Страница 88 от 238 ПърваПърва ... 3878868788899098138 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,306 до 1,320 от общо 3560

Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    А в София, се справяме с чайник или овлажнител за 30лв.
    Това силно зависи от жената, защото моята не позволява да поставям разни неща за овлажняване. Не само това, но и един евтин чайник няма да може да направи такава влажност каквато ще направи самия климатик - тя или ще е повече или ще е по-малко не не и оптимално. Отделно по мой наблюдения Дайкин URURU SARARA често се предпочита за отопление и охлаждане на офис в центъра на града, където никой не се занимава да слага чайник.

Относно възможността за вентилация мисля, че и HAIER имаха такъв модел, но това беше един прост въздуховод с вентилатор. Не знам как е при Мидея, но важното е не само да вкараш пресен въздух, а да вкараш такъв в който няма замърсявания, които са в резултат на уличния трафик.

Между другото гледам, че на запад при проектиране на сгради задължително има и вентилация дори и в жилищни такива.

Отгоре на всичкото самия Дайкин е и доста енергоспестяващ, т.е. предимствата са много а недостатъчка е ясен - космически цени, които нормален човек трудно може да си позволи.

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от dkolov
    и дори и в София си има много представители на Дайкин.
    Mного...,колко да са много-пък и не се знае колко дайкина са необходими за да се получи едно саньо!

4. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте!

Предстои ми покупка на два климатика това лято.Единият съм решила твърдо да е Дайкин, но за втория не знам какво да избера.Ще бъде поставен във стая,която първия месец ще се ползва почти постоянно,но след това доста рядко.Поради тази причина не ми се иска да отделям много пари за него,но все пак не искам и да хаби прекалено много ток.Ориентирала съм се към средния ценови клас-Мидея и т.н.Тръгнах да чета темите из форума за да се ориентирам какво ми трябва,но съвсем се обърках с тези коефициенти,и ще съм ви много благодарна,ако ми помогнете в избора.

Климатикът ще се използва в стая с южно изложение с размери 3.50 на 2.40(21 кубични метра) в панелен блок в Бургас.До колкото разбрах,имат значение и ел.уредите,така че ще спомена,че стаята се използва като всекидневна и има само телевизор вътре.Климатикът ще ми трябва и за отопление и за охлаждане.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Най-вероятно хора които се занимават професионално с климатици в Бургас, ще дадат добри предложения, кой климатици работят най-добре в този регион, но е добре да знаеш че когато възнемеряваш да използваш климатици в две стаи едновременно или поотделно, климатици мулти сплит са предвидени точно за това.

6. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Привет tiferet ,за тази малка стая ,ако си решила да е климатик,а не да минеш с вентилатор,и да е по евтин и с нисък минимум за мен най доброто е употребяван японски на 100v.,ако нямаш резерви към този вариянт.Иначе и модел на мидея да ти предложат колегите.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от tiferet
    Предстои ми покупка на два климатика това лято.Единият съм решила твърдо да е Дайкин, но за втория не знам какво да избера.
    Има ли причина за това? Ако е така, хайде и втория да е Дайкин, и да не се мъчиме.

Ориентирала съм се към средния ценови клас-Мидея и т.н.
    По-добре "т.н."... И това, не е средния, а ниския клас. Отдолу са единствено боклуци.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2011

Здраво,

BEKO или LG ?

Работи се за 12к БТУ 3,5KW. LG e поскпа, разликата со се монтажа е 100еур. Исплати ли се?

10. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Зависи от модела, за то що неки мoдели се производе от турскоj, а неки у Кореji . Модели су произведени сараднji са BEKO фабриком.

11. Тук е от
    Jun 2011

Моделите са:

LG K12 AH или BEKO BPK 120-121. Веројатно се работе за турски производе.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

У таквом случаjу то е jдно исто.

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Май и на турски ще почнете да пишете тук.

Моля, без подобни излишни коментари.
    Във форума не е забранено писането на английски, сръбски, руски, турски, македонски или какъвто и да е друг език.
    Единствено, има забрана за писане на български с латински букви.
    И без това, поради спецификата на езика ни тук влизат малко чужденци, не виждам причина някой ако знае езика им да не се опита да им помогне...
    Крис

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

На турски ще ми е трудно, но сръбския е малко по-близък. Обикновенните сърби са си хора като нас и аз познавам доста сърби, защото съм се родил и отраснал на 15 километра от тях. Те са добри хора и не вярвайте на това което може да видите по новините. Вярно че във всяко стадо си има черни овци, но обикновенните сърби са си същите кат нас - бачкат яко и са си много добрички.

16. Тук е от
    Mar 2011

Здравейте отново!

На Дайкин се спрях,защото са си спечелили изключителна репутация,а на мен за другата стая ми трябва доказано добър климатик,които да работи тихо,икономично и почти без спиране.С удоволствие бих си взела и втория да е Дайкин ,но в момента правя основен ремонт и цялостно сменяне на мебелите и много ми идва.Още преглъщам цената,която трябва да дам за кухнята.

А иначе не съм се ориентирала конкретно към Мидея,просто миналата седмица колежките на работа много ми ги хвалеха,добри са като цена и за това ги споменах.Прекалено голям лаик съм по темата,за да мога да преценя чие мнение е вярно и чие не е.Този вариант от приемливите "т.н." ли е?

Иначе не бих имала нищо против да си купя втора ръка климатик,но,доколкото знам,в Бургас има много малък избор на такива климатици,а аз нямам време да обикалям,тъй като работя в София.

17. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Този вариант от приемливите "т.н." ли е?

Иначе не бих имала нищо против да си купя втора ръка климатик,но,доколкото знам,в Бургас има много малък избор на такива климатици,а аз нямам време да обикалям,тъй като работя в София.
    tiferet, по-добре Мидеа отколкото "този"
    Не си посочила никакъв ориентир за бюджет (с монтажа), иначе може да се намери запазено втора употреба, има и колеги във форума, които се занимават с такива климатици.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

.Този вариант от приемливите "т.н." ли е?
    Това нещо не е алтернатива на каквото и да е.Ако искаш климатик от ниския ценови клас - само Мидеа.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете ми за избор на климатик - 2012 г.
    От WhiteNoise във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3300
    Последно: 01-01-13, 09:01
  3. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2009 г.
    От 1115 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1632
    Последно: 31-12-09, 12:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе