа на стойките върху стиропорената външна изолация и за пробиването на самия отвор през вътрешната и външна изолация, но ще имам време да разпитам.

13. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Тих агрегат и комфорт вътре= Sanyo.Пък и Добрич е до Варна.

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За LDC трябва да се побърза, защото серията вече е спряна от производство, барабар с LGC.Четох го в един руски сайт.

16. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Стоян
    Отново да благодаря за отговорите.
    За Саньо климатиците съм чел тук само хубави неща, но в Добрич не съм видял нито един (което не означава, че няма де) и не знам, защо не са се наложили.
    Саньото можеш да го вземеш от тук на много добра цена с монтажа. Имат и магазин в Добрич.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Здравейте,
    Искам да сложа хубав климатик в стая 21м2(55м3) с вътрешна изолация и ПВЦ дограма.
    Сега там работи една 100в Тошиба 251GTS и се справя задоволително с отоплението, като поддържа 24* когато външната t* e около 0* с разход от 480вата/ч.
    Новия климатик искам да е съобразен с това, че ще е спалня с малко бебче и трябва да има плазми, филтри, йонизатори и тн. за да може комфорта да е на добро ниво, също така да е по-икономичен от Тошибата(ако е възможно) и да топли без проблем в големите студове. Цената, която съм сконен да дам е около 1500лв с монтажа.
    Аз съм се загледал в следните модели:
    - SHARP AY-XP12HR 1650лв с монтаж
    - Panasonic CS/CU-E12LKE-3 1450лв с монтаж

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

трудна работа е да надвиеш Тошибата с тия 2 машини .. да не говорим че нямат плазмени филтри .. по скоро Fujitsu 12LDC

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 29 от 238 ПърваПърва ... 1927282930313979 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе