Страница 31 от 238 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно
Резултати от 451 до 465 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Остана и да се излъжеш да сложиш Фуджицо в детсаката и ще направиш голяма грешка ... мойте препоръки са Тошиба или Санио

2.  

3. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Е стига де! Започнах тотално да не знам какво да правя

4. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от justify

И на двете се вижда плазма касетата(модула).Ако можеш намери/посочи такава или подобна касета или поне с такива функции и в панасоник???

Аз я търсих доста време и не успях.Може пък ти да имаш късмет.
    В 100v. Панасоник/Национал я има плазма касетата.

Цитат Първоначално публикувано от justify

Йонизацията не е плазма. И двата са пасивни филтри.И да има произведени йони те са в доста малки количества и с времето тези филтри губят качествата си и способността си да йонизират.

Имам познат с такъв панасоник, но не усещам в издухвания въздух присъствието на озон, в моите две фуджитса го усещам осезателно.
    Така е -йонизатора е на друг принцип,и филтрите НЕ йонизират,а улавят заредените частици-йонизаторът си е отделно.Затова миризмата на озон не се усеща,защото тук няма промяна в заряда на молекулата на кислорода в озонова от високото напрежение при плазмата.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2002

И тогава кое е по-добро, да се усеща миризмата на озон или не?

6. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от kolev
    И тогава кое е по-добро, да се усеща миризмата на озон или не?
    Най добре е да топли и да е тих (и да има ниска степен на вентилация за да се намали "течението" което се усеща) - другото за мен е празен маркетинг... плазми, аспираци, , йонизаци...дрън-дрън.

7. Тук е от
    Oct 2010

Условието за 100в беше, ако искам да заменя някоя от старите машини, а аз реших да купя нова(3-та) и за това реших да е на 220в. На 100в цените са доста по-високи за киловатите, които ми трябват, ако греша поправете ме и кажете кои моели да гледам.
    От няколко места чувам добри думи за този Панасоник и цената е добра, но сега се замислям над думите "fuji 12 LDC, последният поне има истинска плазма ". Главо нов кмиматик купувам заради бебето и пречистващите свойства на климатика и за това реших да дам повечко парички.
    моето мнение като горд собственик на въпросното фудви 12 ЛДЦ е:
    - плазма филтърът е страхотен, нищо общо с повечето боклуци на пазара - след готвене и пусната плазма, за 3-4 часа няма и помен от миризма на готвено. Въздухът е доста приятен и озониран
    - топли отлично - моите 26 квадрата не му бяха никакъв проблем на -15 да ги поддържа на +22-23 градуса
    - струята не е хиперосезаема
    - при нормални обстоятелства климата е супер тиха
    - нисък минимум - т.е. по-голям комфорт
    - дефрост през доста големи интервали (2-3 часа при -8-10 градуса)

Много станаха хубавите качества за тази цена, затова ето и двете уловки, които, ако ги знаех - т.е. някой от форума ме беше преупредил, никога нямаше да дам 1 800 кинта с монтажа:
    - климата е правена в Китай - изводите си ги направи сам, аз само тихо ще замълча
    - при минусовите температури външното тяло, а чрез него и вътрешното, както и цялата сграда (цяло чудо е, че комшиите не се оплакаха) дрънчеше и вибрирташе по невъобразим начин, особено при дефрост. Не можеш да си представиш чувството, а и не ти го пожелавам, честно

С две думи - не си купувай 12ЛДЦ при положение, че там ще спи детето. Да, климатикът има чудесни свойства, ама 1800 кинта за китайска дрънчаща бракма са огромна сума. Ако имаш възможност, задели още 800 кинта и си купи Тошиба 5-то поколение Дайсекай (това ще е климата за стаята на моето дете) - все пак там ще спи бъдещето ти (образно казано) и ако наистина тези 800 кинта не са ти жизнено необходими - прежали ги и няма да съжаляваш!!!!

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2002

За съжаление исках клима до 1000лв 12LGC, но точно заради детето прежалих още 600лв заради плазмата :-( а сега още 800лв отгоре е просто непосилна сума в този момент. След някоя друга година може и да се смени тази клима :-)

10. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Колега Колев, ако искаш идеален климатик за детето си приготви 3к И пак ще намерим още-по-идеален...
    LDC е чудесен климатик, а 12LGC - съвсем приемлив. За предимствата, недостатъците и дефектите при двата модела, ще намериш много информация из форума. Успех в избора!

11. Member
    Тук е от
    Aug 2002

Благодаря на всички за отговорите, съветите, информацията и насоките, които споделихте. :-) Избора е направен и това е FUJI 12LDC 1610лв с монтаж.
    Дано да работи добре и да съм доволен от покупката.

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Ще останеш доволен.

13. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Благодаря на всички за отговорите, съветите, информацията и насоките, които споделихте. :-) Избора е направен и това е FUJI 12LDC 1610лв с монтаж.
    Дано да работи добре и да съм доволен от покупката.
    Няма да съжаляваш, ще останеш доволен и ще можеш дори да отваряш към коридор когато поискаш.
    Ще повторя още веднъж съвета си който дадох в друга тема-Отиди и си купи(или накарай фирмата продвач да ти сложи) тампони от магизин за хладилна техника-между 1 и 5 лева са единият.Така ще си 100% сигурен, че няма да имаш вибрации.Аз има 2 "фуджитса" 12 ЛДС- фуджи илектрик и дженерал.Дженерала без тампони има леки вибрации, фуджито-ами просто не му трябват тампони-така е монтиран, че няма вибрации и едва ли някога ще има.По-тих е дори от дайкин FTX 25/35 серията.
    Така, че за липсата/съществуването на такива вибрации/шумове "заслуга" имат в поне 25% от случаите и монтажната група.При мен този процент от 2 климатика е 50%...Някой хора или не им пука или претупват работата си и така цял живот си карат....

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това ,че дадена машина е сглобена в Китай или на друго място няма съществено значение за качеството и .. много по важно е как е направена ,да няма спестено от топлообменници датчици и електроника .. екстри като плазми аспирации и т.н. и аз смятам за безсмислени .. въздуха от готвенето се измирисвал след 4 часа .. кой ще го чака 4 часа ,след готвене се отваря за 10 мин и следващите 4 часа въздуха вече не мирише на готвено ,ще чакам аз плазмата да го обезмирисява .. глупости са това .. аспирацията - имам такава на единия климатик - напълно безсмислена екстра ! първо дебита е нисък .. трябва да работи нон стоп за да опреснява въздуха .. после - чува се .. особено нощем ,и мене ме дразни .. чува се и на Дайкин Уруру Сарара .. много по добре е да отваряш за по 2 мин веднъж на няколко часа - въздуха се опреснява много по добре .. за детска стая и аз не бих сложил машина на 220 волта .. някакси груби са тия машини ,с високи минимуми ,шумят,пукат пласмаси ,шурти фреон ,външното се опитва да излети .. може би има изключения но цената вече не е толкова приятна ...
    моето 12LCC е много подобно на LDC - мощна машина е това ,за голям хол в който не се спи е отлична ,бичи много здраво но в спалня никога не бих си я сложил .. по горе ти я препоръчах ,щото искаш плазма и това е един от най евтините варианти за това .

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Колев, и този има плазмен филтър http://www.cameo.bg/mitsubishi

17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

За спалня японче и най добре тошиба.То като цяло май като се замисля най добре тошиба за спалня ако ще и на 230волта да.

18. Тук е от
    Sep 2010

Колега "kolev" мисля че ще направиш грешка с това FUJI.Аз съм от Русе също като теб се колебаех какво да взема, спрях се на SHARP и да ти кажа супер съм доволен. Тук във форума да ме извиняват колегите получих съвети да съм си вземал FUJITSU или DAIKIN защото ще цитирам :.При този избор и при тази ситуация няма значение , все ще имаш блокче при мъгла и студ.. ама и до сега не съм ги видял да има лед .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 31 от 238 ПърваПърва ... 2129303132334181 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе