Погледнах я преди да напиша
Ясно е че ще топли.Позамисли се и кой климатик ще изкара по-дълго време.
Поздрави
Погледнах я преди да напиша
Ясно е че ще топли.Позамисли се и кой климатик ще изкара по-дълго време.
Поздрави
Въпросните два климатика са еднакви като две капки вода. Даже като 7LGC и 9LGC са еднакви. Ма не се излагайте, моля ви се...
Човека е написал много точно за какво му трябва климатика:
Търся климатик за помещение (кухня-дневна) 50 квадрата с 2.6м височина, изложение юг и запад (но е нисък етаж и не се напича много), ново строителство с външна изолация. Искам да е един климатик, който да се ползва основно за охлаждане, както и за отопление през есента (за зимата сме с парно)
така че Нокрия 14-ка е напълно достатъчна според мен.
Мерси за съветите.
Само стенен търся.
ОК съгласих,се мир да има.
Явно тези 25 кубика повече на 18ката идват от еднаквоста им.
Аз както и да ги въртя,все ги изкарвам 6.5 Kw. (0.05коеф.)че му трябват на човека
"да се ползва основно за охлаждане, както и за отопление през есента" - ако се захвана за тези думи, може да се акцентира и върху друг модел, сравнително по евтин от нокрия. Става въпрос за 14LCC - страхотна машина с добри параметри, която смятам, че ще се справи със задачата.
Да 14LCC е един от най-качествените и надежни климатици.
От известно време се заглеждам по TOSHIBA Ras 10 SKV2-E .
На няколко места обаче тук във форума срещам твърдението,че масово в БГ се продавал стария модел Ras 10 SKV-E. под името на новия.Може ли някой да постне снимка и данни как точно изглежда новия модел SKV2.Аз примерно го гледам тук - http://www.**********************/klim...kv2-e-507.html и като данни е същия от каталога на Тошиба,който съм дръпнал от нет-а ...и сервизно съм си изтеглил, ама дали визуално има разлика във вътрешните тела между стария модел и 2-ката?
Има разлика м/у стария и новия Ras-10 SKV2-E и то не само визуално-новият модел е пораснал с 1кг. при вътрешно тяло и е вече 9кг.Освен това на топло максимума отива до 4,8kw. а предният до 4.10kw. като същевременно е намалил консумацията до 750w. от предишните 860w. и е увеличил капацитета си до -15° от предишните -10° на отопление а и на студено.Първоначално публикувано от Bivola
ето новия:
http://www.toshiba-klima.at/produkt/...19&lang=1&k=77
и предният RAS-10SKV-E
http://www.toshiba-klima.at/produkt/...?id=486&lang=1
Здравейте. Трябва ми помощ за избор на климатик - 25 кв.м. стая, 2,5 м височина, северно изложение, изолация стиропор 5 см, PVC дограма, вътрешен апартамент, но на този етап без живущи наоколо. Климатика ще се ползва за отопление и охлаждане като основно средство. Бюджета ми е 1500 лв с монтажа. От Бургас съм - ако някой има идея и за читава фирма, също ще съм благодарен. Дали японски на 100V, нов, няма да ми свърши също работа, въпреки че ще е малко по-скъп? Благодаря предварително
Yashko, за това помещение ти е необходима машина отдаваща номинално на отопление поне 4.2 kW. Хубаво е, че имаш желание за японски климатик, но определено за тази сума няма да можеш да си намериш нов такъв. По скоро се насочи, примерно към едно 12LDC.
- На 100V TOSHIBA RAS-285JDR-2003г. или NATIONAL CS-X286A-2006г. и двата модела са най-висок клас на двете марки за съответната година, само че са втора ръка.Първоначално публикувано от Yashko
- На 220V FUJI ELECTRIC RSB-12LDC.
CS-X286A
макар, че човека до колкото разбрах иска нов....
Предпочитам нов климатик. Предложиха ми Fudjitsu ASYA12LG и Mitsubishi MSZ-GE35VA от тези на 220V, а също и Fudjitsu E25T и Mitsubishi SV258 от японските на 100V. Не мога да преценя реално дали ще си заслужава да стисна зъби и да дам повече пари (1680 лв с монтаж за японския Fudjitsu) или не. Притеснява ме и факта, че не знам дали има резервни части за тях и въобще как стои въпроса с обслужването им. Иначе съм благодарен за отговорите - не видях да ми препоръчвате модела, които са ми предложили Защо ли?
Yashko, опредено Fujitsu E25T и Mitsubishi SV258 за това помещение не са подходящия избор. Колкото до първото, доста има писано във форума за този модел. Почети и сам ще си отговориш на въпроса дали да си вземеш или не. А може и да заложиш на новия модел, който е заместник на този.