Страница 48 от 238 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Ами то отдавна беше. Ма го удерих с на Нокрията дядото - Fujitsu AS28HPV

Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.5 – 3.8) Консумирана 490 W (190 - 1300) @COP: 5.71
    Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 – 7.0) Консумирана 720 W (280 – 2000) @COP: 5.56

За сега забележки не са регистрирани...

П.С. Модела е реколта 2002
    Красавец е фуджика,а гледам и при 2° отдава 5,1kw. и доста полезни екстри има като плазма,йон генератор,автоматично подсушаване и антиконденз функция.А с новия I-PAM за да се намали разхода на енергия с ниско ниво на вибрациите,и схема за регулиране на въртящия момент, да се подобри ефективността на сгъстяване при ниска мощнос.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Човечеца май не иска 2-ра ръка. Иначе има много силни предложения. Същата нокрия изтървах за един приятел и много ме беше яд.
    много хора не искат "рециклирани" клими
    p.s не знам чия глава измисли да слага в 12 кв.м "гол" панел 07 LGC по голяма глупост отдавна не бях чел....

Благодаря за бързите отговори Аз също си мислех да изчакам малко, но в момента правя ремонт и ми казаха, че сега трябва да помисля точно какви климатици ще слагам, защото трябвало да се предвиди при прекарването на ел инсталацията, а и при възможност да дойде някой от фирмата, която ще прави монтажа (разбирай едва ли не да съм ги пазарил вече климатиците), за да кажат къде точно ще се монтират, и да направят дупките за тръбите, за да не се къртело после... Това са ми съображенията, иначе знам че сега не им е силния сезон...
    Виждам, че няма отговор за Панасоник - т.е. да разбирам, че дори и евтините модели на Фуджиту и Дайкин се справят по-добре от него?
    Втора употреба не ми се иска... Чисто психологически е момента при мен, знам си го, ама не ми се купуват неща, които са си доста важни, а пък да са 2ра ръка (не че не карам автомобил 2ра ръка, ама това е друга тема ) Въпреки това ще помисля и ще попрочета още в малкото време, което ми остава, за да взема решение...
    Колега дайкин-а които си показал нищо не струва за зимата просто забрави.....( ако държиш на Дайкин по добре си избери profesional) Fujitsu е логичният избор ако си ограничен от към бюджет..(Новите Fujitsu ще са на по висока цена) Лично за мен тази серия на Панасоник която си показал е добра прави се в Малайзия няма да сбъркаш............

4. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    p.s не знам чия глава измисли да слага в 12 кв.м "гол" панел 07 LGC по голяма глупост отдавна не бях чел....
    Предполагам... Ти предпочиташ да пишеш. Кое те кара да смяташ, че 100W/m3 ще са недостатъчни.
    Или пак си чешим клавиатурите?

5. Тук е от
    Jul 2008

Здравейте,
    доколкото разбирам правилно ми е било колебанието между най-евтините модели на добрите марки и панасоник-а. За Дайкин още не съм преглеждал темата, но пък четох снощи в няколко теми за Фуджитсу точно за такива проблеми, за които пишат колегите gnf и ya - станни шумове и шумотевици, пукания и т.н. Сякаш към момента остава Panasonic Etherea и варианта, който ми предложи Kasap и също доста ми хареса: Фуджитсу 07LGC (или 09, незнам) за спалнята и 12LDC за хола. Ако сведем чуденето до тези два варианта, към кой бихте ме насочили? Ако само разни слаби шумове се чуват от Фуджитсу-то си мисля, че може и да ги преживея (макар, че единия е за спалня), в смисъл ако самите модели не страдат от някакви други "редовни" повреди. Знае ли някой за такива проблеми с Ethrea-та? На първо четене в темата за Панасоник няма сякаш оплаквания...
    И последен въпрос: има ли разлика между модел 12LDC и само 12LD, както го виждам написан тук?
    Предварително ви благодаря за съветите!

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

7 и 9 lgc са абсолютно еднакви, с малки софтуерни разлики.LD и LDC е една и съща машина, пишат я по различен начин по сайтове и каталози.За спалнята е подходяща машина с нисък минимум, 7-цата е такава.За шумовете, божа работа, някои машини шумят, други не.Предвиди по-дълъг тръбен път, 4-5 метра, за да намалеят или изчезнат шумовете от фреона при старт и спиране на компресора.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Касапа ти е направил добро предложение, само че го прочети още веднъж внимателно.

LDC и LD е едно и също.

8.  

9. Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от rist
    Касапа ти е направил добро предложение, само че го прочети още веднъж внимателно.
    Мерси за забележката, наистина сега видях, че е писал за 7+9, а не за 7+12. Само ме притеснява, дали наистина при дадените обстоятелства 9ка ще се справя добре и няма да работи постоянно "на предела" - 48 куб. м., панел без изолация...?
    P.S.: Какво е "нисък минимум"?

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Нисък минимум е минималната отоплителна мощност, при 7-ицата е 500 вата.9 ЛДС ще се справи.

11. Тук е от
    Jul 2008

Мерси, edi1
    Направо ме заболя главата вече. Както беше писал един колега преди доста страници в тази тема - колкото повече знаеш, толкова по-труден става избора
    Сега пък чета една тема тук за една сходна на моята дилема - пак стая 12кв.м. във варна, панел (обаче изолиран), северен (а моя е западен), и от въпроса дали 07LGC или 09LGC, гледам че спорът преминава към 09 или 12LGC... Ужас направо, хич не е лесно да си купува човек климатик... А като знам че ми предстоят покупки и на друга домашна техника, и там ще падне едно образоване.
    Да кажем, че съм почти решил вече - 07LGC за спалнята (освен ако някой не ме обори да слагам 09ка), за хола се чудя дали 09LDC или 12LDC? Ще си задам въпроса така - ако забравим за бюджета и парите не са фактор, по-добре ли е да сложа 12? (разликата в цената ще я измисля някакси) А и по тоя начин ще мога по малко и кухнята да отоплявам, си мисля...?
    Забравих да питам - каква е разликата между ASHA 07LGC и ASYA 07LGC? Има ли въобще разлика, и защо в едни сайтове моделите са ASYA, а в други - ASHA?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pazzobg
    ... Ще си задам въпроса така - ако забравим за бюджета и парите не са фактор, по-добре ли е да сложа 12? (разликата в цената ще я измисля някакси) А и по тоя начин ще мога по малко и кухнята да отоплявам, си мисля...?
    12-ката е за доста по-големи помещения, 9-ката ти е напълно достатъчна, нямай никакви притеснения.

Забравих да питам - каква е разликата между ASHA 07LGC и ASYA 07LGC? Има ли въобще разлика, и защо в едни сайтове моделите са ASYA, а в други - ASHA?
    Еднакви са както Фуджи, Фуджицу и Дженерал.

Пак ще ти кажа - Касапа ти направи добро предложение, а пък ти ако не искаш да направиш простичък и правилен избор си товари главата със сложни мисли и съмнения.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ASHA 07LGC и ASYA 07LGC са една и съща машина с различна търговска марка.12-цата ЛГЦ е прекалено мощна за 12 квадрата, просто няма смисъл.Моя ЛДС е в доста по-голямо помещение от твоето и отоплява две стаи.Вярно, че имам изолация, но при теб се компенсира от това, че е в едно помещение, което е по-малко.

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Аз за 12-те квадрата стая реших да е 07ца LGC, 12ката LDC я глася уж за хола, който е 18кв.м. Съгласен съм, че на хартия 09LDC са ми достатъчни, но почва да ме блазни идеята, ако наистина сложа 12ка в хола, да държа вратата на кухнята (7кв.м.) отворена и да топля и двете. Можете ли да ми кажете, дали има разлика в ефективната работа на 09 и 12LDC при минусови температури - по-мощната 12ка дали издържа до по-ниски градуси навън или този показател е еднакъв за модела?

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Можете ли да ми кажете, дали има разлика в ефективната работа на 09 и 12LDC при минусови температури - по-мощната 12ка дали издържа до по-ниски градуси навън или този показател е еднакъв за модела?
    Модела си е един-просто по големият има по голям дебит, и повече отдавани киловати топлинна енергия. Демек не значи ,че щом отпред числото е по голямо ,ще работи при по ниски температури.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Съгласен съм, че на хартия 09LDC са ми достатъчни, но почва да ме блазни идеята, ако наистина сложа 12ка в хола, да държа вратата на кухнята (7кв.м.) отворена и да топля и двете.
    По тази логика сложи 18ка и си отоплявай и банята. При климите не винаги "повече" означава "по-добре". 9ldc е идеален. Забрави за тези маймунджилъци с отолението на 5 помещения с половин климатик. Ако имаш бюджет в излишък, по-добре го инвестирай в 2х9ldc.

18. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ще си задам въпроса така - ако забравим за бюджета и парите не са фактор...
    Много добре си решил да зададеш въпроса, климатици няма да купуваш всяка година, слагаш ги веднъж и докогато изкарат. Премисли, прочети още ако е нужно (зимата тези "уреди" имат един режим на дефрост, когато спират да топлят за известно време и се размразяват - тогава ще имаш доста топлозагуби предвид неизолираните стаи и панелните стени), а ти търсиш и високи температури (според разбиранията на повечето пишещи тука) 23°-24°С. Искам да ти кажа ако може да се спреш на климатици от които липсват оплаквания във форума или поне са сведени до минимум за по-незначителни неща. Именно такива са тези на Шарп с достъпни цени, особено тези от високия клас на марката. Става въпрос за Sharp AY/AE-XP9GHR-за спалнята и Sharp AY/AE-XP12GHR-за хола.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 238 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе