Страница 19 от 238 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Хубава тошиба edi1 ,само не мога да разбера дали има плазмен филтър-в едни сайтове липсва(споменава се някакъв със сребърно покритие и млечна киселина),а в други пише,че го има?:
    http://translate.google.bg/translate...%26prmd%3Divns

2.  

3. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от bulatca
    Здравейте, може ли да помоля за съвет за климатик- апартамента е ново строителство във Варна,тухлен, предполагам че има изолация отвънка а отвътре на гипсокартон,PVC дограма , изцяло южен, но с/у мен има друг блок и следобеда малко пречи на слънцето, вътрешен, на 2 етаж е,за горе и долу и отстрани незнам дали има някои и дали отопляват! Прикачил сам снимка на разположението та въпроса ми е какъв климатик ще е подходящ за отопление,дали само един ще е достатъчен който ще е в трапезарията или един а в спалнята друг или някакво конверторче! Насочил сам се към марки Daikin и Mitsubishi ама с удоволствие ще приема и други марки! Бюджета е до към 2000лв! Благодаря предварително!
    За хола може да се спреш на един от тези 3 модела:
    1. Sharp AY-XP12GHR
    2. Toshiba Ras 13 SKV2-E
    3. Daikin FVXS25F - ако разположението на мебелите е същото като на снимката, монтажа може да е там където е дадена саксията с цветето между канапето и масата за хранене.

За спалнята според мен няма нужда от климатик, един конвектор - този или този ще ти свършат идеална работа.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Хубава тошиба edi1 ,само не мога да разбера дали има плазмен филтър-в едни сайтове липсва(споменава се някакъв със сребърно покритие и млечна киселина),а в други пише,че го има?:
    http://translate.google.bg/translate...%26prmd%3Divns
    Съмнявам се да има, сигурно има другите няколко филтъра на първата серия.

5. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Няма плазма - ако имаше щяхме да се бием пред магазините за последните бройки хе хе хе !
    има тошиба 7 в 1 филтър.
    на англ. не намирам за този модел за това ето за стария : http://www.heatpump.co.nz/Toshiba/Br.../SKV_NZ-LR.pdf
    като цяло - ALL DC, 20 db

10-ката в този новозеландски пдф я дават от -10 до 24 градуса а 13-ката от -15 до 24 да топли, може би друг компресор на малкия модел, трябва да се внимава като се избира - за новия модел не се знае как е!

едит : знае се до -15 е.

6. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Много внимавайте да не бьркате SKV-E i SKV2-E.Пьрвия от двата е с тегло на вьншното тяло 29 кг,срещу 33 на втория (за 10-ките)
    .Модела SKV-E (по-стария) го ползвам от 2006-2007г. и проблема му е отопление (14кв.панел) при т.<-7 гр.Добре е ,че и за 10-ките от серията са решили да са с по-големи 33 кг. вьншни тела и прочетох ( отопление до -15 гр.).В някои от сайтовете тенденциозно са дадени снимки на SKV-E като е написано че модела е SKV2-E!Освен това и вьтр. им тела са различни-да внимават купувачите да не стане като при Даикин с подовите СИЕСТИ.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2011

mastahkillah, остави машината да си бачка, екстра си е. Не те интересуват нито входящи нито изходящи темп. За теб е важно като цъкнеш на дистанционното примерно 22 гр, термометъра в стаята да показва толкова и на края на месеца да плащаш до 30-35 лв. за него. По назад малко те объркаха за режимите. Монтажниците са ти казали да не го слагаш на автоматичен режим на работа, затова го слагаш на HEAT. А вентилатора го слагаш на AUTO, вечер ако ти пречи може на QUIET. Относно вакуумирането, забрави. Да не мислиш че друга фирма щеше да го направи. Така си бачкат и хич не им пука, да кажат защо. И за твое успокоение ще ти кажа че вместо 12 машинката ще ти служи геройски примерно 10 год.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте , имам климатик Fujitsu ASYA-12LGC , като цяло съм доволен ,
    Но сега има казус , искам да сложа климатик и в спалнята , 15 м2 , насочил съм вниманието си към http://www.termo-klima.com/bul/marka.php?maker_id=43 CORONA CSH-B229G
    Питането ми е свързано към някой , който има наблюдение върху този климатик , може ли малко команетари .

Благодаря

10. Member
    Тук е от
    Dec 2008

За 15м2 по-добре този под него - CSH-S289G. Разбира се има и други алтернативи.

11. Тук е от
    Nov 2010

Искаш да кажеш по големия ли ?
    А каква е другата алтернатива ?

12. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Не знам какво да ти кажа.Моя ДЖЕНЕРАЛ си работи без проблеми и е тих, както вътре, така и вън.Шума е малко повече, когато стартира, но закрепи ли се, може да работи с часове и трябвада си до него, за да го чуеш.На 2 метра вече не се чува външното.
    дрънчах във фирмата и тговорът беше - "ами те фуджитата така си бръмчали и по принцип били по-шумни от останалите клими" - wtf???? аз ако знаех, че бръмчи, никога нямаше да я взема тази бракма, ама никога, като даваш 2 К за нещо, очкаваш от него най-малкото много добри резултати, а това климатиченце щеше да събори блока от бръмчене в четвъртък и петък, Вярно, че сега бръмчи доста по-малко, щот се вдигнаха температурите, ама все пак, 2 К са си 2К и не мисля, че са малко пари!!!!!!

А да, сетих се и още нещо - едно, че от фирмата ми казаха, че щели да дойдат някога си, ама неясно кога (реномирана фирма - пфу), явно така реагират на проблеми, ами ми обявиха,че можело бръмчането да се дължало на обледяване на климатика, че даже ме питаха дали има скреж по него - смееееех, аз колкото и да не съм наясно с климите, ми е повече от известно,че при ниски темпеартури е съвсем нормално да има скреж. Обявиха ми също, че е можело да има и заледяване на външното тяло, но то било невидимо и ледът се катерел нагоре по тялото, а не надолу като висулка - май се ебават с мен и ако наистина не вземат мерки, толкова черен ПР ще им създам, че ще се чудят как да ми подарят нов климатик,за да спра........

Сега като се замисля за шума на Фуджитата - във фитнеса на Атама до Румънското има 2 (Дженерали)разположени един върху друг (може би е един двоен - не знам, не съм спец) и сега като се позагледах установих, че и те дрънчат толкова здраво, че дори яумът от страхотния трафик по Алея Яворов, не може да ги заглуши - толкова за "тихите" Фуджита - няма да го препоръчам на никой приятел, естествено ако моето клими не се окаже с техническа неизправност и не бъде поправено........

13. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от new one
    .. а моята 12-ка беше изключена само за 2 дни и то в топлото време и хвана скреж и след това и лед и стана страшно
    ...
    Фуджицу - никога повече, ако ще без пари да ми го дадат!!!!
    и аз съм с 12 лдц - ако дърпа до 500 вата вътре не се чува нищо (е на балкона като изляза го чувам външното че работи - не е тихо, но определено не е дразнещо... като развърти на 600 вата и нагоре наистина външното почва да се чува вътре и дразни малко - качи ли над 800 вата отново вътре не се чува - вънка се чува но определено е "приемлив" тоя шум за мен (а и вътре не го чувам).

Казваш че е замръзнал и натрупал лед като е стоял изключен 2 дена при топло време - да не би някой отгоре да го залива с вода? Някой киламтик над него да "пишка" - щото иначе не мога да си го обясня от къде ще се получи лед ако вънка не вали сняг и той не работи?

14.  

15. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    и аз съм с 12 лдц - ако дърпа до 500 вата вътре не се чува нищо (е на балкона като изляза го чувам външното че работи - не е тихо, но определено не е дразнещо... като развърти на 600 вата и нагоре наистина външното почва да се чува вътре и дразни малко - качи ли над 800 вата отново вътре не се чува - вънка се чува но определено е "приемлив" тоя шум за мен (а и вътре не го чувам).

Казваш че е замръзнал и натрупал лед като е стоял изключен 2 дена при топло време - да не би някой отгоре да го залива с вода? Някой киламтик над него да "пишка" - щото иначе не мога да си го обясня от къде ще се получи лед ако вънка не вали сняг и той не работи?
    не, над мен няма никой освен небето - така е пострена сградата (пирамидално), че точно над моя балкон няма нищо.Наистина не разбирам как може да се е образувал лед, но е факт. Още по-странно е, че ми обясниха, че може да има лед, който да се е появил сега по външното тяло, тъй като след размразяването, климата не е спирана и за секунда ?!?!?!?!

Това с ватовете не ми е много ясно - климата е на ауто постоянно. Иначе и мен не ме бърка и не очаквам да не се чува никакъв звук, но спалнята ми е на поне 5 метра от климатика, а вибрацията и дрънченето ме събудиха 2 нощи подред!!!! Ще видим кога ще дойдат от фирмата - омали много работа, ебати и извинението, но ако не се нормализират, наистина ще плачат, че са се ебавали с мен. Има много начини да направиш черен ПР на една фирма и да я дадеш на КЗК и КЗП - поне за там имам достатъчно познания да им стъжня бизнеса.

16. Member
    Тук е от
    Sep 2010

ако ти се запушил отвора за изтичане на водата на външното тяло (лесно се напипва ако имаш лесен достъп до външното тяло - намира се по средата, от към средата на ламелите) е възможно след дефрост водата да остава във външното тяло и да трупа лед. Проведи дали се изтича добре - ако е запушено първата ти задача е да го отпушиш. Иначе и аз се будих 1-2 пъти от моя но това се случва само като дефроства - при мен го прави на 650 вата консумация и явно тогава има резонанс и вибразиите се чуват доста по силно от нормалното.
    Във връзка с ватовете - ами в зависимост от нуждите (колко градуса си му задал и колко е топло вътре) климатика се натоварва различно (при мен минимума е около 300 вата) - през студените дни (последните няколко в софия бяха бая студени) забелязах че средно дърпа около 400-500 вата (външна около -7 -10) вътре настоен на 22 (потдържа 23) - важно е да знаеш колко се натоварва машината (защото това ще ти даде реална представа дали имаш проблем с нея или с помещението) - ако трака и бръмчи на натоварване под 500 вата нещо не е наред с нея (или монтажа не е на добро място или нещо друго...) ако ти трака на натоварване 800-1000вата може би е нормално (много малко колеги във формуа имат подобни консумации... 1кв при -5, -7 външна е прекалено много - явно машината не може да стопли и работи близо до номинала си... Не казвам че е нормално климатиците да тракат (в крана сметка си има "рабони шумове" които са дадени в информацията за климатика - всяко тракане над тия стойности си е причина клиента да е недоволен,да се оплаква и да иска някой да му реши проблема. Мисълта ми е - първо виж колко "се мъчи" климатика, дали се отводнява добре и не на последно място - ДОБРЕ ЛИ Е НЕВИЛИРАНО ВЪНШНОТО ТЯЛО! (слага се нивелир на стойките долу и се гледа дали мехурчето е по средата)

17. Тук е от
    Jan 2011

IVO-1977 климатика на 16 градуса ми гори средно малко повече от 500 вата на час,което ще рече около 50 лв на месец при тази температура нон стоп работа.Като дигна градусите на 24-5 става лошо Тогава разхода отива на 1 до 1,5+ кв на час.Не ми харесва като цяло тая консумация и за другата година
    ,ще си направя външна изолация на невероятните ми 3-4 кв. външна стена и може да измисля някаква нова подова настилка,защото с тези плочки е някакъв ужас,направо си лъха студ от тях.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от maxdevil
    Искаш да кажеш по големия ли ?
    А каква е другата алтернатива ?
    Да, 28-цата ще работи по-тихо и по-икономично! Нали ще отопляваш спалня!
    Какъв бюджет си заделил? Има и по-добри и разбира се по-скъпи решения. Между другото цитираната от теб фирма е с едни от най-високите цени за климатици! Във Варна има и други алтернативи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 238 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе