Четох доста във форума за японските климатици, но щом тези не са подходящи за моя случай, предполагам, че ще имам нужда от други модели (по-скъпи вероятно). Но не можах да те разбера за новия модел - кой имаш в предвид и кой замества?
Четох доста във форума за японските климатици, но щом тези не са подходящи за моя случай, предполагам, че ще имам нужда от други модели (по-скъпи вероятно). Но не можах да те разбера за новия модел - кой имаш в предвид и кой замества?
За LG става дума, заместника му е LE.
Yashko, студовете така или иначе вече минаха, можеш да почакаш малко докато се появи цената на Фуджицу 09LT според каталожните данни поне се очертава да бъде отличен климатик. Ако пък цената му не те устройва пак можеш да си вземеш GE35VA.
За мощността, която е необходима на стаята ще ти трябват повече пари, няма да стане и с 2500лв.-става въпрос за нов климатизатор на 100V. По-добре се откажи от подобна инвестиция (щом ти е трудно да осигуриш парите) и се насочи към 220 волтовите. По-горе те бях насочил към един модел, сега ще ти посоча и друг (да имаш по-голям избор), който също е добър вариант, става въпрос за Sharp AY/AE-XP12GHR.Първоначално публикувано от Yashko
отзиви за Климатитици хитачи RAS/RAC 25FH6
Търсиш или предлагаш?Първоначално публикувано от branko
Значи ми остава да избирам между Fudjutsu 12LDC (или ASYA12LG) или Mitsubishi MSZ-GE35VA? Нещо друго интересно на тази цена не може ли да се намери? Daikin?
Определено не.Първоначално публикувано от Yashko
По-добре дай някоя оферта да помогнем на човека.
Пак съм аз :rolleyes:
От 3 дни вече притежавам Daikin FVSX25FV1B...... демек подовата 9-ка ама с някакво сложно име :-)
Дано е на късмет. Сложен се оказа избора ми да знаете. Накарах приятел да стои с един вентилатор приблизително на местата, където мислех да монтирам климатик и се убедих, че за тази малка стая е много трудно да сложиш стенен климатик и да не усещаш течението му. Затова и се навих на подовия , а и ми направиха 50 пари отстъпка. Сложих го под прозореца на картинката и макар, че и той се усеща като работи поне е минимално. Дори в това преходно време почти не се усеща за разлика от Панасоника ми (не че от него не съм доволен де). Та така. вярно, че е на 3 дни, но ми пожелайте късмет с него. За сега е тих като коте и вътре и вън, от монтажа съм доволен. Сложиха 1.5 метра тръба, тампони (които си бях взел предварително де), вакуумираха, не бързаха а отделиха 3,5 часа някъде.
Благодаря на всички за съветите и още веднъж пожелайте ми късмет с машинката.
помогнете за избор на климатик за отопление стая 55куб. изложение юг среден апартамент вътрешна изолация на външните стени.Без дайкин,митсубиши,тошиба за тях знам че ще вършат работа но бюджета е около 1200лв с монтаж.
Ето този ще ти пасне идеално: http://www.brosbg.com/52/klimatici/1...SU-ASYA-12-LGCПървоначално публикувано от branko
FUJITSU ASY-A12LGC
# Мощност при охлаждане: 3.40kW / (0.90 - 3.90)kW
# Мощност при отопление: 4.00kW / (0.90 - 5.60)kW
# Консумирана мощност при охлаждане: 0.89kW
# Консумирана мощност при отопление: 0.97 kW
Охлаждане, BTU/h 11730(3100~13450)
Отопление BTU/h 13800(3100~19320)
EER
Охлаждане, kW / kW 3,8
COP
Отопление, kW / kW 4,12